Τη διαφωνία τους με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμπορευθεί με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εκφράζουν 28 πρώην στελέχη του κόμματος τα οποία παρέμειναν στο ΚΙΝΑΛ, με ένα κείμενο καταπέλτη
Κείμενο – φωτιά 28 πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (ονόματα) | in.gr
.in.gr
Τη διαφωνία τους με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμπορευθεί με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εκφράζουν 28 πρώην στελέχη του κόμματος τα οποία παρέμειναν στο ΚΙΝΑΛ, με ένα κείμενο καταπέλτη. Τα 28 πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που υπογράφουν το κείμενο εξαπολύουν πυρά κατά του προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου,
κάνοντας λόγο για αξίες που θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων.
Αναφέρονται στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, σημειώνοντας ότι μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν «υποψίες» για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51.
Χαρακτηρίζουν «θλιβερό γεγονός» αυτό που συνέβη καθώς, όπως αναφέρουν, ακυρώνεται το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2015 για τη διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού φορέα.
Τέλος, υπενθυμίζουν πως χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά από πολιτική διαφωνία αλλά 5 μελή της Κεντρικής Επιτροπής (Ν.Τσούκαλης, Θ.Ψύρρας, Γ.Γεωργάτος, Χ.Γκαρμπούνης, Στ. Παναγούτσος). «Πολιτική επισήμανση. Η απόφαση πάρθηκε με 30 ψήφους. Οι διαφωνίες έχουν άθροισμα 28 + 5= 33», κλείνει η ανακοίνωσή τους.
Αναλυτικά στο κείμενο τους τα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν: 
«Δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων.
Οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται.
Ο Τσίπρας φτιάχνει προεκλογικό τουρλού_ δημαρίτες, πασοκοθρεμμένοι, αναρχικοί, όλοι οι καλοί χωράνε
Χθες συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν «υποψίες» για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51.
Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας».
«Έτσι ακυρώνεται το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2015 για τη διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού φορέα όπως αποφασίσαμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη», υποστηρίζουν και συμπληρώνουν: «Οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της Κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα.
Είναι όμως θλιβερό γεγονός το ότι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας».
1.Aναστασίου Φωτεινή
2.Βελεγράκης Μανώλης
3.Γιάνναρος Γιώργος
4.Δαρσινός Τάσος
5.Καρατέγος Κώστας
6.Καρακικές Μάκης
7.Κομματάς Κώστας
8.Κόσσυβα Κατερίνα
9.Λαμπάτος Γαβρίλης
10. Μαλέλης Σταμάτης
11. Μαργαρίτης Θόδωρος 1
12.Μοχιανάκης Κωστής
13.Μπουλαμπασάκος Γιώργος
14.Μπουρνόβα Ευγενία
15.Μώρου Ισμήνη
16.Οικονομίδης Γιώργος
17.Παγκάλου Έφη.
18.Πανδης Κώστας
19.Παπαιωάννου Αντώνης
20.Παπουτσής Αλέξανδρος
21.Πολάτος Άρης 22.Πολύμερος Χρήστος
23.Σιακαντάρης Γιώργος
24.Τζιάς Παύλος
25.Τσιτήλου Σόνια
26.Φερέτος Δημήτρης
27.Χαριζάνης Θόδωρος
28. Χεϊρ Ρικάρντο