Δευτέρα, Μαρτίου 11

Πετάξτε τα αμέσως! Αυτά τα 8 αντικείμενα στο σπίτι φέρνουν γρουσουζιά

90433067-750x430
Μπορεί να θεωρηθούν προλήψεις που προέρχονται από διάφορους λαούς και χάθηκαν στο βάθος των αιώνων, όμως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία σύμφωνα με το φενγκ σούι φέρνουν κακοτυχία, γρουσουζιά και αρνητική ενέργεια.

Το καλύτερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε, είναι να τα… ξεφορτωθούμε άμεσα.
Δείτε πια είναι τα 8 γρουσούζικα αντικείμενα:
Εγκαταλελειμένες κουνιστές καρέκλες
Οι Ιρλανδοί πιστεύουν πως μια άδεια κουνιστή καρέκλα προσκαλεί τις σκοτεινές δυνάμεις να κάτσουν σε αυτήν. Ακόμα χειρότερα: Αν η καρέκλα κουνιέται από μόνη της αυτό σημαίνει πως κάποιο κακό πνεύμα έχει ήδη κάτσει σε αυτήν πράγμα που μπορεί να φέρει θάνατο και κακή τύχη στην οικογένεια.
Καθρέφτες
Δεν φέρνουν μόνο οι σπασμένοι καθρέφτες κακή τύχη. Ο θρύλος λέει πως οι καθρέφτες που αντανακλά μπορεί να σας κλέψει την ψυχή. Και αυτός είναι ο λόγος που οι Βικτωριανοί κάλυπταν τους καθρέφτες τους όταν κάποιος πέθαινε για να μην προλάβει να παγιδευτεί το πνεύμα του στο εσωτερικό του καθρέφτη.
Σπασμένα ρολόγια
Οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα πίστευαν πως ένα σπασμένο ρολόι στο σπίτι μπορεί να φέρει ακόμα και θάνατο στην οικογένεια.
Ραγισμένα πιάτα και ποτήρια
Τα πιάτα και τα ποτήρια συμβολίζουν την ευημερία και τον δεσμό της οικογένειας. Όπως καταλαβαίνεις, όταν το ποτήρι που απολαμβάνεις το παγωμένο σου νερό ή το πιάτο που βάζεις μέσα τα μπισκότα σου είναι ραγισμένα προσελκύεις αρνητισμό και προβλήματα. Διαταράσσεται η συνοχή.
Ξερά φυτά
Ξεκάθαρα κακή τύχη τα μαραμένα και τα ξεραμένα φυτά μέσα στο σπίτι αλλά και στο μπαλκόνι ή την αυλή. Αν η γλάστρα με τα τριαντάφυλλα δείχνει χάλια καιρός είναι να την αντικαταστήσεις και να μην αμελείς το πότισμα.
Μαύρη πόρτα
Το βασικό σε αυτή την περίπτωση είναι ο προσανατολισμός. Αν η πόρτα είναι μαύρη αλλά κοιτά βορρά τότε όλα είναι υπό έλεγχο. Αν η πυξίδα δείχνει κάτι διαφορετικό τότε θα πρέπει να κάνεις μία αλλαγή. Πώς θα φαινόταν το ροζ;
Παλιό ημερολόγιο
Πρώτα από όλα δεν υπάρχει λόγος να κρατάς το ημερολόγιο περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με το φενγκ σούι τραβά την κακοτυχία ακόμα κι αν είναι της σωστής χρονιάς αλλά δείχνει λάθος ημερομηνία.
Φυτά με αγκάθια
Κακή ενέργεια φέρνουν τα κακτάκια, σύμφωνα με το φενγκ σούι. Τα τριαντάφυλλα, αν και με αγκάθια, δεν μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία.