ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: ΟΛA TA BINTEO ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

eikones
Τουλάχιστον 49 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης ενός λευκού άντρα σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.
Μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκονται και πολλά παιδιά. Άλλοι 48 άνθρωποι νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες.
Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το όνομα «Brenton Tarrant». Η αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά τη σφαγή στην Christchurch και ζήτησε από όλα τα τεμένη της χώρας να κλείσουν τις πόρτες τους. Ήδη οι άρχες έχουν προχωρήσει στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, τριών αντρών και μιας γυναίκας.
Ο ένοπλος όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της ένοπλης εισβολής στα τεμένη έκανε ζωντανή μετάδοση (livestreaming) της αποτρόπαιας πράξης του επί τουλάχιστον 15 λεπτά στο Facebook. Η Αστυνομία κάλεσε το κοινό να μην κοινοποιήσει το συγκεκριμένο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ λίγο αργότερο το Facebook και το Instagram «κατέβασαν» τους λογαριασμούς του δράστη.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει καμία θέση σε αυτή τη χώρα» για πράξεις «τόσο ακραίας βίας», δηλώνει η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν.
Διαβάστε επίσης: «ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ»: ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ – «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Δείτε όλες τις εικόνες της φρίκης!
Στο όπλο του μακελάρη, έγραφε «Tourkofagos»


Υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι τα βίντεο από το μακελειό στην Νέα Ζηλανδία είναι ψεύτικα!http://www.makeleio.gr