Πέμπτη, Μαρτίου 14

Καστορέλαιο: Τα 4 βασικά του οφέλη στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας

Καστορέλαιο: Τα 4 βασικά του οφέλη στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας
Το καστορέλαιο φημίζεται για αρκετά πράγματα, μεταξύ των οποίων και τη δυσάρεστη γεύση του. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς ομορφιάς, το καστορέλαιο μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος φίλος για την ενυδάτωση των μαλλιών μας, της επιδερμίδας μας ακόμη και για τις βλεφαρίδες μας, με τη Σαρλίζ Θέρον να δηλώνει μεγάλη θαυμάστριά του.

Τι είναι το καστορέλαιο;

Το καστορέλαιο προέρχεται από το φυτό Ρίκινος ή ρετσινόλαδο. To φυτό αυτό είναι είναι αυτοφυές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στην ανατολική Αφρική και την Ινδία, αν και δεν είναι γνωστό από πού προέρχεται. Το φυτό επίσης έχει εγκλιματιστεί και σε άλλες περιοχές της Γης με τροπικό κλίμα, όπου χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό.
Όπως ακριβώς και το έλαιο καρύδας, το καστορέλαιο μπορεί να έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες καθώς αποτελείται κυρίως από το λιπαρό οξύ “ρικινελαϊκό οξύ”το οποίο προστατεύει την επιδερμίδα από την απώλεια υγρασίας. Σχετικά με τα μαλλιά, δρα ως ενυδατικό, χαρίζοντας λάμψη και απαλότητα.
Η τοπική και τακτική χρήση του καστορέλαιου προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη σχεδόν σε κάθε σημείο του σώματός μας στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί. Ποια είναι τα ισχυρότερα οφέλη του καστορέλαιου για την ρουτίνα ομορφιάς μας;

1. Θρέφει τις βλεφαρίδες και τα φρύδια

Λίγο καστορέλαιο στις βλεφαρίδες και τα φρύδια καθημερινά μπορεί να σας χαρίσει εντυπωσιακά μακριές βλεφαρίδες και να βοηθήσει τα φρύδια σας να γίνουν πυκνότερα ώστε να τους χαρίσετε το σχήμα που επιθυμείτε. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα άδειο μπουκαλάκι μάσκαρα και να τοποθετήσετε εκεί το καστορέλαιο ώστε να το εφαρμόζετε εύκολα με το αντίστοιχο κατάλληλο βουρτσάκι.

2. Χαρίζει λαμπερά μαλλιά

Όσον αφορά στα μαλλιά μας, το καστορέλαιο χαρίζει έντονη λάμψη και δύναμη στα μαλλιά μας, γεγονός που τα κάνει πιο υγιή, απαλά και χωρίς κατεστραμμένες άκρες. Αρκεί να το χρησιμοποιείτε 3 φορές την εβδομάδα ως μάσκα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

3. Ενυδατώνει και θρέφει το σκασμένο δέρμα

Η εφαρμογή καστορέλαιου στα σημεία του σώματός σας που χρειάζονται άμεση θρέψη, όπως αγκώνες και φτέρνες, μπορεί να σας χαρίσει άμεση ενυδάτωση και ανακούφιση από το σκασμένο δέρμα.

4. Άψογο μανικιούρ

Το καστορέλαιο φροντίζει και για το μανικιούρ μας αρκεί να το χρησιμοποιούμε στα πετσάκια με μια μπατονέτα, χαρίζοντάς μας άψογα και περιποιημένα άκρα.

Πώς αλλιώς να το χρησιμοποιήσετε

Μια από τις πιο γνωστές πρακτικές για την καταπολέμηση της περιστασιακής δυσκοιλιότητας, καθώς βοηθά στην καλύτερη εντερική λειτουργία, είναι η λήψη του καστορέλαιου. Σύμφωνα ωστόσο με τον γαστρεντερολόγο Felice Schnoll-Sussman M.D., η αλόγιστη χρήση του καστορέλαιου γι’ αυτό το σκοπό, μπορεί να προκαλέσει ναυτία, διάρροια και κράμπες επομένως συμβουλεύει ότι θα έπρεπε να καταναλώνεται από την ηλικία των 12 ετών και άνω και όχι σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή των 15-60ml. Ακόμη, η δράση του είναι πολύ γρήγορη, δηλαδή εντός 2 ωρών από τη λήψη του.
https://enallaktikidrasi.com