Τρίτη, Μαρτίου 12

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΛΟΣ   ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ 
ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ. Η ΜΟΝΙΜΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΟΣ.

ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Σαρακοστή των Μνημονίων παίρνει τέλος . Παγκόσμια γεγονότα θα εξαφανίσουν την εικονικότητα του δυσβάστακτου Ελληνικού χρέους . Βιώνουμε μέρες των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την στιγμή που εισήλθαμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή πριν το ΠΑΣΧΑ « Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρίας»  


Και εκεί που όλα πάνε ρολόι στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών , αίφνης όλα γίνονται μαντάρα κατά το « ὅταν γὰρ λέγωσιν, εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, τότε αἰφνίδιος αὐτοῖς ἐφίσταται ὄλεθρος, ὥσπερ ἡ ὠδὶν τῇ ἐν γαστρὶ ἐχούσῃ, καὶ οὐ μὴ ἐκφύγωσιν.» Α Θεσ. 5,3 





Αδελφοί « η νυξ προέκοψεν, η δε ημέρα ήγγικεν» πάνω σε αυτά τα δυο κινούμαστε τούτες τις κρίσιμες στιγμές  

Η νυξ προέκοψεν στην γειτονιά μας  

« Ο Ερντογάν το ξεκόβει: Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε

«Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει σε τίποτε να κάνει με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35, ούτε με την ασφάλεια των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ, πόλη στην νοτιοανατολική Τουρκία επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα δεν  θα ακυρώσει την αγορά.» 



«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» απάντησε ο Σάμερς, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο, σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.» 

« Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ: Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να δημιουργήσει πολλά νέα προβλήματα»  

Η νυξ προέκοψεν σε όλο τον πλανήτη  

Είναι της μόδας να μιλούν για Παγκόσμιο πυρηνικό  πόλεμο ..κανείς  όμως για τα θύματα του ..Παγκόσμιος μαζοχισμός. 

« Με διάταγμα Πούτιν αναστέλλεται η συμμετοχή της Ρωσίας στη Συνθήκη INF .Την υπογραφή διατάγματος προέβη στις 4 Μαρτίου. ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων Μεσαίου και Μικρού Βεληνεκούς (INF).» https://www.sofokleousin.gr/me-diatagma-poutin-anastelletai-ti-symmetoxi-tis-rosias-sti-synth 

« Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σε ομιλία του πως η  Ρωσία έχει αναπτύξει και δοκιμάζει μια νέα σειρά στρατιωτικών πυρηνικών όπλων ικανών να ξεπεράσουν τις αμερικανικές αντιβαλλιστικές  πυραυλικές άμυνες. 



Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας, ο Πρόεδρος παρουσίασε σε animation βίντεο τον νέο « πύραυλο κρουαζιέρα», ένα υποβρύχιο πύραυλο drone καθώς κι άλλα όπλα. 










Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως οι δοκιμές των πυραύλων έγιναν τον περασμένο φθινόπωρο, ενώ ο πύραυλος έχει τόση απεριόριστη εμβέλεια και τέτοια υψηλή ταχύτητα που του επιτρέπει να διαπερνάει οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.


Ως αποτέλεσμα αυτών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πυρηνοκίνητος πύραυλος κρουαζιέρας δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από κανέναν.» https://www.iefimerida.gr/video/399837/vinteo-yperoplo-toy-poytin-pyrinokinitos-pyraylos



Οι πολεμικές εξελίξεις τρέχουν μαζί με τις οικονομικές ανατροπές. 



Το άτακτο ή το φρόνιμο BREXIT, όπως και να οριοθετηθεί ρίχνει λάδι στην φωτιά στο μεγάλο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ- ΕΕ, μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ. 



Στις μέρες δοκιμάζονται όχι μόνο οι αντοχές των οικονομιών αλλά και των ανθρώπινων ψυχών. 



Όμως « ιδού νυν ημέρα σωτηρίας» 



Εδώ στην αδικημένη και κατακρεουργημένη από συκοφαντίες και μιζέρια Ελλάδα οι τοκογλυφικές δυνάμεις θα βρεθούν ενώπιον προκλήσεων που θα είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, με συνέπεια να μην προλάβουν να κατεβάσουν την πολυπόθητη μπουκιά. 



Πάντα ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ χρησιμοποιεί το ίδιο κλισέ σε πολλές προρρήσεις του « δεν θα προλάβουν» 



Η Πατρίδα μας βιώνει μια ταραχή ..ας εισέλθουμε στην ΑΓΙΑ Σαρακοστή μετά Φόβου και Γνώσεως ΘΕΟΥ για να δούμε Προκοπή. 



« Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ένα λαμπρό και φαιδρό στάδιο των αρετών το οποίο η Εκκλησία μας ανοίγει και μας καλεί όλους με πολλή χαρά και προθυμία να εισέλθουμε, για να αγωνιστούμε περισσότερο και να προσφέρουμε τον χρόνο μας ως δώρο στον Θεό διά της μετανοίας και του πνευματικού αγώνος. 



Μέσα στην Εκκλησία δεν ζούμε με ψέματα και ουτοπίες, δεν ζούμε με ηθικιστικές ευσέβειες, αλλά ζούμε την εμπειρία του Θεού. Ο Θεός είναι παρών και ο άνθρωπος καλείται να ζήσει τον Θεό ως τη μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής του. Απόδειξη όλοι οι Άγιοι που βίωσαν την παρουσία του Θεού. 


Έτσι θα είμαστε πραγματικά χριστιανοί, όπου το Ευαγγέλιο δούλεψε μέσα μας και έδωσε καρπούς και μεταμόρφωσε την ύπαρξή μας και την έκανε ναό του Αγίου Πνεύματος και σκεύος εκλογής του Θεού.» 



(Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης ομιλίας) 

Του πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου 


http://www.diakonima.gr/2013/02/27/%CE%B9%CE%B4%CE



– Γέροντα, ( ΑΓΙΕ ) τι να σκέφτομαι την Σαρακοστή;



– Το Πάθος, τη θυσία του Χριστού να σκέφτεσαι…



Την Μεγάλη Τεσσαρακοστή μας δίνεται η μεγαλύτερη ευκαιρία για να αγωνισθούμε και να συμμετέχουμε εντονότερα στο σωτήριο Πάθος του Κυρίου μας 



Αγίου  Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι ΣΤ΄, «Περί Προσευχής», εκδόσεις Ιερόν Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης 2012, σελ. 199-200 



ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας