Παρασκευή, Μαρτίου 8

Αιέν αριστεύειν, παρακαταθήκη ή κοινωνική πρόκληση

Η πατρίδα μας, μία χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, σχετικά μικρή στον παγκόσμιο
πληθυσμιακό χάρτη, έχει να επιδείξει ασύγκριτα μεγάλο αριθμό ατόμων, που διαπρέπουν στον επιστημονικό, επαγγελματικό η αθλητικό τομέα.
Η επιβίωσή μας, ως λαού, ανά τους αιώνες, μας δίδαξε μέχρι τώρα, ότι είναι μονόδρομος χωρίς εναλλακτικές, το να ανταγωνιζόμαστε πάντα τους καλύτερους
και να μην συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα.
Μητρώο στελεχων ΝΔΤου Δρ. Φώτη Κουτσουπιά*
Η αριστεία, έχει περάσει πλέον στα γονίδιά μας, σαν κληρονομιά των προγόνων μας.
Οι αρετές της φυλής μας μετουσιώνονται σε πράξη, όταν βρεθούν οι ανάλογες εκείνες συνθήκες, κοινωνικοοικονομικές, νομοθετικές, επιστημονικές
και επιχειρηματικές, που τις ευνοούν και τις υποστηρίζουν.
Δυστυχώς, μέχρι τώρα, δεν έχουμε προωθήσει και αναδείξει την αριστεία στην διάσταση που της πρέπει, ενέργεια απαραίτητη για να απογειώσει την χώρα, να την βγάλει από την μιζέρια της οπισθοδρόμησης, να την οδηγήσει στην ανάπτυξη, εδραιώνοντας έτσι την εθνική ακεραιότητα, σε μία χώρα προνομιούχα, μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με το οποίο είναι αναγκασμένη να συμβιώνει.
Η ελευθερία της δημιουργίας, αλλά και αυτή της έμπνευσης, πρέπει να συμβαδίζει με αυτήν της ηθικής δέσμευσης, γιά να μεγαλουργήσει, μέσα στα όρια και πλαίσια, που θέτει κάθε ευνομούμενη πολιτεία, χωρίς να στηρίζεται σε πράξεις ανομίας, ασυδοσίας και ευνοιοκρατίας.
Οι κανόνες πρέπει να είναι κοινοί και αδιάβλητοι καί να δίνουν την δυνατότητα στούς άριστους να αναδειχθούν.
Στην Ελλάδα, η προώθηση της αριστείας επί κυβερνήσεως Σύριζα, σκόνταψε στα απίθανα, τριτοκοσμικά, αριστερά ιδεολογήματα, που προωθούν την μετριότητα, την προς τα κάτω ισότητα και την μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού.
Αυτήν την διαχείριση, της φτώχειας προσπαθούν να αναδείξουν σαν μέγιστη προσφορά τους, την φτώχεια που ενέτειναν με τις αλλοπρόσαλες, αντιαναπτυξιακές ενέργειές τους, θέτοντας τους αρίστους στο περιθώριο.
Θα πρέπει επί τέλους, κάποτε να καταλάβουν ότι, τίποτα δεν είναι κοινωνικά πιό άδικο, από την ίση μεταχείριση των ανίσων. Ο πλούτος για να μοιραστεί πρέπει πρώτα να παραχθεί και αυτήν την έμπνευση, την δημιουργία και παραγωγή, την κάνουν οι άριστοι, οι άξιοι, οι τολμηροί και οι εργατικοί.
Πάντα κάποιοι θα αγωνίζονται νυχθημερόν, για να παρουσιάσουν και να προσφέρουν στην κοινωνία το αποτέλεσμα της εργασίας τους, τον καλύτερό τους εαυτό, προϋπόθεση απαραίτητη για την επιτυχία, στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που κινούνται.
Αυτούς τους άριστους και άξιους, πρέπει να τους φέρουμε στο προσκήνιο, να τους υποστηρίξουμε και να τους κάνουμε παράδειγμα πρός μίμηση.
Όλοι αυτοί οι άριστοι συμπατριώτες μας, επιστήμονες, αθλητές, καλλιτέχνες, ή επιχειρηματίες, που διαπρέπουν στην Ελλάδα και ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό, κρίνονται σήμερα από την κυβέρνηση Σύριζα με καθαρά ταξικά, ιδεολογικά κριτήρια, στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις, χωρίς να έχουν την υποστήριξη της πολιτείας, η οποία, αν δεν τους βάζει διάφορα προσκόμματα, προσπαθεί εκ των υστέρων να σφετεριστεί επ' ωφελεία της, μέρος της αίγλης τους και των επιτυχιών τους.
Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση του Σύριζα να προσέξει, γιατί με αυτήν την προσπάθεια απαξίωσης της αριστείας, σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη, με την αυθόρμητη αντίδραση, της προσβεβλημένης ατομικής αξιακής συνείδησης των αρίστων και ικανών.
Παράπλευρη απώλεια αυτής της απαξίωσης και του αρνητικού κλίματος εναντίον των αρίστων από την κυβέρνηση του Σύριζα, είναι η μαζική φυγή τους στο εξωτερικό, όπου τους προσφέρονται όλες οι δυνατότητες για προσωπική και επιστημονική καταξίωση.
Αυτές τις αδικίες υπόσχεται να διορθώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αναγνώριση, υποστήριξη και ανάδειξη της αριστείας, μαζί με μία αξιοκρατικά δομημένη δημόσια διοίκηση, αποτελεί γι' αυτόν, πρώτη προτεραιότητα, αλλά και εχέγγυο ανάπτυξης και προόδου γιά την χώρα.
Το μέλλον της χώρας, στηρίζεται σε άτομα με δημιουργική αντίληψη, που μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία τους και την νοητική τους δυνατότητα, με την καλλιέργεια και ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους, με την συνεχή προσπάθεια και εργατικότητα. Αυτά τα άτομα χρειάζονται την υποστήριξη της πολιτείας.