Τέλος εποχής για το γυναικείο περιοδικό του Βατικανού

Τέλος εποχής για το γυναικείο περιοδικό του Βατικανού Σύσσωμο παραιτήθηκε το προσωπικό του περιοδικού του Βατικανού για γυναικεία θέματα.
Οι συντάκτριες του περιοδικού «Women Church World» κατηγορούν τη νέα διοίκηση ότι προσπαθεί να περιορίσει την αυτονομία τους και να το θέσουν υπό άμεσο αντρικό έλεγχο.

Το συγκεκριμένο περιοδικό έχει δημοσιεύσει μια σειρά από άρθρα που αφορούν και στη σεξουαλική κακοποίηση μοναχών από ιερείς.

«Όταν ήρθαν οι νέοι διευθυντές ύλης ας πούμε πως αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα στο πώς να κάνουμε τη δουλειά μας με την ίδια ελευθερία και δημιουργικότητα που είχαμε πριν, με την προηγούμενη διοίκηση. Ήταν σαν να είχαμε δύο διαφορετικές ψυχές στο περιοδικό, μια απέναντι από τη δική μας. Δεν θέλαμε να έχουμε γυναίκες εναντίον γυναικών, θέλαμε να αποφύγουμε αυτό που συνέβαινε για αυτό και αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος σε αυτήν την εμπειρία μετά από 7 χρόνια» δήλωσε η Λουτσέτα Σκαράφια, πρώην μέλος του ΔΣ του περιοδικού.
Σε παλαιότερό του άρθρο το συγκεκριμένο περιοδικό είχε προκαλέσει αίσθηση με άρθρο στο οποίο κατήγγειλε την εκμετάλλευση των γυναικών μοναχών ως φτηνά εργατικά χέρια και καλούσε την αρσενική ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να σταματήσει να τις αντιμετωπίζει ως χαμηλόβαθμο υπηρετικό προσωπικό.
Το άρθρο περιέγραφε την πραγματικότητα που ζουν αρκετές μοναχές που μαγειρεύουν, καθαρίζουν και σερβίρουν καρδινάλιους, επισκόπους και ιερείς.
Πηγή: Euronews
 zougla.gr