Σάββατο, Μαρτίου 16

ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες και να πετάξει λάσπη

ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες και να πετάξει λάσπη
του Δημήτρη Γκάτσιου
Για επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών κατηγορεί τον Πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι δήθεν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέσυρε κρυφά βουλευτές του, για να μην ψηφίσει την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 που αφορά στην αναδρομική ισχύ ελέγχου της δωροδοκίας.

"Ο κ. Τσίπρας είτε δεν έχει ιδέα τι λέει, είτε το πιθανότερο, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους πολίτες πετώντας λάσπη.

Η ΝΔ δεν απέσυρε κανέναν βουλευτή της. Ψήφισε σύσσωμη την αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως άλλωστε πρώτος είχε προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2006 όταν ο τότε Συνασπισμός σφύριζε αδιάφορα. Ολοι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν αυτήν την αλλαγή όπως και κανένας δεν ψήφισε μια ανούσια και νομικά ανυπόστατη ερμηνευτική πρόταση που έκανε ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει δήθεν και αναδρομική ισχύ στην αλλαγή του εν λόγω άρθρου", επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, ο λόγος που η "γαλάζια" παράταξη δεν ψήφισε την ανούσια, όπως χαρακτηρίζεται, αυτή πρόταση είναι απλός.

"Είναι νομικά αδύνατον να αποκτήσει αναδρομική ισχύ οποιαδήποτε ποινική διάταξη, ακόμη και μέσω του Συντάγματος. Αυτό το ξέρουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρόνοιες που αφορούν ποινικά αδικήματα αφορούν μόνον μελλοντικές και όχι παρελθούσες πράξεις. Επομένως ακόμη και αν περνούσε η πρόταση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους, δεν θα μπορούσε να σταθεί ποτέ σε οποιοδήποτε δικαστήριο, ούτε ελληνικό ούτε πόσο μάλλον ευρωπαϊκό. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν απλά είπε σήμερα για μια ακόμη φορά εν γνώσει του ψέματα χωρίς βέβαια να τον ενδιαφέρει ότι ευτελίζει τη συζήτηση για μια κορυφαία διαδικασία, όπως είναι η Συνταγματική αναθεώρηση", τονίζουν κύκλοι της οδού Πειραιώς.