Το τσιγάρο και ο καφές στο μνήμα του Μίνωα Κυριακού

1
Ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 και μεγάλος επιχειρηματίας Μίνωας Κυριακού, υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια.


Άφησε πίσω του τρία  παιδιά, τον Θοδωρή, τον Ξενοφώντα και την Αθηνά, τα οποία συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους τόσο στην ξηρά, όσο και στην θάλασσα.
Ο Κυριακού ήταν ένας σκληρός και έξυπνος επιχειρηματίας, που συνδύαζε όμως τη λογική με το συναίσθημα. Ήξερε και μπορούσε να κάνει φιλίες με τους πιό πλούσιους και τους πιό δυνατούς, αλλά ταυτόχρονα και με τους πιό απλούς ανθρώπους.
Γι αυτό υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους δούλεψαν μαζί του.

Ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 έχει ταφεί στο κοιμητήριο Κηφισιάς, κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και δίπλα σε αγριολούλουδα, που έχουν αρχίσει να ξεπετάγονται με τον ερχομό της Άνοιξης. Τα παιδιά του επισκέπτονται τακτικά το μνήμα του πατέρα τους, προσεύχονται στη μνήμη του και αφήνουν λίγα λουλούδια.
Εκείνο που παραξενεύει ίσως τον περαστικό, από τους στενούς διαδρόμους του κοιμητηρίου, είναι ότι στο μνήμα επάνω υπάρχει πάντα ένα φλιτζάνι με καφέ, πάνω σε ένα πιατελάκι και δίπλα ένα τασάκι με ένα τσιγάρο.

«Είναι ο καφές και το τσιγάρο του αγαπημένου μου αφεντικού», λέει ο πιστός οδηγός του, που βρέθηκε για πολλά χρόνια δίπλα του και σε καλές και σε κακές στιγμές. Ο ίδιος επισκέπτεται τακτικά το κοιμητήριο και φροντίζει να είναι πάντα πάνω στο μνήμα αυτά τα δύο απλά πράγματα, που συνήθιζε ο Μίνωας Κυριακού να απολαμβάνει στα διαλείμματα του πυκνού και γεμάτου από βαριές υποχρεώσεις καθημερινού του προγράμματος.

Να, λοιπόν, που ένα φλιτζάνι και ένα τσιγάρο, μπορούν να χωρέσουν τόσες αναμνήσεις και τόσο δυνατά αισθήματα των καθημερινών ανθρώπων!
φωτο: europost.gr