Παρασκευή, Μαρτίου 8

Εθνομηδενιστές! Τίποτε άλλο…

Είναι προφανές πια, ότι στο μυαλό της κυβέρνησης Τσίπρα είναι το συνολικό «ξεπούλημα» σε όλα τα εθνικά μας θέματα.
Το ξεκίνησαν με το Μακεδονικό. Και θέλουν να το ολοκληρώσουν και στο Αιγαίο, και στο Κυπριακό – παντού!
Το ότι το επιδιώκουν, δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν κι όλα. Αλλά το ότι το επιδιώκουν, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πια.


Όταν άρχισαν το ξεπούλημα του Μακεδονικού, ένα από τα πιο βλακώδη επιχειρήματα που επικαλέστηκαν ήταν το εξής:
--Κλείνουμε το μέτωπο με τα Σκόπια, για να συγκεντρώσουμε όλη μας την προσοχή στο κύριο μέτωπό μας: με την Τουρκία!

Το θυμάστε;

Του Θανάση Κ.

Σε εκείνο το επιχείρημα η απάντηση ήταν διπλή:

--Όποιος υποχωρεί άνευ αντιστάσεων σε ένα αδύναμο γείτονα, στέλνει μήνυμα σε όλους τους άλλους ότι είναι έτοιμος να υποχωρήσει επίσης – και σε όλα τα άλλα μέτωπα, απέναντι σε ισχυρότερους γείτονες.

-- Επίσης, αν οι ισχυροί γείτονές μας βλέπουν να υποχωρούμε απέναντι σε άλλους ανίσχυρους, θα γίνουν πολύ πιο επιθετικοί και πολύ πιο επικίνδυνοι απέναντί μας.

Και κάτι ακόμα: Σε τι ακριβώς μας «εμπόδιζε» τάχα, το ανοικτό πρόβλημα με τα Σκόπια, να αντισταθούμε στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο;
Σε τίποτε απολύτως!

Μήπως απασχολούσαμε στρατιωτικές δυνάμεις έναντι των… Σκοπίων, που αν δεν υπήρχε το πρόβλημα μαζί τους, θα μπορούσαμε να τις χρησιμοποιούμε απέναντι από την Τουρκία; Αυτά είναι αστειότητες.

Ναι, κάποιοι εταίροι μας «γκρίνιαζαν» για το Σκοπιανό, αλλά είχαν πολύ περισσότερους λόγους να γκρινιάζουν με την Τουρκία, που είχε καταλάβει παράνομα (κι ακόμα κρατάει παράνομα) το 40% στην Κύπρο, που μπαινόβγαινε στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, που τσακωνόταν πότε με το Ισραήλ, πότε με το Ιράκ, πότε με την Αίγυπτο, πότε με τη Ρωσία, πότε με τις ίδιες τις ΗΠΑ, πότε καταρρίπτοντας ρώσικα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία γιατί βρέθηκαν για… 22 δευτερόλεπτα μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο, πότε γιατί χρηματοδοτούσε το ΙΣΙΣ.

Η Τουρκία είχε – και έχει – δεκάδες «μέτωπα» ανοικτά προς όλες τις κατευθύνσεις, δαπανά τεράστιο «διπλωματικό κεφάλαιο», κι όμως δεν «τιμωρείται» και δεν το «πληρώνει». Αντίθετα, την παίρνουν στα σοβαρά. Και την υπολογίζουν.

Γιατί η ίδια παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της, έχει πολλές ανοικτές «πληγές», κάνει πολλά λάθη – και τα διορθώνει μετά, όπως μπορεί – αλλά τα εθνικά της συμφέροντα δεν τα εγκαταλείπει! Και δεν τα ξεπουλά!
Επαναλαμβάνω: και δεν τα ξεπουλά! Ποτέ.

Και κανείς δεν της ζητά να τα ξεπουλήσει.

Και κάτι ακόμα: Σας είχα γράψει, πώς όταν οι ΣΥΡΙΖΑιοι ξεπουλήσουν το Μακεδονικό, όχι μόνο ΔΕΝ θα κρατήσουν πιο αποφασιστική στάση απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά αντίθετα, θα πάρουν «φόρα» να ξεπουλήσουν και τα όλα τα υπόλοιπα – κυρίως το Αιγαίο!

--Και πράγματι, ήλθε ο Κοτζιάς να δηλώσει πως στο θέμα του Αιγαίου (και πέραν αυτού) δεν θα πρέπει να είμαστε… μοναχοφάηδες!

Δηλαδή «να δώσουμε κάτι» και στους Τούρκους.

Δηλαδή, κάτι παραπάνω απ’ ό,τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας!

Πόσο «παραπάνω»; Λίγο παραπάνω, για να μην… κλαίνε; Ή μήπως αρκετά παραπάνω, γιατί μας απειλούν με Πόλεμο; Κι αν μας απειλούν με Πόλεμο, τότε εμείς που θα σταματήσουμε να δίνουμε;
Δεν μας είπε. Δεν πειράζει!

Μας το λένε οι Τούρκοι: Ζητούν το μισό Αιγαίο! Και ολόκληρη την ΑΟΖ νοτίως του Καστελόρριζου, μέχρι τις θαλάσσιες περιοχές της Αιγύπτου.

Κι αυτό ισοδυναμεί με κανονικό ακρωτηριασμό του εθνικού χώρου!

Περί αυτού μιλάμε.

--Κι έρχονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (δύο μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχουν κι άλλοι) και συμφωνούν με τις δηλώσεις Κοτζιά.

Όλοι αυτοί ήθελαν να κλείσει όπως-όπως το Σκοπιανό (με μείζονα ελληνική υποχώρηση), όχι για να «επικεντρώσουν» μετά την προσοχή τους στο Αιγαίο. Αλλά για να πάρουν αμπάριζα μετά και να «κλείσουν» όπως-όπως ΚΑΙ το Αιγαίο!

Κι έρχεται τώρα ο νέος υπουργός Άμυνας (και ως πρόσφατα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ) και, την ίδια μέρα που συμβαίνουν όλα αυτά, μας προειδοποιεί ότι φοβάται πλέον «ατύχημα» στο Αιγαίο! Σαν να το «προεξοφλεί».

Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που πριν δύο μήνες μόλις - ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ ακόμα - είχε δηλώσει, πως αν οι Τούρκοι πατήσουν ελληνική βραχονησίδα στο Αιγαίο θα την… «ισοπεδώσει» - τη βραχονησίδα, μαζί με τους Τούρκους επιδρομείς πάνω της!

Τι ακριβώς κάνει τώρα;

--Προετοιμάζει την Ελληνική κοινή γνώμη για νέα εθνική υποχώρηση μετά από «θερμό επεισόδιο» ελαφρώς «στημένο»;
--Ή μήπως θέλει να στείλει μήνυμα στην απέναντι πλευρά;
--Ή μήπως θέλει να στείλει μήνυμα στην ίδια την κυβέρνησή του;
--Ή μήπως κάποια απ’ όλα αυτά μαζί; Ή όλα αυτά μαζί.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Πολύ πιθανό τίποτε απ’ όλα αυτά.

Ο Τσίπρας έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανος να φέρει σε πέρας κάποιο συνολικό σχέδιο – δικό του. Συνήθως άλλα υπολογίζει, άλλα του βγαίνουν - στο τέλος κάνει ό,τι του πούνε απ’ έξω, και περιμένει κάποια «ανταλλάγματα» (απ’ έξω πάντα…).

Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκήθηκε διεθνώς στα Σκόπια, αλλά και στην Ελλάδα, και λόγω της ανοιχτής επιχείρησης «εξαγοράς συνειδήσεων» που έγινε στα Σκόπια (αν έγινε κι εδώ, θα το μάθουμε κάποτε…).

Και βεβαίως, ο ίδιος δεν είχε ιδέα, αν έπρεπε να δεχθεί το όνομα που δέχθηκε ή το «Μακεδονία του Ίλιντεν», απλά δεν του βγήκε η «διάσπαση της ΝΔ» στην οποία ανοήτως πόνταρε, όπως επίσης δεν περίμενε ότι το 70% των Ελλήνων θα τον …πετροβολάνε! Κι ότι πάνω από τη Λάρισα δεν θα μπορεί να εμφανιστεί δημόσια ΣΥΡΙΖΑίος χωρίς διμοιρίες ΜΑΤ και… «προληπτικές» συλλήψεις.

Περίμενε ακόμα ότι μετά την υπογραφή των Πρεσπών θα τον έχουν στα ώπα-ώπα οι απ’ έξω (πράγμα που δεν συμβαίνει, ακριβώς). Και γι’ αυτό τώρα προσπαθεί να προσφέρει κι άλλες πιθανές «παραχωρήσεις», τις οποίες όμως, δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει.

Και έναντι αυτών, κάνει χειρονομίες όπως αυτή με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2021, δηλαδή στα διακόσια χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπου προτείνει «τιμώμενη χώρα» να είναι η… Τουρκία!

Αποφάσισε να «τιμήσει» την Τουρκία, όχι την περίοδο που τελείωσαν οι προκλήσεις της εναντίον της Ελλάδας, αλλά ίσα-ίσα την περίοδο που κορυφώνονται αυτές οι προκλήσεις!

Είναι σαν να λέει στους Τούρκους: Ζορίστε μας κι άλλο. Εμείς δεν αντιδρούμε, είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα.

Στέλνει «μηνύματα» ο Τσίπρας, κυρίως στους εταίρους μας:

Στηρίξτε με εσείς οι απ’ έξω. Μη με εγκαταλείπετε τώρα που υπέγραψα τις Πρέσπες. Θα υπογράψω κι άλλα στο μέλλον. Πιο σοβαρά και πιο βαριά. Με την Τουρκία αυτή τη φορά.

Η περίπτωση της Τουρκίας, ωστόσο, είναι πολύ πιο περίπλοκη. Γιατί δεν συμφωνούν όλοι οι «ισχυροί» για το τι θα κάνουν με την Τουρκία. Υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες: και μεταξύ τους (π.χ. Γάλλοι με Γερμανούς διαφωνούν, Αμερικανοί με Γερμανούς διαφωνούν ακόμα περισσότερο), ενώ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και στο εσωτερικό τους.
Χώρια που κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς το πάει ο Ερντογάν και πόσο μπορούν να εμπιστεύονται μελλοντικά μια Τουρκία του Ερντογάν.

Χώρια που υπάρχουν και σημαντικές χώρες της περιοχής όπως το Ισραήλ ή η κοσμική Αίγυπτος (του Σίσι) που βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τη «γεωπολιτική ενίσχυση» της Τουρκίας.

Επομένως υπάρχουν πολλοί διεθνώς που θα προτιμούσαν την Ελλάδα να μετέχει σε ένα περιφερειακό σύστημα «αντιστάθμισης» της Τουρκίας - όχι να μετατραπεί η Ελλάδα σε «Φιλανδία της Τουρκίας» (δηλαδή σε χώρα απολύτως εξαρτημένη γεωπολιτικά από την Τουρκία).

Ο Τσίπρας όμως, ούτε ενδιαφέρεται, ούτε πολύ-καταλαβαίνει τέτοιες «περιπλοκές». Κινείται στη λογική του «εθνομηδενισμού».

Εθνομηδενιστής είναι!

Τίποτε άλλο.

Και στους εθνομηδενιστές (των άλλων κομμάτων) απευθύνεται. Τίποτε παραπάνω.

Αυτή είναι η βαθύτερη «αριστερή ατζέντα» που πιστεύει και υπηρετεί:
Να καταστρέψει το «εθνικό αφήγημα» της Ελλάδας.
Δηλαδή την ίδια την ιστορική συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας.
Δηλαδή τους θεμελιώδεις συνεκτικούς δεσμούςτου Ελληνισμού.

--Να ακρωτηριάσει την ιστορικότητα της Μακεδονίαςκαι την Ελληνική εθνική συνείδηση των Μακεδόνων μας (Συμφωνία των Πρεσπών).
--Να ακρωτηριάσει τις μνήμες των Ελλήνων που κατάγονται από τη Μικρά Ασία (ξαναγράψιμο της Ιστορίας, με πινελιές… «συνωστισμού» στην προκυμαία της Σμύρνης).
--Να εγκαταλείψει τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου για την ΑΟΖ. Αν η θαλάσσια περιοχή του ανατολικού Αιγαίου ελέγχεται ή ανήκει δικαιοδοτικά στην Τουρκία, τότε αποδυναμώνεται και η «συνέχεια» του εθνικού χώρου που ενώνει τα νησιά μας με την κυρίως Ελλάδα.
--Να ακυρώσει την αυτοσυνειδησία της Παλιγγενεσίας. Αν την 200η επέτειο του 1821 αναδεικνύουμε επίσημη «τιμώμενη χώρα» την Τουρκία, αυτό συμβολικά μπορεί να σημαίνει ότι… μετανιώσαμε για την Επανάστασή μας. Διότι δεν γιορτάζουμε την Ελευθερία μας. Επιβραβεύουμε τους τότε δυνάστες μας - που και σήμερα μας απειλούν και μας προκαλούν περισσότερο από ποτέ.

Μια Ελλάδα που φτωχαίνει συνεχώς,
μια υπερχρεωμένη χώρα που το χρέος της μεγαλώνει (αντί να μικραίνει),
μια χώρα που υποχωρεί παντού, έναντι οποιουδήποτε την προκαλεί (είτε είναι ισχυρός, όπως η Τουρκία, είτε παντελώς ανίσχυρος όπως τα Σκόπια),
μια χώρα που διώχνει τα καλύτερα παιδιά της και φέρνει λαθρομετανάστες να την εποικήσουν,
μια χώρα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί πουθενά το δίκιο της,
που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους
μια χώρα που μαραζώνει δημογραφικά,
που υπερφορολογεί τα πάντα για να μοιράζει… κοινωνικά επιδόματα,
μια κρατικά ελεγχόμενη οικονομία που αναδιανέμει την μιζέρια που η ίδια δημιουργεί,
αυτή είναι η χώρα που προσπαθεί να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και όπου όποιος διαφωνεί, είτε τον συλλαμβάνουν «προληπτικά» (όπως έγινε στα Γιαννιτσά), είτε τον απαξιώνουν δημόσια ως «εθνικιστή» (όπως έγινε με αυτούς που έβαλαν το Σταυρό στη Λέσβο - γιατί ο σταυρός λέει είναι… «διχαστικό σύμβολο»!), είτε τους «αναλαμβάνει» να τους σπάσει τα καταστήματα ο «Ρουβίκωνας», ή οι λοιποί παρακρατικοί κουκουλοφόροι, που περιέργως ποτέ δεν συλλαμβάνονται και ποτέ δεν λογοδοτούν.
Αυτή τη χώρα προσπαθεί να «φτιάξει» ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλά κάνει κάποιο μικρό λάθος. Ποτέ και πουθενά δεν άντεξαν κοινωνίες χωρίς εθνικό αφήγημα, στημένες πάνω σε εθνομηδενιστικά δόγματα.

Ποτέ και πουθενά!

Κι όπου προσπάθησαν, να επιβάλουν τον εθνομηδενισμό δια της βίας, τα καθεστώτα κατέρρευσαν – συχνά με έκρηξη βίας!

Δεν έχουν κανένα πολιτικό σχέδιο. Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα.

Πολεμάνε την Ελληνική Ψυχή και προσπαθούν να την αλλοτριώσουν.

Δεν ξέρουν με τι τα βάζουν. Και ΔΕΝ θα τα καταφέρουν.

ΥΓ.1 Αν η ΝΔ πολεμούσε πιο αποφασιστικά τον εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρισκόταν τώρα πάνω από 40%...

ΥΓ.2 Ο «εθνολαϊκισμός» ως κίνδυνος ενισχύεται όταν μένουν αναπάντητες οι εθνομηδενιστικές προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ.3 Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ δεν φαίνεται να αντιδρά, είναι τέτοια η ενόχληση της κοινωνίας από τον εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί η ΝΔ να κινηθεί σε υψηλά ποσοστά για να «εκδικηθούν» πολλοί το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πιθανό, αλλά δεν είναι και βέβαιο, μην το δένετε.

ΥΓ.4 Έχεις και τον κακομοίρη εκείνο που βγήκε και είπε δημόσια, ότι ο «Τσίπρας… πιάνει πουλιά στον αέρα»! Εντάξει το ξέραμε ότι οι διανοούμενοί μας δεν είναι πρώτης διαλογής! Αλλά και τέτοιος «κατιμάς», πια…