Πέμπτη, Μαρτίου 21

Οι απεργίες στα γερμανικά σχολεία και η Ελλάδα. Tου οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου


Πώς ορίζουν αλήθεια οι Έλληνες τις έννοιες Δημοκρατία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία ή Δικαιοσύνη; Ακόμη καλύτερα, θεωρούν πως αξίζει να αγωνίζεται κανείς για να τις ανακτήσει ή είναι προτιμότερο το σκύψιμο του κεφαλιού και ότι προκύψει;
«Όταν προβλέπουμε το ενδεχόμενο αφανισμού του Έθνους μας, είμαστε απλά ρεαλιστές – έχοντας την ελπίδα πως θα καταλάβουν οι Έλληνες ότι, ο οικονομικός πόλεμος που βίωσαν και η οικονομική κατοχή που ακολούθησε, είναι πολύ πιο επικίνδυνα γεγονότα από τους στρατιωτικούς του παρελθόντος».
.

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φιλελευθέρων της Γερμανίας (FDP), οι νέοι δεν έχουν ούτε την εμπειρία, ούτε τη γνώση για να καταλάβουν τα πολύπλοκα θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα – όπως είναι ασφαλώς η κλιματική αλλαγή, λόγω της οποίας διαδηλώνουν από πολλές εβδομάδες τώρα οι μαθητές των γερμανικών σχολείων, πλημμυρίζοντας τους δρόμους και απαιτώντας την προστασία του πλανήτη (πηγή). Όπως δήλωσε, πρόκειται για προβληματισμούς που οφείλουν να απασχολούν μόνο τους επαγγελματίες – ενώ είναι αφελές να απεργούν τα παιδιά για τη διάσωση του κλίματος, οπότε θα έπρεπε καλύτερα να επιστρέψουν αμέσως στα σχολεία τους για να ενημερωθούν επιστημονικά.
Υποθέτουμε πως κάτι ανάλογο θα πιστεύει και για τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία, για τους μη επαγγελματίες της πολιτικής – εάν όχι για έναν αμόρφωτο, ετερόκλητο όχλο που έχει το θράσος να διαμαρτύρεται για τις ζημίες που προκαλεί στη χώρα η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, η γερμανική πολιτική λιτότητας κοκ. Αυτό άλλωστε έκανε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν εναντίον της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας – διαισθανόμενοι μεταξύ πολλών άλλων τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στα μακεδονικά προϊόντα στις εξαγωγές.
Με τον ίδιο τρόπο καταδίκασε η «ελληνική» κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις των μαθητών στη Βόρεια Ελλάδα, εναντίον της συμφωνίας της ντροπής – όπως ήταν αυτή της Πρέσπας. Υποθέτουμε δε πως παρόμοια θα ενεργούσε, εάν οι νέοι Έλληνες δεν εγκατέλειπαν την πατρίδα τους μαζικά – αλλά πλημμύριζαν τους δρόμους και απαιτούσαν την εκδίωξη των γερμανών κατακτητών «εδώ και τώρα», προτού λεηλατηθεί, βιαστεί, υφαρπαχθεί και διαμελισθεί η Ελλάδα, καθώς επίσης πριν αλλοιωθεί ο πληθυσμός της και πάψει να υπάρχει ως αμιγές Έθνος.
Ακριβώς δηλαδή όπως ο Γερμανός φιλελεύθερος, ο «Έλληνας» πρωθυπουργός θεωρεί πως ο ίδιος έχει την εμπειρία και τη γνώση για να αποφασίζει καλύτερα τι είναι σωστό για τη χώρα – όσον αφορά τα θέματα των μνημονίων, του αφελληνισμού των τραπεζών, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του πλειστηριασμού της ιδιωτικής, του περιουσιολογίου που θυμίζει τη ληστεία των Εβραίων της Αυστρίας από τους ναζί, των Σκοπίων κοκ.
Λογικά λοιπόν αντέστρεψε το δημοψήφισμα του 2015, καταπατώντας το Σύνταγμα της χώρας. Εκτός αυτού, εύλογα δεν επέτρεψε στους Έλληνες να αποφασίσουν μόνοι τους για τη Μακεδονία αφού ήταν τόσο ανόητοι, ώστε το 70% να είναι αντίθετο – ενώ φυσικά θα συνεχίσει το ξεπούλημα των πάντων, όπως και ο επόμενος, αδιαφορώντας εντελώς για τις θυσίες όλων όσων υπερασπίστηκαν τα εδάφη της χώρας επί 4.000 χρόνια, συχνά με τη ζωή τους. Άλλωστε αυτός είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός, ενώ απέναντι του ευρίσκεται ένας ετερόκλητος όχλος που δεν αντιδράει ακόμη και όταν φορολογείται μέχρι θανάτου, ληστεύεται, φεύγουν τα παιδιά του και καταστρέφεται – οπότε για ποιό λόγο αλήθεια να τον υπολογίσει;
Επιστρέφοντας στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος που απασχολεί τους μαθητές των γερμανικών σχολείων (τους Έλληνες δεν τους απασχολεί ούτε καν ο εθνικός τους εξευτελισμός), η σημαντικότερη ίσως ερώτηση είναι το πώς ορίζει την έννοια «επαγγελματίας» (professional) ο Γερμανός πολιτικός – αφού η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων έχει προειδοποιήσει πολλές φορές τη διεθνή κοινότητα για τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, για τους οποίους αδιαφορούν πολλές κυβερνήσεις επειδή αυτό τους επιβάλλει η διεθνής ελίτ.
Την ίδια απορία θα είχαμε για το πώς ορίζει την έννοια «Δημοκρατία» ή «ελληνική» κυβέρνηση – η οποία κατηγορεί τους αντιπάλους της (δεν ανήκει σε αυτούς η αξιωματική αντιπολίτευση) ως φασίστες, ετερόκλητη μάζα κοκ. Πιστεύουμε αλήθεια πως ο πρωθυπουργός είναι τόσο επαγγελματίας, ότι  έχει δηλαδή την εμπειρία και τη γνώση, για να αποφασίζει για εμάς καλύτερα από εμάς;
Τελευταία μας απορία το πώς ορίζουν οι Έλληνες τις έννοιες Δημοκρατία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία ή Δικαιοσύνη που διδάχθηκαν από τους προγόνους τους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη καλύτερα, εάν θεωρούν πως αξίζει να αγωνίζεται κανείς για να τις ανακτήσει ή εάν είναι προτιμότερο το σκύψιμο του κεφαλιού και ότι προκύψει. Πρόκειται βέβαια για ρητορικές απορίες, αφού οι απαντήσεις δίνονται καθημερινά, από την πραγματικότητα – πόσο μάλλον όταν οι γύπες που έχουν εφορμήσει στην Ελλάδα χωρίς να βρουν καμία αντίσταση, είναι αδύνατον να μην γίνονται ορατοί από τους πάντες.
Άλλωστε το γεγονός ότι, έχουμε την πιο βρώμικη βουλή της Ευρώπης με την ευρεία έννοια της λέξης και το πιο βρώμικο κομματικό-πελατειακό κράτος της υφηλίου που πρόδωσε δεκάδες φορές την πατρίδα μας από το 2009 και μετά απομυζώντας την ανέκαθεν (αποτελούν κυριολεκτικά εστίες μόλυνσης), χωρίς να υπάρξει σχεδόν κανένα κίτρινο γιλέκο για να αντιδράσει, σεβόμενο τουλάχιστον τον εαυτό του και τα παιδιά του, δίνει από μόνο του τις δέουσες απαντήσεις – χωρίς να απαιτείται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.