Τετάρτη, Μαρτίου 6

Ποιος Μάης; Τότε θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας - Συνάντηση κορυφής με...

Συνάντηση στα κρυφά με τους εκπροσώπους όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να συζητήσει μαζί τους το θέμα των εκλογών, αλλά και την συνεργασία με στελέχη της κεντροαριστεράς.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις συζητήσεις για εκλογές τον ερχόμενο Μάιο με τις ευρωεκλογές, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται να μιλά για εξάντληση της τετραετίας.


Αναφέρθηκε μάλιστα και στους λόγους για τους οποίους ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να στηθούν οι κάλπες. Τα επιχειρήματα που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι η κυβέρνηση μέχρι τότε θα έχει απομακρυνθεί από την συμφωνία των Πρεσπών, η ανεργία θα έχει πέσει και άλλο, η Ελλάδα θα έχει βγει ξανά στις αγορές με δεκαετές ομόλογο και επιπλέον τα μέτρα θα έχουν αποδώσει.

Στην ίδια σύσκεψη οι εκπρόσωποι των «53» εμφανίστηκαν να ζητούν αυστηρά κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών και βουλευτών, που θα προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Στην ίδια συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μιλάνε για διεύρυνση του κόμματος, αλλά για συνεργασία με προσωπικότητες που προέχονται από τον προοδευτικό χώρο.

Γιώργος Χρηστάκης



/dovites.blogspot.com