Κυριακή, Μαρτίου 10

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να φοράτε στο αεροπλάνο

Καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε ένα αεροπλάνο

Οι κανόνες της μόδας στο αεροπλάνο, είναι διαφορετικοί από εκείνους του εδάφους.
Όταν βρίσκεστε καθηλωμένοι σε έναν μεταλλικό σωλήνα που πετάει στα 35.000 πόδια για ώρες, η άνεση υπερτερεί του στιλ.
Δείτε τι πρέπει να φοράτε στο αεροπλάνο ώστε να είστε άνετοι και τι να αποφύγετε.
Άρωμα
Κατά τη διάρκεια της πτήσης θα βρίσκεστε σ' έναν μικρό χώρο. Αποφύγετε τα βαριά αρώματα για εσάς αλλά και για τους συνεπιβάτες σας. Τα βαριά αρώματα σε κλειστό χώρο μπορεί να προκαλέσουν από πονοκεφάλους μέχρι και αλλεργίες. Μόλις κατεβείτε απ'το αεροπλάνο, ψεκαστείτε ελεύθερα!
Στενά ρούχα
Αποφύγετε τα στενά ρούχα όταν ταξιδεύετε για περισσότερες από 4 ώρες. Όσοι φοράνε στενά ρούχα σε μια πτήση μεγάλης διάρκειας διατρέχουν τον κίνδυνο ενός θρόμβου.
Πρόκειται για έναν θρόμβο αίματος που σχηματίζεται συνήθως στο πόδι. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να φορέσετε ειδικές κάλτσες συμπίεσης και άνετα ρούχα.
Περίπλοκα πράγματα
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι τουαλέτες στο αεροπλάνο είναι μικροσκοπικές. Αν φοράτε μια ολόσωμη φόρμα, θα δώσετε μάχη... Φορέστε κάτι άνετο όπως μια φόρμα ή ένα τζιν.
Ρούχα ή αξεσουάρ που έχουν μεταλλικά στοιχεία
Απλά δεν μπορείτε να περάσετε απ' τον έλεγχο! Δηλαδή, μπορείτε αλλά θα σας πάρει περισσότερη ώρα να τα βγάζετε, να τα ξαναβάζετε κλπ. Καθυστερείτε και τον υπόλοιπο κόσμο!
Καλοκαιρινά ρούχα
Δεν έχει σημασία τι εποχή ταξιδεύετε. Πάντα πρέπει να έχετε μια ζακέτα μαζί σας, ένα πανωφόρι κάτι! Αρχικά, στο αεροδρόμιο έχει πάντα κρύο και αυτό είναι νόμος. Ακόμα και το καλοκαίρι είναι σημαντικό να έχετε μια ζακέτα μαζί σας.
Φακούς επαφής
Σε ένα αεροπλάνο η μέση υγρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 20%, πράγμα που θα κάνει τους φακούς σας να στεγνώσουν και να προκληθεί ερεθισμός στα μάτια σας. Αν έχετε μια μεγάλης διαρκείας πτήση καλύτερα να φορέσετε τα γυαλιά μυωπίας σας!
Τακούνια
Στο αεροδρόμιο μπορεί να σας ζητήσουν να βγάλετε τα παπούτσια σας. Τα τακούνια όχι μόνο μπορεί να θεωρηθούν ως απαγορευμένα, αλλά έχουν και μεταλλική βάση οπότε και πάλι θα χτυπήσει αυτό το μηχανηματάκι στον έλεγχο. Η καλύτερη λύση είναι τα αθλητικά!


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required