Πέμπτη, Μαρτίου 28

Η Μπριζίτ Μακρόν υποδέχθηκε στο Ελιζέ το προεδρικό ζεύγος της Κίνας... με κόκκινο φόρεμα



bri1

Αν και το αγαπημένο χρώμα της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας είναι το μπλε, η Μπριζίτ Μακρόν φόρεσε μια κατακόκκινη μάξι τουαλέτα για να τιμήσει το χρώμα της κινεζικής σημαίας στο γεύμα που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στον Κινέζο ομόλογό του

Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνοδευόμενος από την κομψή σύζυγό του και πρώην διάσημη τραγουδίστρια στη χώρα της, Πενγκ Λιγιουάν.

Το βράδυ της Δευτέρας η γαλλική προεδρία οργάνωσε επίσημο δείπνο στο Ελιζέ προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Κίνας στο οποίο έδωσαν το «παρών» 200 καλεσμένοι από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Γαλλίας.

Ανάμεσα σε αυτούς ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ με την σύζυγό του Πωλίν, ο πρώην κεντροδεξιός πρωθυπουργός Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζακ Λαγκ με την σύζυγό του Μονίκ, ο ηθοποιός Αλέν Ντελόν και ο γνωστός συνθέτης Ζαν Μισέλ Ζαρ, ο οποίος συνόδευε την δημοφιλή στη χώρα της Κινέζα ηθοποιό Γκονγκ Λι.


mac01




bri9


Οι «νέοι δρόμοι του Μεταξιού», το φιλόδοξο σχέδιο του Σι Τζινπίνγκ

Ο Γάλλος πρόεδρος την Κυριακή συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογο του, ο οποίος αυτή την περίοδο επισκέπτεται χώρες της κεντρικής Ευρώπης με στόχο να προωθήσει τους «νέους δρόμους του Μεταξιού», ένα φιλόδοξο σχέδιο του Πεκίνου, ώστε με νέες εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες να επεκτείνει περαιτέρω τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η Μπριζίτ Μακρόν δεν αφήνει τίποτα στην τύχη - Γιατί οι Κινέζοι αγαπούν το κόκκινο χρώμα

Τα βλέμματα μαγνήτισε η Πρώτη Κυρία της χώρας Μπριζίτ Μακρόν, που ακόμα για μία φορά απέδειξε πως όχι μόνο γνωρίζει να ντύνεται κομψά αλλά κατέχει με επιτυχία και τη διπλωματία της μόδας. Αν και η οικοδέσποινα του Ελιζέ έχει σαφή προτίμηση για το μπλε χρώμα, στο δείπνο για το προεδρικό ζεύγος της Κίνας εμφανίστηκε με ένα αέρινο κατακόκκινο μάξι φόρεμα του αγαπημένου της οίκου Louis Vuitton για να τιμήσει έτσι τους υψηλούς καλεσμένους της με το χρώμα της κινεζικής σημαίας.

Το κόκκινο, χρώμα του πάθους και της ευτυχίας είναι για τους Κινέζους αγαπημένο χρώμα, όχι μόνο επειδή δεσπόζει στη σημαία τους αλλά και εξαιτίας ενός αρχαίου κινεζικού μύθου. Σύμφωνα με τον μύθο ένα τεράστιο τέρας με το όνομα Nian έτρωγε τους κατοίκους μόλις πλησίαζε η άνοιξη. Το τέρας όμως είχε μια αδυναμία, φοβόταν το κόκκινο χρώμα. Έτσι, οι Κινέζοι πριν έρθει η άνοιξη διακοσμούσαν τα σπίτια τους με αυτό το χρώμα για να διώξουν το μυθικό τέρας. Έκτοτε, στην Κίνα πιστεύουν πως το κόκκινο χρώμα φέρνει τύχη και όπως φαίνεται η Μπριζίτ Μακρόν δεν αφήνει τίποτα στην... τύχη.



mac03
mac02




protothema.gr