Σάββατο, Μαρτίου 23

«Τελειώσαμε με τον ISIS» ανακοίνωσε ο Τραμπ


CNN Greece
- Πηγή: AP Photo/Carolyn Kaster
 Βέβαιος ότι ο ISIS έχασε τον πόλεμο στη Συρία εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους.Ηττήθηκε «σε ποσοστό 100%» στη Συρία είπε χαρακτηριστικά, ενώ παρουσίασε στους δημοσιογράφους χάρτες με τα εδάφη, που κάποτε είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο διαφορετικούς χάρτες υποστήριξε πως «εδώ είναι το Ισλαμικό Κράτος την Ημέρα των Εκλογών (των προεδρικών εκλογών του 2016) κι εδώ είναι αυτά που έχουμε σήμερα». Ο δεύτερος χάρτης που παρουσίαζε την κατάσταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δεν αποτυπώνει την παραμικρή παρουσία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.«Μπορείτε να κρατήσετε τον χάρτη. Συγχαρητήρια… Καιρός ήταν» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, προτού μεταβεί στην ιδιωτική κατοικία του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα.

«Το εδαφικό χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους εξαλείφθηκε σε ποσοστό 100% στη Συρία» υπογράμμισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, όχι όμως και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ το οποίο απάντησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά.
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί σε αυτό και στο αγαπημένο του Twitter, γράφοντας:
«Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τόσο καλά όσο σχεδόν κανείς άλλος, όμως όλοι εκείνοι που είναι επιρρεπείς στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους γνωρίζουν ότι έχουν ολοκληρωτικά νικηθεί σε κάθε επίπεδο».
«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να θαυμάσετε σε εκείνους, θα προσπαθούν πάντα να προβάλουν μια αναλαμπή μοχθηρής ελπίδας, αυτοί είναι όμως οι χαμένοι που μόλις που αναπνέουν» συμπλήρωσε.
«Σκεφτείτε το προτού καταστρέψετε τη ζωή σας και εκείνη των οικογενειών σας».
ISIS uses the internet better than almost anyone, but for all of those susceptible to ISIS propaganda, they are now being beaten badly at every level....

Με τον Αμερικανό πρόεδρο πάντως δεν συμφωνούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), ένας αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζει η Ουάσιγκτον, οι οποίες ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι συνεχίζονται οι μάχες με τους τελευταίους τζιχανιστές στη Συρία.
 "Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα της Μπαγούζ αυτή τη στιγμή για να εξαλειφθεί ό,τι έχει απομείνει από το Ισλαμικό Κράτος" ανέφερε ο Μουσταφά Μπαλί, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των SDF.
Εν τω μεταξύ, πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διέταξε την ακύρωση των κυρώσεων που επέβαλε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών στη Βόρεια Κορέα.
«Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών ότι επιπρόσθετες Κυρώσεις ευρείας κλίμακας θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες Κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα. Διέταξα σήμερα την απόσυρση αυτών των επιπρόσθετων Κυρώσεων», έγραψε και πάλι στο Twitter.
Δεν είναι σαφές σε ποιες κυρώσεις αναφερόταν ο Τραμπ. Την Πέμπτη οι ΗΠΑ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» δύο κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, βοηθούσαν τη Βόρεια Κορέα να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμά της.
Instagram!