Πέμπτη, Μαρτίου 7

Τρόμος στο Λονδίνο: Νέος «Τζακ Αντεροβγάλτης» σκορπίζει το θάνατο στους δρόμους

CNN Greece 
Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ένας 20χρονος στο Λονδίνο, το έκτο θύμα τέτοιου είδους επίθεσης μέσα σε μια βδομάδα στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου σημειώνεται έκρηξη της εγκληματικότητας από την αρχή του έτους.
Ο νεαρός δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος κοντά σε σταθμό στο δυτικό Kensington, ενώ διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για το συμβάν.
Ένας 37χρονος άνδρας υπέκυψε επίσης, σήμερα, Πέμπτη (07/03), στα τραύματά του έπειτα από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε την περασμένη Κυριακή στο Σόχο.
Συνολικά τουλάχιστον 24 καταγεγραμμένες δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρι, έχουν σημειωθεί από τις αρχές του έτους σε διάφορα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, για τις οποίες έχουν ξεκινήσει έρευνες από την αστυνομία.
Πολλοί μάλιστα παραλληλίζουν τις δεκάδες επιθέσεις με μαχαίρι στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με μία σύγχρονη εκδοχή του Τζακ του Αντεροβγάλτη.
Την περασμένη Παρασκευή μία 17χρονη, η Jodie Chesney μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε μία -όπως φαίνεται- άνευ κινήτρου επίθεση στο Χάρολντ Χιλ.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, εξέφρασε τον θυμό και την θλίψη του για τη δολοφονία της νεαρής. Σε tweet του ανέφερε: «Θλίβομαι από το θανάσιμο μαχαίρωμα ενός 17χρονου κοριτσιού στο Χάβερινγκ. Οι σκέψεις μου είναι στους οικείους της. Με γεμίζει θυμό το γεγονός ότι βίαιοι εγκληματίες στοχεύουν νεαρούς Λονδρέζους που έχουν μπροστά όλη τους τη ζωή. Συστήνω σε όλους όσους έχουν πληροφορίες να ειδοποιούν την αστυνομία».
Ο ίδιος φαίνεται ανήμπορος να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Χθες, Τετάρτη απέστειλε επιστολή στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, από την οποία ζητά να συγκαλέσει την επιτροπή Cobra της κυβέρνησης, προκειμένου να βελτιώσει επειγόντως τις διακρατικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της βίαιης εγκληματικότητας.
«Ενώ όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση της βίαιης εγκληματικότητας - πρέπει να δούμε την ηγεσία από την κορυφή της κυβέρνησης», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter.