Η άγνωστη ζωή του τεμπελχανά Κώστα Καραμανλή: Η ψυχή της παρέας, ο φανατικός οπαδός και η διασκέδαση στα μπουζούκια!

Ο ΑΝΙΨΙΟΣ με το play station είναι έτοιμος για το ύπατο αξίωμα της χώρας.
karamanli
Ένα αποκλειστικό αφιέρωμα στον Κώστα Καραμανλή με άγνωστες πληροφορίες της ζωής του και φωτογραφίες!
Ο Ραφηνιώτης Κώστας Καραμανλής, ένας από τους πολιτικούς που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο δεύτερος πιο νέος σε ηλικία (μετά τον Αλέξη Τσίπρα) που έγινε αρχηγός κόμματος, ξεκίνησε την πολιτική
του πορεία το 1974 σε ηλικία 18 ετών με παρότρυνση του ξαδέλφου του Μιχάλη Λιάπη. Σήμερα 62 ετών ο κ. Καραμανλής – πολλοί λένε ότι – είναι έτοιμος για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Την προεδρία της Δημοκρατίας το 2020. Ο πιο νέος που κάθισε ποτέ σε αυτή τη θέση.
undefined
Η iselida.gr φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα άγνωστες ανθρώπινες στιγμές του κ. Καραμανλή, ο οποίος ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ήταν λάτρης των Beatles στα νεανικά του χρόνια. Άλλωστε όλες οι πληροφορίες αφορούν τη ζωή του ως εργένη, πριν δημιουργήσει την οικογενειά του με τη συζυγό του Νατάσα Παζαίτη και τα δύο τους παιδιά.
undefined
Λάτρευε τους γονείς του Αλέκο και Αλίκη και τον θείο του Κωνσταντίνο, ενώ είναι πολύ δεμένος με τον αδελφό του Γιώργο, που ήταν ο «κολλητός» του στα χρόνια του σχολείου.
Άνθρωπος γλεντζές και «έξω καρδιά» , όλοι είχαν να λένε για το κέφι του και το χιούμορ του που φυσικά δεν έχει χάσει έως σήμερα. Τον συνάρπαζε το καλό τραγούδι, είτε ελληνικό είτε ξένο και ήταν η «ψυχή» της παρέας στα μαγαζιά με μουσική, ενώ έψαχνε με μανία ωραίες ταβέρνες. Βιβλιοφάγος και καθημερινός αναγνώστης από έφηβος των εφημερίδων, αλλά και «άρρωστος» Παναθηναικός, όποτε μπορούσε έβλεπε το «τριφύλλι» από κοντά.
undefined
Άριστος γνώστης της Αγγλικής, Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας εργάστηκε ως δικηγόρος αστικού δικαίου για έξι χρόνια.
Το 1989 πολιτεύεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και εκλέγεται δεύτερος βουλευτής πανηγυρικά. Οι δικοί του άνθρωποι οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες στο προσωπικό του γραφείο, όπως και οι πιστοί του φίλοι. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου με την απώλεια του οποίου ο κ. Καραμανλής «έχασε τον κόσμο», ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαληνάκης, ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής νέων Σπύρος Λιβαθινός και άλλοι.
Γενικά δεν είναι πρωινός τύπος, αν και ξυπνάει νωρίς για να περπατήσει ή να κολυμπήσει στη θάλασσα το καλοκαίρι. Του αρέσουν οι καλές ταινίες στον κινηματογράφο, αν και δεν πηγαίνει συχνά πλέον και προτιμά χαλαρά στο σπίτι να τις παρακολουθεί.
undefined
Όσο έμενε στο Κολωνάκι ή τη Φιλοθέη, το σπίτι της Ραφήνας στον Άγιο Νικόλαο ήταν το εξοχικό του, το «ησυχαστήριο» όπως το έλεγε. Εδώ και χρόνια είναι ο «πύργος» του. Η μεγάλη του αγάπη.
Εκεί που παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις της ζωής του. Εκεί που κοιτώντας τον Ευβοικό αδειάζει το μυαλό του. Και απερίσπαστος κάνει τα επόμενα βηματά του.
Όμως αυτή τη φορά το 2020, θα κληθεί να πάρει τη μεγαλύτερη πολιτική απόφαση της ζωής του…
Οι φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο.
Με πληροφορίες και από το περιοδικό Crash.
 makeleio.gr