07/05/2012--Δήλωση-σοκ από τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ !

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό προτεκτοράτο»
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό προτεκτοράτο…για το καλό της λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWWI), Τόμας Στραουμπχάαρ.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Τ. Στραουμπχάαρ επισημαίνει ότι η χώρα πρέπει να γίνει προτεκτοράτο, προκειμένου να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση.
Ο Τ. Στραουμπχάαρ αναφέρεται σε ένα «αποτυχημένο κράτος», με κυρίαρχο πρόβλημα όχι την έλλειψη χρημάτων, αλλά την έλλειψη θεσμών.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί «συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών». Προτείνει δε σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία, η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης.
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του Ινστιτούτου HWW.