Παρασκευή, Μαρτίου 1

Ουροδόχος κύστη και Ιβίσκος, Εξαλείφει τα βακτήρια-Σταματά τις λοιμώξεις

ourodohos-kysti-kai-ibiskos-exaleifei-ta-vaktiria-stamata-tis-loimoxeis
Αυτό το κόκκινο ρόφημα σκοτώνει τα βακτήρια στην κύστη και σταματά τις λοιμώξεις σχεδόν αμέσως
Η κύστη είναι ένα όργανο που οι περισσότεροι από εμάς αποτυγχάνουν να εκτιμήσουν δεόντως. Βρίσκεται στο τέλος του ουροποιητικού μας συστήματος και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η υγεία της ουροδόχου κύστεως (κοίλο μυικό όργανο το οποία συλλέγει τα ούρα από τα νεφρά πριν την απέκκρισή τους μέσω της ούρησης)
δεν έχει κάποια επίπτωση στον οργανισμό τους.
Ωστόσο, περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των γυναικών αντιμετωπίζουν προβλήματα της ουροδόχου κύστης, όπως η ακράτεια ή η επιτακτική ανάγκη και οι ουρολοιμώξεις. Η δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης προκαλεί τρομερό πόνο και δυσφορία. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η βέλτιστη υγεία αυτού του οργάνου.
Ακράτεια, αντιμετωπίστε την εναλλακτικά 

Αν αναρωτιέστε πώς να βελτιώσετε την λειτουργία αυτού του οργάνου, τότε καλά θα κάνετε να γνωρίζετε περισσότερα για τον ιβίσκο. Αποξηραμένο και ως ρόφημα, ο ιβίσκος είναι ένα φυσικό φάρμακο που μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σας, ειδικά για την ουροδόχο κύστη.

Αυτό το φυτό παρέχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Ενα μέρος του λουλουδιού που είναι γνωστό ως calyces (είναι τα ωφέλιμα μέρη του κάθε φυτού, όπως στελέχη, φύλλα, λουλούδια και τα κελύφη των καρπών) περιέχει τα πιο ισχυρά θρεπτικά συστατικά για την υγεία της ουροδόχου κύστης. Μετά τη συγκομιδή και την αποξήρανση τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή διαφόρων νόστιμων ποτών, συμπεριλαμβανομένου του ροφήματος ιβίσκου.

Πώς βοηθά το ρόφημα ιβίσκου

Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Περιέχει υγιή και οργανικά οξέα, όπως τρυγικό οξύ, κιτρικό οξύ και βιταμίνη C, τα οποία μπορούν να αποτοξινώσουν το σώμα, να μειώσουν τις φλεγμονές και να βελτιώνουν τη γενικότερη λειτουργία των οργάνων σας.
Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C 

Επιπλέον, ο ιβίσκος έχει ισχυρές διουρητικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια, μπορεί να αυξήσει την συχνότητα ούρησης και όσο περισσότερο ουρείτε, τόσο καλύτερα το σώμα σας μπορεί να εξαλείψει τις επιβλαβείς τοξίνες. Αυτό μπορεί επίσης να ρυθμίσει και την αρτηριακή σας πίεση.
Αυτοάνοσα Νοσήματα, Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές 

Το ρόφημα ιβίσκου είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το σώμα σας.

Βοηθά την ουροδόχο κύστη σας να θεραπευτεί/επουλωθεί και αποτρέπει τις τοξίνες από το να συνεχίσουν να βλάπτουν το σώμα σας.
Για περισσότερα Ιβίσκος: Καλλωπιστικός και θεραπευτικός
και Ιβίσκος: Βοηθά στη ρύθμιση σωματικού βάρους, μεταβολισμού και όρεξης 

Άλλες χρήσιμες συμβουλές διατροφής για τα προβλήματα της ουροδόχου

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία της ουροδόχου κύστης σας, όπως

Αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη

Όπως γνωρίζετε, υπάρχει πολύ περισσότερη ζάχαρη από ότι νομίζετε, καθώς βρίσκεται στα περισσότερα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η πολύ ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης. Έτσι, φροντίστε να αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν τεχνητά σάκχαρα, και φροντίστε να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα στη διατροφή σας.
Διατροφικές «βόμβες» ζάχαρης που ίσως δεν φαντάζεστε. Τι να κάνετε 

Αποφύγετε τα καυτερά μπαχαρικά

Τα εξαιρετικά πικάντικα γεύματα περιέχουν χημικά που δεν καίνε μόνο το στόμα σας, αλλά μπορούν επίσης να ερεθίσουν και την ουροδόχο κύστη σας. Εάν υπάρχει πάθηση μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της και να προκαλέσουν πόνο και ζημιά. Επομένως, σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστάται να κόψετε εντελώς τα καυτερά μπαχαρικά.
Και επειδή κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντιδράσεις στις τροφές που καταναλώνει. Πριν κόψετε τα μπαχαρικά, μπορείτε να πειραματιστείτε σχετικά με το ποια επηρεάζουν λιγότερο και ποια περισσότερο τα συμπτώματα.
Πολύ σωστά διότι κατά τα άλλα Καυτερά μπαχαρικά: Η υγιεινή πινελιά στη μαγειρική 

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το αν τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ευεργετικά ή επιβλαβή για τους πάσχοντες από προβλήματα της ουροδόχου κύστεως. Ωστόσο, εάν έχετε παρουσιάσει τυχόν προβλήματα με τη λακτόζη στο παρελθόν, συνιστάται να αποφεύγετε τα προϊόντα με βάση το γάλα.
Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής 

Αυτοί που αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα στην ουροδόχο κύστη πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό που θα διαγνώσει το ακριβές πρόβλημα και θα συνταγογραφήσει την απαραίτητη θεραπεία. Ωστόσο, η κατανάλωση ροφημάτων ιβίσκου και η τήρηση των παραπάνω διατροφικών κανόνων θα αποτελέσουν μία εξαιρετικά σημαντική βοήθεια.
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Ποια βότανα σας απαλλάσσουν από τις ουρολοιμώξεις 
Σταματήστε τις ουρολοιμώξεις χωρίς αντιβιοτικά 
Τα λάθη που κάνουμε και προκαλούν ουρολοιμώξεις 
Γιατί ο χυμός κράνμπερι αποτρέπει την ουρολοίμωξη 
Άλλα βότανα ωφέλιμα για το ουροποιητικό είναι τα
Ρείκι, για πέτρες στο ουροποιητικό, κολικούς νεφρών, χρόνια κυστίτιδα, προστάτη
Σκορπίδι ή Χρυσόχορτο για νοσήματα της κύστεως και του ουροποιητικού
Επιλόβιο, το βότανο σύμμαχος προστάτη και ουροποιητικού
Φίγγι–Cranberry–κράνμπερι: Ασπίδα του ουροποιητικού 

www.naturalcuresandhomeremedies.com

Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com