Παρασκευή, Μαρτίου 15

ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – «ΕΔΩΣΑ 8.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» – ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ

53373598_1990598984574903_7937621676412370944_n
Ο άνθρωπος που θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω είναι ο Αφγανός, Γιονούς Μοχαμάντι Πρόεδρου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, που από σήμερα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν θα κάνουμε τον κόπο να αναφερθούμε στις διαδικασίες ελληνοποίησης του αφού αυτές επί καιρών Τσίπρα γίνονται σε μία μέρα. Αυτό όμως που θα αναφέρουμε και θα τονίσουμε είναι μία συνέντευξη που έδωσε πριν περίπου ένα χρόνο στην ιστοσελίδα lifo.gr και αποκαλύπτει τις συναλλαγές του με παράνομους διακινητές λαθρομεταναστών. Μάλιστα, δεν διστάζει να ομολογήσει ότι πλήρωσε για να του φέρουν τη γυναίκα του στην Ελλάδα χωρίς φυσικά χαρτιά, χωρίς διαβατήριο, χωρίς νομιμότητα.
Διαβάστε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα για να καταλάβετε πως οι κομμουνιστές επιβραβεύουν τους λαθροεισβολείς την ώρα που ο Έλληνας πέρα από το βιος χάνει και την πατρίδα του.
Αναλυτικά, το κείμενο από το lifo.gr:
«Έδωσα 8.000 ευρώ σε διακινητή για να φέρει στην Ελλάδα την γυναίκα μου», αποκάλυψε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των διαδικασιών ασύλου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί, ενώ κατήγγειλε επίσης ότι διακινητές ζουν στη Μόρια και από κει «κάνουν τις δουλειές τους».
Στο πλαίσιο της ακρόασης των συναρμόδιων φορέων από την Επιτροπή, ο Αφγανός πρόσφυγας, Γιονούς Μοχαμαντί, υπό την μορφή εξομολόγησης, εξήγησε ότι έδωσε χρήματα σε διακινητή ώστε να μπορέσει να φέρει την σύζυγό του στη χώρα μας, αφού προηγουμένως -έχοντας ο ίδιος πολιτικό άσυλο από το 2004 – είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα ασκώντας το δικαίωμά του για οικογενειακή επανένωση.
Και πάλι όμως «δεν τα κατάφερε», ανέφερε στην Επιτροπή, παρά τη μεγάλη αναμονή και ενώ ήδη ζει εδώ και 17 χρόνια στην χώρα μας.
Η αποκάλυψη του προέδρου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, προσέλαβε όμως έκταση όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, έθεσε τα ερωτήματα τι τον ανάγκασε να κάνει κάτι τέτοιο γνωρίζοντας ότι προέβη σε μια παράνομη πράξη, αν είχε άλλους τρόπους επίλυσης του προσωπικού του θέματος και εάν (χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του) καθ΄ όμοιον τρόπο βοηθά και άλλους αλλοδαπούς, μέσω διακινητών να έρχονται στη χώρα μας. Ακόμη ο κ. Κατσίκης, διερωτήθηκε εάν έχει λάβει γνώση η εισαγγελική αρχή γι΄ αυτό και ζήτησε η αποκάλυψη αυτή να καταστεί τέτοια ώστε να λάβει γνώση η εισαγγελική αρχή και να παρέμβει. Η παρέμβαση του κ. Κατσίκη προκάλεσε την αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θόδωρου Παπαθεοδώρου όσο και της προέδρου της αρμόδιας επιτροπής Μαρίας Θελερίτη, που ξεκαθάρισαν ότι ο Γιονούς Μοχαμαντί δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην ερώτηση και μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από τον βουλευτή τον ΑΝΕΛ να μην επιμείνει να ζητήσει απαντήσεις.
Ωστόσο ο Γιονούς Μοχαμαντί απάντησε στον κ. Κατσίκη, λέγοντας: «Ας καλέσει όποιον θέλει και ας με συλλάβει. Μακάρι η υπόθεση αυτή να γίνει αφορμή για να έρθει το θέμα στην επιφάνεια», ενώ ενημέρωσε την Επιτροπή ότι στην ίδια αποκάλυψη είχε προβεί και στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μετανάστευσης στις Βρυξέλλες κι εκεί «είχε να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη αντίδραση από βουλευτή της Μαρίν Λεπεν».
Επί της ουσίας της υπόθεσής του, ο Γιονούς Μοχαμεντί εξήγησε αποχωρίστηκε τη γυναίκα του από το 2001 όταν βγήκε από τη φυλακή των Ταλιμπάν, ενώ εκείνη ήταν έξι μηνών έγκυος.
«Από το 2004 κατέθεσα αίτημα οικογενειακής επανένωσης ενώ η γυναίκα μου ήταν σε κίνδυνο» είπε και προσέθεσε ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε διακινητή όταν το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε ενώ η σύζυγός του βρισκόταν σε κίνδυνο στο Ιράν, όπου οι πρόσφυγες εκεί δεν έχουν κανένα δικαίωμα.
 makeleio.gr