Πέμπτη, Απριλίου 18

Η αστεία απάντηση του «αιώνιου εφήβου» των 111 ετών για το «μυστικό» της μακροζωίας του

Απόσταγμα σοφίας από τον γηραιότερο άνδρα της Βρετανίας, που έχει σήμερα γενέθλια Η αστεία απάντηση του «αιώνιου εφήβου» των 111 ετών για το «μυστικό» της μακροζωίας του Γιορτάζοντας σήμερα τα 111α γενέθλιά του, ο γηραιότερος άνδρας της Βρετανίας αποκάλυψε το φοβερό μυστικό του για τα τόσα χρόνια ζωής του. Η απάντηση είναι απλή: «Απλώς αποφεύγω να πεθάνω» λέει ο Bob Weighton, πρώην δάσκαλος και μηχανικός, με δύο γιους, μία κόρη, δέκα εγγόνια και είκοσι πέντε δισέγγονα.
«Έπαθα τα συνηθισμένα, γρίπη, ελονοσία, έκανα δυο -τρεις εγχειρίσεις. Θα έπρεπε να έχω πεθάνει αλλά έχω επιζήσει» λέει.
Όπως γράφει η Daily Mail, ο εορτάζων- γεννημένος στις 29 Μαρτίου του 1908- θα περάσει τη σημερινή ημέρα με τους φίλους του κι αυτό που θέλει να ξεκαθαρίσει είναι πως δεν του αρέσει να ασχολούνται οι άλλοι μαζί του.
«Δεν μου αρέσει η προσοχή» εξηγεί, ενώ έχει ζητήσει ακόμα και από τη Βασίλισσα να μην κάνει τον κόπο να του στέλνει ευχετήρια κάρτα για τα γενέθλιά του, για να γλιτώσει τα λεφτά των φορολογούμενων.
«Μου αρέσει να συναντώ ανθρώπους που δεν έχω ξαναδεί, αυτό το απολαμβάνω. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει και κατανοούν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος» λέει. «Δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος θα πρέπει να πληρώνει για να στέλνει η Βασίλισσα όλα αυτά τα πράγματα, δεν είναι κάτι προσωπικό» συνεχίζει.


Σύμφωνα με τον ίδιο, που όσο να πεις έχουν δει πολλά τα μάτια του, ο κόσμος έχει αλλάξει πάρα πολύ στα τόσα χρόνια που ζει, αλλά οι άνθρωποι είναι λίγο-πολύ ίδιοι.  «Οι βασικές ανησυχίες των ανθρώπων στο να συναντούν και να αλληλοεπιδρούν με  άλλους ανθρώπους είναι ακριβώς ίδιες: αν μπορούν να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο».
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον κόσμο, επισημαίνει την ταχύτητα που έχουν πλέον τα ταξίδια. Το 1933 είχε ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ από θαλάσσης και είχε χρειαστεί έξι εβδομάδες. Σήμερα μπορεί κανείς να κάνει το ίδιο ταξίδι σε οκτώ ή εννέα ώρες, αεροπορικώς.
Ανέφερε επίσης και την ταχύτητα των επικοινωνιών, προσθέτοντας πως θα μιλήσει μέσω Skype με ένα σχολείο στην Ταϊβάν, όπου δίδασκε τη δεκαετία του ’30.
Φανατικός αναγνώστης του Economist, αντίθετος στο Brexit, ο συνταξιούχος εδώ και χρόνια μηχανικός έχει ακόμα ένα μικρό εργαστήριο στο διαμέρισμά του, όπου φτιάχνει ανεμόμυλους και αντικείμενα από ανακυκλωμένο ξύλο.
Εξακολουθεί να κάνει τα ψώνια του και να μαγειρεύει και πηγαίνει τακτικά στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του.








https://www.newsbeast.gr/world/arthro/4696434/i-asteia-apantisi-toy-aionioy-efivoy-ton-111-eton-gia-to-mystiko-tis-makrozoias-toy