Τρίτη, Μαρτίου 26

Η τεχνολογία των προβιοτικών και της μοριακής νοημοσύνης μπαίνει στα προϊόντα περιποίησης ομορφιάς και επιδερμίδας.

Εδώ και 3 χρόνια περίπου το ερευνητικό κέντρο “κοσμητολογίας και βιολογίας” στο Lommel του Βέλγιου Priester Daensstraat έχει δημιουργήσει το πρότζεκτ Probiotics in Progress (PIPC) που αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης προσώπου
και επιδερμίδας.
To (PIPC) πρότζεκτ έχει ώς επίκεντρο την μοριακή νοημοσύνη των καλλυντικών, με βάση τα προβιοτικά. Ουσιαστικά οι κρέμες περιποίησης του  (PIPC) είναι πολύ πιο αποδοτικές μέχρι και 15 φορές περισσότερο από τις συμβατικές κρέμες που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ακόμα και των 200 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι τα προβιοτικά διαθέτουν την δική τους νοημοσύνη, η οποία και λειτουργεί για λογαριασμό αυτού που την χρησιμοποιεί στην επιδερμίδα του.
Τα προβιοτικά έχουν ως σκοπό ύπαρξης τους την επιβίωσή τους σε ένα φιλικό περιβάλλον για αυτά. Έτσι καταπολεμούν και εξουδετερώνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, δημιουργώντας μία μικροχλωρίδα στο δέρμα μας που την καθιστούν ιδανική για την βιωσιμότητά τους. Αυτό αφενός εξασφαλίζει στο δέρμα μας ότι θα είναι υγιείς, καθαρό και αποτοξινωμένο από όλους τους διαβρωτικούς παράγοντες που βομβαρδίζουν την επιδερμίδα μας καθημερινά. Αφετέρου όμως τα οφέλη για εμάς και το δέρμα μας είναι ακόμα μεγαλύτερα, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά.
Τα προβιοτικά λόγο της φυσικής τους δυνατότητας να δημιουργούν ένα ιδανικό βιοφίλμ, έχουν και την δυνατότητα να οργανώνουν την δράση τους βάση προτεραιοτήτων. Αρκετά απλουστευμένα και με λίγα λόγια τα προϊόντα του (PIPC) πρότζεκτ εκμεταλλεύονται την νοημοσύνη των μικροοργανισμών ώστε να εξασφαλίσουν άμεσα και σίγουρα αποτελέσματα για τον κάθε άνθρωπο σύμφωνα με αυτό που θέλει να θεραπεύσει στο σημείο που την εφαρμόζει. Για παράδειγμα αν μία επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη και έχει λεύκη τα προβιοτικά θα επιτρέψουν στο κολλαγόνο και στους ενυδατικούς παράγοντες να δράσουν στην επιδερμίδα κατά προτεραιότητα ώστε να επιβιώνουν. Και μετά αφού εξασφαλίσουν την ενυδάτωση της περιοχής που ζούν, θα θωρακίσουν το βιοφίλμ επιτρέποντας άλλους παράγοντες όπως η μελανίνη ή την ελαστίνη ανάλογα την κάθε περίπτωση να δράσουν επαναφέροντας την περιοχή στην φυσική της κατάσταση.
Το εντυπωσιακό με την κρέμα του (PIPC) πρότζεκτ είναι ότι εκτός από περιποίηση, αντιγήρανση και ενυδάτωση, μπορεί να θεραπεύσει με αποτελεσματικότητα και άμεσα δερματικές παθήσεις όπως, μυκητιάσεις, επιχείλιο έρπητα, ακμή, ψωρίαση, λεύκη, μελανώματα, μυρμηγκιές, σταφυλόκοκκο και πολλές ακόμα χωρίς να χρειάζεστε κάθε φορά συγκεκριμένες αλοιφές και κρέμες.
Το παράδοξο όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα του (PIPC) πρότζεκ στο Lommel του Βέλγιο από το κέντρο “κοσμητολογίας και βιολογίας” Priester Daensstraat, η κρέμα και τα αποτελέσματα της παρόλο που εντυπωσίαζαν όλον τον κλάδο, καμία εταιρεία από τις μεγάλες και τις γνωστές δεν ήθελε να ξεκινήσει συνεργασία μαζί τους διότι όλοι ήθελαν να εξαγοράσουν την αποκλειστικότητα της πατέντα της κρέμας πρώτα. Ωστόσο δεν ήθελε να διαθέσει την πατέντα για λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα οι εταιρείες να κινηθούν εναντίων του ερευνητικού κέντρου το ποίο και εξόντωσαν οικονομικά μέσα από δικαστικές διαμάχες ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποδείξουν ότι λόγο της φυσικής της σύνθεσης απαγορεύετε να αποκαλείται το προϊόν ώς “rejuvence cream” αλλά μόνο ως βάμα ή βιολογικό προϊόν, κάτι που δεν επιτρέπει στην κρέμα να μπει σε ράφια από μεγάλα καταστήματα καλλυντικών. Μετά από τον δικαστικό θρίαμβο της εταιρείας και αφού πλέον κέρδισε την δικαστική πολιορκία και το δικαίωμά της να αποκαλείται “rejuvence cream” και με τον αποκλεισμό από μεγάλες παγκόσμιες αλυσίδες πώλησης καλλυντικών να συνεχίζεται, η εταιρεία αποφάσισε να διαθέτει το προϊόν της μέσω διαδικτύου μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες για κάθε χώρα.

scoops.gr