Δευτέρα, Μαρτίου 4

Μπίρα με ελληνικό κριθάρι και στις ΗΠΑ

Μπίρα με ελληνικό κριθάρι και στις ΗΠΑ
Έφτασε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο container με μπίρα ΑΛΦΑ στις ΗΠΑ. Πολύ σύντομα τα πρώτα 120 εκατόλιτρα μπίρας θα προσφέρονται σε εστιατόρια με ελληνικό στοιχείο σε 18 πόλεις των ΗΠΑ. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή εκεί, μιας και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει
την πρόθεση να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές ,αν το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έχει επιτυχία.

Η ΑΛΦΑ δεν θα μπορούσε να λείψει κι από την άλλη πλευρά του... Ελληνισμού, την Κύπρο, όπου τα τελευταία 2 χρόνια η μπίρα εισάγεται με διαρκή ανοδική πορεία, αποτελώντας ήδη το 2% της συνολικής αγοράς  της χώρας. Σύντομα η Μεγαλόνησος θα δοκιμάσει και τον ελληνικό μηλίτη, όταν ξεκινήσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα.


Συνολικά, τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας φτάνουν σε 19 χώρες και οι πωλήσεις αυτές αποτελούν το 13% του συνολικού όγκου παραγωγής της. Οι κύριοι εισαγωγείς είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Κίνα, η Κύπρος, η Ιταλία, το Κόσοβο, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Σλοβακία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Χαρακτηριστικά, οι πωλήσεις αυτές αποτελούν περίπου το 70% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών μπίρας!
Από τις αρχές του έτους επίσης πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξαγωγές βύνης από ελληνικό κριθάρι, με την Αυστρία να είναι η πρώτη χώρα που λαμβάνει 7.000 τόνους. Γεγονός ενδεικτικό της επιτυχίας του καθιερωμένου από το 2008 Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα.