Παρασκευή, Μαρτίου 8

Πόνοι στις αρθρώσεις: Μία «μάστιγα» της εποχής που πρέπει να αντιμετωπίσουμε

Πόνοι στις αρθρώσεις: Μία «μάστιγα» της εποχής που πρέπει να αντιμετωπίσουμε
Σε «μάστιγα» της σύγχρονης εποχής φαίνεται πως εξελίσσονται τα προβλήματα υγείας στις αρθρώσεις με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας να αναφέρουν ότι περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, υποφέρουν σήμερα
από οστεοαρθρίτιδα.
Με τα ποσοστά -και στη χώρα μας- να βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και τον μισό ελληνικό πληθυσμό να μην γνωρίζει τα συμπτώματα των ρευματικών παθήσεων (σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας), το σίγουρο είναι πως η σημασία της ενημέρωσης, είναι μεγάλη.
Πώς, όμως, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στις αρθρώσεις; Άραγε, είναι εφικτό να στραφούμε στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις ή πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στο κομμάτι της πρόληψης;
Η σημασία της καθημερινής στήριξης των αρθρώσεων
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «κλειδί» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αρθρώσεων είναι η έγκυρη διάγνωση. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος το γεγονός ότι οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορούν να εμφανιστούν και σε άτομα τα οποία βρίσκονται κάτω από την ηλικία των 30 ετών για να αντιληφθεί το πόσο μεγάλη είναι η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να εστιάσουμε στο θέμα της καθημερινής στήριξης των αρθρώσεων. Μερικές αλλαγές και ορισμένες «προσθήκες» στην καθημερινότητά μας, μπορούν να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε για την υγεία των αρθρώσεών μας και ενδεχομένως, να αποφύγουμε την αντιμετώπιση μεγαλύτερων προβλημάτων στο μέλλον.

Τα κατάλληλα συστατικά
Σε πολλές περιπτώσεις, μεγάλη σημασία -για τη στήριξη των αρθρώσεων- έχει η επιλογή των κατάλληλων συστατικών. Πράγματι, ένα κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει συγκεκριμένα -και στοχευμένα- συστατικά, μπορεί να μας βοηθήσει σε καθημερινό επίπεδο, σε ό,τι αφορά στη μείωση του πόνου των αρθρώσεων.
Το ALTION Osteo*, για παράδειγμα, είναι ένα προϊόν το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας και περιέχει μια σειρά από συστατικά τα οποία  συμβάλλουν στη υγεία των αρθρώσεών μας. Ποια είναι αυτά; Η L-Καρνιτίνη που βοηθά στη μυϊκή ενδυνάμωση γύρω από την περιοχή των αρθρώσεων, το MSM που λειτουργεί κατά του πόνου και η βιταμίνη C που συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών και των χόνδρων.


Άσκηση και έλεγχος βάρους
Εν έτει 2018 γνωρίζουμε πως υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι αρθρίτιδας καθώς επίσης και πολλά αίτια πίσω από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Είτε, όμως, τα αίτια αυτά είναι παθολογικά, είτε είναι κληρονομικά -ακόμη και στη περίπτωση που οφείλονται σε κάποιο τραυματισμό- το σίγουρο είναι πως ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο έλεγχος του βάρους. Τα επιπλέον κιλά ασκούν βάρος στις αρθρώσεις. Αν θέλουμε, λοιπόν, να περιορίσουμε τις ενοχλήσεις στα γόνατα, τα ισχία και τις αρθρώσεις και να προστατευτούμε -όσο μπορούμε- από την οστεοαρθρίτιδα, καλό είναι να διατηρούμε πάντα το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Σε ό,τι αφορά στην προστασία των αρθρώσεών μας, σημαντικός είναι και ο ρόλος της άσκησης -η οποία καλό είναι να γίνεται υπό τις οδηγίες ενός ειδικού προκείμενου να μην επιβαρύνονται οι αρθρώσεις. Σε κάθε περίπτωση το κολύμπι και η χαμηλής έντασης αεροβική άσκηση μπορούν να μας βοηθήσουν.


Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στους πόνους των αρθρώσεων. Για να παραμείνουμε, λοιπόν, υγιείς καλό είναι να δώσουμε έμφαση στο κομμάτι της πρόληψης και να κάνουμε από τώρα ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να τις προστατεύουμε -και μάλιστα σε καθημερινό επίπεδο.
*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84197/03-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.
***VI-80518-ALTION-12/2018
 zougla.gr