Παρασκευή, Απριλίου 19

Καλώς ήρθατε στην ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ Ελλάδα του 2019 Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές τα εγκαίνια του τζαμιού


Στόχος η επόμενη προσευχή της τελευταίας ημέρας του Ραμαζανιού, στις 5 Ιουνίου, να γίνει στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό. Ακόμα δεν έχει σταλεί προς υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα για τις προσλήψεις του προσωπικού.

Τον …κακό καιρό που δεν επέτρεψε στην κατασκευαστική εταιρεία να παραδώσει έτοιμο το τζαμί στο Βοτανικό στην ώρα του αποδίδει

η κυβέρνηση το γεγονός ότι δεν θα γίνουν τα εγκαίνια πριν το Πάσχα.

Τα εγκαίνια όμως δεν θα γίνουν ούτε αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς ακολουθούν οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Όπως επιμένουν οι πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα θα λειτουργήσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως ύστατο όριο για τη λειτουργία του τεμένους την 5 η ή την 6 η Ιουνίου. Την ημερομηνία αυτή λήγει το Ραμαζάνι και στόχος είναι η τελευταία προσευχή του Ραμαζανιού να μην γίνει στο Σύνταγμα και σε άλλα σημεία της Αθήνας, όπως συνέβαινε έως τώρα, αλλά να γίνει στο τέμενος του Βοτανικού.

Οι καθυστερήσεις, πάντως, εξακολουθούν να είναι αρκετές, καθώς, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η συλλογή των υπογραφών για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του τεμένους, μεταξύ δε άλλων και την πρόσληψη προσωπικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έχει ήδη επιλεγεί ο ιμάμης, λόγω της μη υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος, δεν μπορεί να ανακοινωθεί επισήμως και να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που θα επιλέξει η κυβέρνηση να γίνουν τα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους, αλλά και πώς αυτό θα περιφρουρηθεί από ακροδεξιές δυνάμεις που πιθανόν να θελήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα…


Βασίλης Σκουρής

https://www.news247.gr