Παρασκευή, Μαρτίου 1

Γιατί φοβούνται τόσο τους φιλελεύθερους;

Γιατί φοβούνται τόσο τους φιλελεύθερους;
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας των Τάσου Αβραντίνη και Τέλη Αϊβαλιώτη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε ένα μεγάλο κομμάτι της κρατικοδίαιτης – ψεκασμένης Δεξιάς που με ύπουλο τρόπο στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τι φοβούνται οι λαϊκοδεξιοί του ΣΥΡΙΖΑ; Ένα φιλελεύθερο τσουνάμι! Αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο Κυριάκος είναι στον σωστό δρόμο!
Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Δράση!
Δεν περιμένει κανείς ότι η πολυσυλλεκτική Νέα Δημοκρατία θα «επισκιαστεί» από τις παρουσίες του Τάσου Αβραντίνη και του Τέλη Αϊβαλιώτη. 
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς τον χώρο του Φιλελεύθερου Κέντρου είναι γεγονός. 
Κι αυτό ακριβώς φοβίζει τους θεομπαίχτες που αφού στην ουσία εξυπηρετήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια έχουν τώρα το θράσος να θέλουν να επιβάλουν την δική τους ατζέντα στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η οριστική στροφή της χώρας προς φιλελεύθερες λύσεις και πολιτικές στενεύει τα δικά τους περιθώρια να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στην πολιτική ζωή, σε συνεργασία με τα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Ο Τάσος Αβραντίνης και ο Τέλης Αϊβαλιώτης είναι αντικειμενικά δύο καλές επιλογές για οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του δημοκρατικού τόξου. Όπως καλές επιλογές ήταν και εκείνες του Ευρωψηφοδελτίου. 
Στο τέλος ο λαός αποφασίζει ποιοι θα εκλεγούν και ποιοι όχι. Αλλά μέχρι χτες κάποιοι είχαν συνηθίσει στην ιδέα ότι το πολιτικό παιγνίδι οριζότανε από τις λίγες και εκλεκτές οικογένειες που ελέγχουν και την οικονομική ζωή του τόπου. 
Αντιλαμβάνονται, λοιπόν, ότι με τον άλφα ή βήτα τρόπο η ιδιότυπη ομηρεία της χώρας θα τελειώσει.
Οι λαϊκοδεξιοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα αυτοπροσδιορίζονται ως εκπρόσωποι του… μεσαίου χώρου, κατηγορώντας τους πραγματικούς εκπροσώπους του κεντρώου και μεταρρυθμιστικού χώρου ως… ακραίους! 
Επιχειρούν έτσι να καλύψουν την ένοχη σιωπή «φίλιων δυνάμεων» και θεσμικών παραγόντων στην εξέλιξη σημαντικών εθνικών ζητημάτων και να κρύψουν την τετραετή ουσιαστική συνεργασία τους με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Φοβούνται τους φιλελεύθερους. 
Όπως φοβούνται και τις πατριωτικές φωνές που εναντιώθηκαν στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Φοβούνται οτιδήποτε τους θυμίζει τον ολισθηρό δρόμο που έχουν πάρει. 
Ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς την δική τους συνεργασία δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. 
Το μίσος τους για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, για το Κίνημα του «ναι», τους οδήγησε στην αβίαστη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα είχε σταθεί ούτε ένα λεπτό χωρίς την δική τους βοήθεια. 
Δικό τους δημιούργημα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα. 
Κι αυτό δεν πρόκειται να το καλύψουν οι δόλιες επιθέσεις τους. Ούτε και πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τι πραγματικά έκαναν σε αυτή την χώρα…
Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr
politika-gr