Παρασκευή, Μαρτίου 1

Καρατομήθηκαν όλοι οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Δράμας γιατί δεν προστάτεψαν τη... Τσακαλώτο!

Κόπηκαν με το σκεπτικό της «μειωμένης επαγγελματικής απόδοσης»

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Δράμα και τις προσαγωγές ατόμων που διαδήλωναν για την κυβερνητική πολιτική στο Σκοπιανό,


απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους όλοι οι αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας!

Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε σήμερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, με ανάρτησή της στο facebook στην οποία μιλά για πρωτοφανείς μεθοδευσεις εκ μέρους της διοίκησης, και για καινοφανείς, σπασμωδικές και αδικαιολόγητες ενέργειες.



Οι αστυνομικοί αναφέρουν μάλιστα ότι η χλιαρή αντίδραση στην επίσκεψη Τσακαλώτου αντιμετωπίστηκε με τρόπο που προστάτευσε από τη μια την ασφάλεια του κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών επί ζητημάτων που τους απασχολούν.



Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Δράμα 28/02/2019


Αριθ. πρωτ: 145/6/117


Τις τελευταίες ώρες ,η αστυνομική οικογένεια της Δράμας ,γίνεται μάρτυρας πρωτοφανών μεθοδεύσεων εκ μέρους της διοίκησης η οποία με καινοφανείς , σπασμωδικές και αδικαιολόγητες ενέργειες , ανακαλύπτει ζητήματα με προφανή στόχευση να υπερκαλυφθούν τυχόν δικές της ανεπάρκειες ή μεθοδεύσεις .

Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην πόλη μας και η χλιαρή αντίδραση που προκάλεσε σε μια μικρή μερίδα πολιτών , αντιμετωπίστηκε συνολικά με τρόπο που προστατεύει από τη μια την ασφάλεια ενός κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη διασφαλίζει την - μέσα σε νόμιμα πλαίσια – δημοκρατική έκφραση των πολιτών επί ζητημάτων που τους απασχολούν .

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης διασφαλίστηκαν σε απόλυτο βαθμό και τα δυο , χωρίς να προκύψει κανένας κίνδυνος εκτροπής .

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα , όμως , δοκιμάζεται η πίστη των συναδέλφων μας στο ότι ακόμα και αν επαγγελματικά , διαδικαστικά ,κανονιστικά ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διατυπώσεις, ώστε ως θεσμός της Δημοκρατίας ,να επιτελέσουμε την αποστολή μας , κάποια στιγμή για ακατανόητο λόγο θα γινόμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος καταστάσεων οι οποίες προφανώς δεν μας αφορούν .

Η ολική διάλυση της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας με το αιτιολογικό σκεπτικό μειωμένης επαγγελματικής απόδοσης, λίγες ημέρες μετά την νέα ετήσια υπηρεσιακή αξιολόγηση από την οποία δεν εξήχθη το συμπέρασμα ότι το σύνολο των συναδέλφων που την απαρτίζουν τελούν υπό καθεστώς αντικατάστασης τους , ανασύρει ξαφνικά εκείνες τις πρακτικές που είχαν καταχωνιαστεί στο πιο σκοτεινό ντουλάπι της ιστορίας . Αγώνες δεκαετιών κατάφερναν έως σήμερα να θεωρήσουμε πως κανένας-ποτέ δεν θα επιχειρούσε να τις επαναφέρει .


Τελικά κάναμε όλοι λάθος , το «γκρίζο» υπάρχει ακόμα , ζει ξανά ένδοξες ώρες και ένα Σώμα που κατάφερνε να επουλώνει διαχρονικές πληγές ξαναβρίσκεται ακόμα να παλεύει με τα αυτονόητα .


Όσο και αν το γυρεύουν κάποιοι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιστρέψει στις κακές πρακτικές που νοσταλγούν . Όση δύναμη και να νομίζουν ότι διαθέτουν κάποιοι , οι πολλοί και δίκαιοι θα νικήσουν.

Εμείς ως εκπρόσωποι Αστυνομικών Υπαλλήλων της Δ.Α Δράμας θα δώσουμε μάχη για να ανακαλύψουμε ποια είναι η πραγματική αιτία της διάλυσης της Ομάδας κρατικής Ασφάλειας η οποία τόσα έχει προσφέρει στο νομό μας και ποίος ήταν ο εντολέας της .Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι ο πυλώνας της καταπολέμησης και πρόληψης του εγκλήματος και πράξεις σαν και αυτές , θίγουν την επαγγελματική μας υπόσταση και υποτιμούν το έργο μας .Εμείς ,τους λέμε να μην αγωνιούν , η προσπάθειά τους να καταστρέψουν ότι καλό έχει χτιστεί θα πέσει στο κενό .

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος - H Γενική Γραμματέας