Παρασκευή, Μαρτίου 8

Είμαστε πολίτες της Κολομβίας των Βαλκανίων

Είναι απλά θέμα αισθητικής
Επειδή έχουν τα λεφτά να αγοράζουν Πόρσε και σπίτια που σχεδιάζουν οι ISV νομίζουν ότι απέκτησαν και αισθητική

Οποιος νομίζει ότι το μόνο πρόβλημα στις οδηγίες του διευθυντή πωλήσεων των My Market είναι η απαξιωτική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους και μείνει στην συνδικαλιστική διάσταση του θέματος θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό. Αυτή η προσέγγιση είναι για πάσης φύσεως εργατοπατέρες και συνδικαλιστές που είναι αναγκασμένη να υποστεί κάθε μεγάλη
εταιρία. Για μας εδώ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι το θέμα είναι καθαρά θέμα αισθητικής και μόνο.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Το συγκεκριμένο email αντανακλά την απουσία αισθητικής παιδείας (άρα και πολιτισμού) των μανατζαρέων που δραστηριοποιούνται στη χρεοκοπημένη Κολομβία των Βαλκανίων και νομίζουν ότι κάνουν καριέρα στη Wall Street σαν κάτι μάγειρες της συμφοράς που επειδή παίρνουν το μετρό και κατεβαίνουν στη στάση ΣΕΦ νομίζουν ότι έγιναν σπουδαίοι σεφ!
Το email φυσικά και αδικεί τον επιχειρηματία Αριστοτέλη Παντελιάδη (κεντρική φωτό) μια και ο ίδιος όπως τουλάχιστο τον γνωρίσαμε σε κάνα δυο συνεντεύξεις τύπου δείχνει σοβαρός, μετρημένος και ευγενής άνθρωπος.
Μπορούμε φυσικά να αντιληφθούμε τον άγριο-σχεδόν σαρκοβόρο ανταγωνισμό και στις αλυσίδες τροφίμων. Ανταγωνισμός επιβίωσης δυστυχώς υπάρχει σε όλους σχεδόν τους κλάδους της Κολομβίας των Βαλκανίων. Από τη δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ ως τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις ακόμη κι εκείνες που είναι μονοπώλιο. Οι τελευταίες τρώνε τις σάρκες τους μια και δεν έχουν αντίπαλο.
Πάμε παρακάτω. Οι οδηγίες προς τους εργαζόμενους που διέρρευσαν από το εσωτερικό email των My Market είναι μάλλον τρόπος λειτουργίας στις περισσότερες επιχειρήσεις του είδους αλλά και γενικότερα. Και δεν είναι μόνο θέμα ελληνικό.
Ούτε και περιμένουμε από τους Ελληνες επιχειρηματίες να μοιάσουν με το καλημέρα στον Richard Branson της Virgin. Δεν μπορείς να το απαιτήσεις από μια χώρα της οποίας οι κάτοικοι-κατ΄ευφημισμόν πολίτες- στέλνουν 300 κατσιαπλιάδες στη Βουλή να τους εκπροσωπήσουν.
Αν οι 300 της Βουλής είναι η εικόνα μας, γιατί οι επιχειρηματίες και οι μανατζαρέοι θα πρέπει να διαφέρουν; Ολοι στον ίδιο σκουπιδότοπο ζούμε, χωρίς αισθητική, άποψη, απαιτήσεις μιας αξιοπρεπούς ζωής.
Ετσι ο μανατζαρέος διευθυντής πωλήσεων που αισθάνεται κάτι ανάμεσα στον Mάικλ Ντάγκλας και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ρόλο χρηματιστή δίνει εντολές στο προσωπικό πιστεύοντας ότι συνομιλεί με το Θεό ή κάτι παραπλήσιο.
Οταν υπάρχουν νεόπλουτοι Ελληνες επιχειρηματίες-ο Αριστοτέλης Παντελιάδης δεν ανήκει σ΄αυτή τη κατηγορία-που έχουν παντρευτεί τα γυμνά εξώφυλλα της δεκαετίας του ’80 και τις έκαναν κιουρίες τι να μας πουν οι ίδιοι και οι πάσης φύσεως μανατζαρέοι τους;
Μόνο το αρχείο με τα  editorial των περιοδικών KΛΙΚ, COLT και MAX να δείτε θα διαπιστώσετε ότι πάρα πολλά κορίτσια σήμερα είναι οι σύζυγοι του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου με μόνο εφόδιο τα γυμνά εκείνης της εποχής και τα λεφτά των συζύγων που τις αποκατέστησαν.
Μη βιασθείτε να πείτε ότι κατηγορούμε τα κορίτσια που αναζητούσαν τον πλούσιο λεβέντη να τις αποκαταστήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της μητρός. Ούτε και τον ίδιο τον λεβέντη επικρίνουμε γιατί τις παντρεύτηκε.
Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι η απουσία αισθητικής και προσωπικής αξιοπρέπειας που έχουν οι περισσότεροι από δαύτους τους νεόπλουτους επιχειρηματίες και αυτού του είδους οι συμβίες τους.
Μάλιστα επειδή έχουν τα λεφτά να αγοράζουν Πόρσε και σπίτια που σχεδιάζουν οι ISV στα νότια προάστεια, στη Μύκονο, κλπ νομίζουν ότι απέκτησαν και αισθητική.
Δυστυχώς πολλοί από τους νεόπλουτους Ελληνες επιχειρηματίες μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους κατσιαπλιάδες Ελληνες πολιτικούς.
Είμαστε πολίτες της Κολομβίας των Βαλκανίων κι αυτό τα λέει όλα…
Υ.Γ.>Η απουσία αισθητικής της πλειοψηφίας των εγχώριων επιχειρηματιών εξηγεί γιατί κατάφερε και τους πάει καροτσάκι ακόμη και ο Τσίπρας από τα Τζουμέρκα…