Τετάρτη, Μαρτίου 6

Ο Αμερικανός που δίνει μάχη για να διασώσει τον υπάλληλό του Τσίπρα

Συριζα 18%-ΝΔ 38%Τι σημαίνουν οι αναφορές του σε ρωσική ανάμειξη στις εκλογές της Ελλάδας

Δικαιολογημένος ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομιλητικότατου Αμερικανού Πρέσβη. Μόνο που κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν φρόντισε  να διευκρινήσει τι εννοούσε ο κ. Πρέσβης ακόμη και με την αναφορά του στα κρούσματα ρωσικής παρέμβασης σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία και τις προσπάθειες της Ρωσίας να υποσκάψει τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Από τον Ian Ford
Η αναφορά του κ. Πάιατ έγινε  στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα,
που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος» αν και αρχικά, από λάθος του ΑΝΤ1, θεωρήθηκε ότι είπε «μπορώ τώρα να σας πω» (I can now tell you) ενώ ο αμερικανός πρεσβευτής λέει «δεν μπορώ να σας πω» (I can not tell you).
«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.
Το Ατλαντικό Συμβούλιο – ένα από τα πιο σημαντικά think tank των ΗΠΑ – θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών. «Οι εκλογές είναι στόχος κατασκοπικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ντέιμον Γουίλσον αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου
Οπως και νάχει σε περίπτωση ανάμειξης της Ρωσίας σύμφωνα με τον Πρέσβη αυτή θα γινόταν υπέρ του Μητσοτάκη και κατά του Τσίπρα που πέρασε την Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγοντας τη πόρτα του ΝΑΤΟ στα Σκόπια. Αρα για μια ακόμη φορά ο πρέσβης επιχείρησε να στηρίξει τον Σύριζα και τον Τσίπρα με κάθε τρόπο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει στη κατοχή της δημοσκόπηση που δίνει τον Σύριζα στο 18% και τη ΝΔ στο 38%.
Κάτι τέτοιο θα έληγε αυτόματα τη καριέρα του πρέσβη στην Αθήνα μια και θα έπρεπε να αντικατασταθεί με κάποιον πιο φιλικό προς τη ΝΔ διπλωμάτη.
Ο κ. Πρέσβης λοιπόν δίνει μάχη επιβίωσης στην Αθήνα με τον τρόπο του…
 kourdistoportocali.com