Κυριακή, Μαρτίου 31

Ποια είναι η Cyfield που "ρίχνει" διαμερίσματα στην αγορά

Ποια είναι η Cyfield που "ρίχνει" διαμερίσματα στην αγορά
Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Τη θέση μίας παλιάς μονόροφης μονοκατοικίας στην οδό Κορινθίας 26 στους πυκνοκατοικημένους Αμπελόκηπους της Αθήνας, θα πάρει, σύντομα, ένα επταώροφο κτήριο διαμερισμάτων. Πρόκειται για ένα από τα λιγοστά, στο κέντρο της Αθήνας, projects που ποντάρουν στην, αργά, αλλά σταθερά, αυξανόμενη, ζήτηση για νεόδμητα, μικρά διαμερίσματα. Ωστόσο, για την κυπριακών συμφερόντων Cyfield, το συγκεκριμένο έργο έρχεται να προστεθεί
στα περισσότερα από 45 που έχει υλοποιήσει την τελευταία εικοσαετία στην Αθήνα.
Τα διαμερίσματα των Αμπελοκήπων
Στο οικόπεδο της οδού Κορινθίας, που είναι μικρότερο από 200 τ.μ., η Cyfield θα αναπτύξει-έχοντας εξασφαλίσει την άδεια δόμησης- όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Capital.gr, ένα κτήριο επτά ορόφων και ύψους 32 μέτρων, που θα "βγάζει" 13 διαμερίσματα.
Από αυτά τα 10 θα είναι περίπου 62 τ.μ. έκαστο, τα δύο 55 τ.μ. και ένα 80 τ.μ., ενώ όλα διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο. Η τιμή, κατά πληροφορίες του Capital.gr, για ένα διαμέρισμα περίπου 50 τ.μ. κυμαίνεται από 120 έως 140 χιλιάδες ευρώ.
Οι άνθρωποι της Cyfield, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Κυριάκο Χρυσοχό και αντιπρόεδρο τον Αμβρόσιο Αμβροσίου εμφανίζονται βέβαιοι για την επιτυχία του εγχειρήματος, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είναι δυσεύρετα τα καινούργια σπίτια στην Αθήνα. Αλλά και λόγω της τοποθεσίας του κτηρίου στην οδό Κορινθίας, που ενώνει την Λεωφόρο Μεσογείων με την Λεωφόρο Κηφισίας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Μετρό.
Εξάλλου, στην οδό Χατζηκωνσταντή 10 στους Αμπελόκηπους, όπου η Cyfield αναπτύσσει ένα ακόμη κτήριο 16 κατοικιών 60-68 τ.μ. η καθεμία, οι 11 από αυτές έχουν, ήδη, πωληθεί. Όπως αναφέρουν από την Cyfield στο Capital.gr, οι αγοραπωλησίες έχουν γίνει από Έλληνες και ξένους, ενώ καμία από αυτές δεν έχει πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος χορήγησης άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών για απόκτηση ακινήτων ελάχιστης αξίας 250 χιλ. ευρώ.
Στους Αμπελόκηπους, στην οδό Μεσσηνίας 15, η εταιρεία σχεδιάζει μία ακόμη οικιστική ανάπτυξη, που θα διαθέτει 19 διαμερίσματα από 49 έως 105 τ.μ.
Εκτός Αθήνας, στην οδό Πανώπης στη Γλυφάδα, η Cyfield αναπτύσσει σε έκταση 1,5 στρέμματος 18 πολυτελή διαμερίσματα ενός έως τριών υπνοδωματίων, επιφάνειας 69 τ.μ. έως 237 τ.μ. Το 1/3 από αυτά έχει, ήδη, πωληθεί.
H Cyfield
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα από το 1997, ενώ από το 2001 έχει δίνει το "παρών" και στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο. Είχε διεκδικήσει τμήματα του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και κατασκευάζει το δίκτυο όμβριων υδάτων στην Παιανία. 
Ο όμιλος Cyfield ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία Nemesis, που είναι εισηγμένη στο κυπριακό χρηματιστήριο. Ο ιδρυτής του ομίλου Κυριάκος Χρυσοχός έλαβε το 2018, στο πλαίσιο των ΚΕΒΕ Business Leaders Awards 2018, βραβείο στην κατηγορία ακίνητα – κατασκευές – ανάπτυξη γης, με την εταιρεία να επιδιώκει, πλέον, την είσοδό της στην αγορά ενέργειας, υλοποιώντας μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cyfield με έδρα την οδό Κατεχάκη στην Αθήνα εμφανίζει χαμηλά μεγέθη, ενδεχομένως επειδή συνδέεται τα έργα της στην Ελλάδα με διαφορετικές θυγατρικές. Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις (2017), ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε περίπου 573 χιλ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα ανέρχονται σε μόλις 38,5 χιλ. ευρώ. Τα συσσωρευμένα κέρδη είναι περίπου 320,7 χιλ. ευρώ.

 capital.gr