Κυριακή, Μαρτίου 10

Χρησιμοποιήστε τον καφέ αλλιώς!

Δε θα πιστεύετε τι μπορείτε να κάνετε με λίγο καφέ.
Όταν ακούτε τη λέξη «καφές», στο νου...
σας έρχεται μια αχνιστή κούπα, φρεσκοψημένα βουτήματα και οι αγαπημένοι σας φίλοι ή το αίσθημα ευτυχίας που νιώθετε όταναπολαμβάνετε τη μεθυστική μυρωδιά του να «γαργαλάει» τη μύτη σας μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι ο καφές δεν είναι μόνο φίλος σας
στο πρωινό ξύπνημα ή στα απογευματινά ραντεβού με τους φίλους σας. Αντίθετα, αποδεικνύεται μεγάλος σύμμαχός σας και στο σπίτι. Πώς; Δείτε παρακάτω τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τον καφέ, πέρα από το να τον βάλετε στην κούπα σας!

Καθαρός αέρας Κι όμως, αρκεί λίγος καφές για να κρατήσετε τις άσχημες οσμές έξω από το ψυγείο σας. Για να το καταφέρετε, πάρτε ένα παλιό πλαστικό σκεύος ή χρησιμοποιήστε κάποιο παλιό κουτί τροφίμων (το δοχείο της μαργαρίνης είναι ιδανικό) και δημιουργήστε μικρές τρύπες στο καπάκι του. Στη συνέχεια, ρίξτε στο δοχείο 1 κ.σ. καφέ σε σκόνη, καλύψτε το με το καπάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο σας. Ο καφές θα απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές που αναδύονται από αυτό στο πι και φι ενώ το υπέροχο άρωμά του θα πλημμυρίσει το ψυγείο σας. Η κουζίνα σας κλείνει... μύτες; Δείτε εδώ πώς θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του φαγητού.

Ένα κουτάλι αλεσμένο καφέ φτάνει για να εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας.

Ζήτω η δροσερή αναπνοή! Αν υποφέρετε από κακοσμία στόματος, έχει έρθει η ώρα να βάλετε στην άκρη της τσίχλες και να πιάσετε έναν κόκκο καφέ. Πιπιλίστε τον για μερικά λεπτά για να αποχαιρετίσετε οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά.Αντίο τσίχλες, ζήτω ο καφές!

Ρίξτε το στα χέρια Μπορεί να λατρεύετε το ψάρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον κιμά αλλά όταν τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με όλα τα παραπάνω τρόφιμα, είστε υποχρεωμένοι να ανέχεστε τη μυρωδιά τους σε αυτά για πολλές ώρες; Κι όμως λίγος καφές θα σας βοηθήσει να την ξεφορτωθείτε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε τα χέρια σας με λίγο καφέ σε σκόνη για να τους δώσετε νέο άρωμα. Τα φίλτρα καφέ σας λύνουν τα χέρια, δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά.

Προσθέτοντας λίγη ζάχαρη και λάδι στον αλεσμένο καφέ, θα φτιάξετε ένα υπέροχο scrub για τα χέρια σας και θα κρατήσετε τις μυρωδιές του φαγητού μακριά τους!

Ο κήπος των θαυμάτων Ο καφές αποτελεί ιδανικό λίπασμα για τα φυτά που απαιτούν όξινο έδαφος (π.χ. τριανταφυλλιές, αζαλέες, φράουλες, μύρτιλλα). Κι αυτό γιατί διαθέτει μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλλιο και άζωτο σε υψηλή περιεκτικότητα και, έτσι, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργειά τους. Ρίξτε μια λεπτή στρώση καφέ σε σκόνη στο χώμα, αφήστε τον να απελευθερώσει όλα τα «μαγικά» συσταστικά του και θα δείτε τις τριανταφυλλιές (σας) να ανθίζουν!