Πέμπτη, Μαρτίου 21

Βαρουφάκης: «Ολοι ήξεραν για το Grexit που ετοιμάζαμε με τον Τσίπρα»

Βαρουφάκης: «Ολοι ήξεραν για το Grexit που ετοιμάζαμε με τον Τσίπρα»
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποδόμησε το αφήγημα του Μαξίμου για τα όσα συνέβησαν στο δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών»...
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είπε κάτι που δεν υποπτευόμασταν.
Απλώς αποδόμησε με τρόπο εμφατικό το αφήγημα που φιλοτέχνησαν όλα αυτά τα χρόνια από το Μαξίμου, ότι τάχα ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν ένας «μοναχικός λύκος» ο οποίος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 έκανε του κεφαλιού του και οδήγησε τη χώρα στο χείλος του Grexit ερήμην του Αλέξη Τσίπρα.


Κατά τον κ. Βαρουφάκη αυτά περί «αυταπάτης» που επαναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ψέμα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» την Τετάρτη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του κ. Τσίπρα, είχαν κατανοήσει πλήρως τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών και ότι κανένας στο κυβερνόν κόμμα δεν είχε αυταπάτες.

Οπως είπε, «κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».


Αναφερόμενος σε εκείνες τις ημέρες είπε για τον Πρωθυπουργό: «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που δεν είναι, είναι ανόητος».

«Αφέθηκα στη φαντασίωση ότι δεν μπορεί, είναι 42 χρονών άνθρωπος, δεν θα θέλει να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας για 30, 40, 50 χρόνια με αστυνομική συνοδεία», προσέθεσε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσίπρα.

«Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης», κατήγγειλε ο πρώην υπουργός, κάτι που βέβαια το έχει ξαναπεί.

Οπως σημείωσε, την 20η Φεβρουαρίου 2015, επετεύχθη μια εξαιρετική συμφωνία, αλλά δεν έπρεπε να την έχει υπογράψει.

«Πίσω από την πλάτη μου είχαν αποδεχτεί τη σκληρή λιτότητα», ισχυρίστηκε ο κ. Βαρουφάκης.

Οσον αφορά στις ενδεχόμενες νομικές ευθύνες που έχει για τους χειρισμούς του το πρώτο εξάμηνο του 2015 απάντησε: «Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο».

Η συμφωνία Καμένου – Τσίπρα

Ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον έχει ο ισχυρισμός του του κ. Βαρουφάκη για τη συμφωνία συνεργασίας του κ. Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο –υπήρχε από τον Δεκέμβριο του 2014, πριν δηλαδή τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ένιωσε ρίγος όταν του αποκάλυψε τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2014. «Είχαμε μια συμφωνία, θα πάρει το υπουργίο Εθνικής Αμυνας και δεν θα πει κουβέντα. Ο Καμένος την κράτησε», είπε χαρακτηριστικά.

Γαργάλα τον λίγο, να δούμε κάτι...

Γαργάλα τον λίγο, να δούμε κάτι...

politika-gr.