ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ – Σάλος με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Η κόρη του Λοΐζου δικαιολογεί την τρομοκρατία

myrsini_loizou708
Σάλος έχει ξεσηκωθεί από τις φιλο-τρομοκρατικές αναρτήσεις της κόρης του Μάνου Λοΐζου, που ανακοινώθηκε χθές ότι θα είναι στην λίστα με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Με μεγάλη δραστηριότητα στα social media η κόρη του γνωστού συνθέτη, ένα από τα τραγούδια του οποίου, το «Καλημέρα Ηλιε», έγινε και ύμνος του ΠΑΣΟΚ…
, η Μυρσίνη Λοΐζου ξεχώρισε λόγω του πάθους αν όχι της υστερίας, με την οποία αντιδρούσε στα γεγονότα. Εφθασε στο σημείο να γράψει προσβλητικό σχόλιο, ακόμα και για τα θύματα της τρομοκρατίας. Απευθυνόμενη πιθανότατα στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Πανούση, η Μυρσίνη Λαΐζου έγραψε:
Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγνώμη ηλίθιε Πανούση…

ΝΔ: Να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας αν γνώριζε
Μέχρι στιγμής σχόλιο η απάντηση στην κριτική που δέχεται η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο δεν έχει υπάρξει, αλλά οι φιλο-τρομοκρατικες αναρτήσεις της κόρης Λοΐζου, έχουν προκαλέσει ένα μπαράζ επικριτικών σχολίων, καθώς και το σχόλιο κύκλων της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν εξηγήσεις.
Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει προσωπικά ο ίδιος και μάλιστα άμεσα, αν γνώριζε τις συγκεκριμένες δηλώσεις πριν την επιλέξει ως υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που γνώριζαν στην Κουμουνδούρου αυτές τις απόψεις, όπως σημειώνουν, σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτές. Διαφορετικά οφείλουν, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της Πειραιώς, να εξηγήσουν και πώς θα αντιδράσουν.
Χαμός στο twitter
Ταυτόχρονα υπήρξε καταιγισμός σχολίων στο twitter:
«Μυρσίνη Λοΐζου, ανακοινώθηκε επίσημα υποψήφια ευρωβουλευτής με σύριζα. Δεν είχαν αρκετούς υποστηρικτές της τρομοκρατίας φαίνεται, ήθελαν κι άλλους.
Παλιά παρακολουθούσα τον λογαριασμό της κόρης του Λοίζου. Έβριζε τους πάντες χυδαία, με απόγνωση και μίσος, μαζί και την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχε πλάκα πλέον, την έκοψα φοβούμενος ότι θα καταλήξει σε αυτοκτονία ή ψυχιατρείο. Τελικά κατέληξε σε ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε Μυρσίνη Λοΐζου για νηφάλιο λόγο και ένα καλό άνοιγμα στην Κεντροαριστερά», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις.

Αγάπη για την τρομοκρατική δράση
Δεν είναι όμως μόνο η προκλητική αναφορά στα θύματα της τρομοκρατίας που εκθέτει ανεπανόρθωτα την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και άλλες αναρτήσεις στις οποίες δεν κρύβει την αγάπη της για την τρομοκρατική δράση. Οπως η φωτογραφία που ανέβασε με το σύνθημα «Λευτεριά στούς Ενοπλους Αντάρτες», ή μια άλλη που επίσης προφανώς της άρεσε πολύ και θεώρησε καλό να την ανεβάσει στον λογαριασμό της.
Μια φωτογραφία με το σύνθημα Ντύσου Πρόχειρα και Πάρ’ το Ρόπαλό σου, Δείρε τον Φασίστα που Ζεί στον Οροφό σου… Οπως φυσικά και άλλες φωτογραφίες του τύπου Μην ακυρώνετε εισιτήρια, ακυρώστε τους Ελεγκτές.

Ειχε απαγορεύσει το Καλημέρα Ηλιε στο ΠΑΣΟΚ
Η Μυρσίνη Λοΐζου χωρίς εμφανή επαγγελματική δραστηριότητα- στο βιογραφικό της γράφει απλά γραφίστρια, γεγονός που σχολιάζεται φυσικά, είχε κάνει γνωστή την παρουσία της το 2011 όταν είχε απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το Καλημέρα Ηλιε.
Με την συμβολική – όπως η ίδια την σχολίαζε- αυτή κίνηση ήθελε να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μέρος του λαού και πως οι αξίες του δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει και θέλει να πει το «Καλημέρα Ήλιε» καθώς επέβαλλαν έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους.
Αναλυτικά, η επιστολή που έστειλε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η Μυρσίνη Λοΐζου:
Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
«Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ…
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.
Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.
Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».
Μυρσίνη Λοΐζου.
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στο facebook
Η Μυρσίνη Λοΐζου ανακοίνωσε την υπψοψηφιότητά της στον λογαριασμό της στο facebook γράφοντας οτι θα αγωνιστεί για τα πνευματικά δικαιώματα, κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς, με την απαραίτητη προσθήκη σε αυτές τις περιστάσεις ότι δεν είναι πολιτικός και δεν σκοπεύει να γίνει:
« Με την υποψηφιότητα μου, μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι το όνειρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι έχεις φανταστεί. Ή μια εντελώς άλλη διαδρομή. Μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με αθωότητα για την πολιτική. Ελπίζω να τα καταφέρω.
Γιατί ο πολιτισμός, τα πνευματικά δικαιώματα, η μάχη κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς, που σηκώνει κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέκαθεν με απασχολούσαν και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να υπερασπιστώ τις αρχές μου και σε ένα άλλο πεδίο», επισημαίνει.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω. Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση. Όμως κομμάτι του εαυτού μου ήταν επίσης, πάντα να στέκομαι δίπλα σε όσους χρειάζονται φωνή, ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Και τώρα που μπορώ να διεκδικήσω ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο όμορφο μέλλον για την κόρη μου και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτόν τον τόπο, νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Εύχομαι να σας έχω δίπλα μου και σε αυτό το ταξίδι», καταλήγει.makeleio.gr