Τετάρτη, Απριλίου 10

Αυτό είναι το σπανιότερο διαβατήριο στον κόσμο – Το έχουν μόλις 500 άτομα! (ΦΩΤΟ)

pass
Μερικά διαβατήρια είναι αρκετά πιο ισχυρά από άλλα, όπως για παράδειγμα το ιαπωνικό που είναι από τα ισχυρότερα του κόσμου. Κάποιος, που έχει δηλαδή, ιαπωνικό διαβατήριο μπορεί να επισκεφθεί 189 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο χωρίς βίζα.
Αυτό, τουλάχιστον για όσους αγαπούν τα ταξίδια είναι ένα τεράστιο αβαντάζ. Πόσο μάλλον όταν κατέχει και ένα σπάνιο διαβατήριο: του Κυρίαρχου Στρατιωτικού
Τάγματος της Μάλτας ( τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας).
Το τάγμα των Ιπποτών, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον Πάπα Paschal το 1113, χορηγεί τα πιο ακριβοθώρητα ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο.
Αυτά τα διαβατήρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκδίδονται μόνο για τα μέλη του Κυρίαρχου Συμβουλίου, στους αρχηγούς και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής τους και -σε ελάχιστες περιπτώσεις- σε ανώτερους που είναι υπεύθυνοι ειδικών αποστολών του τάγματος της Μάλτας. Σήμερα υπoλογίζεται ότι τέτοια διαβατήρια κατέχουν μόνο 500 άνθρωποι.
Το διαβατήριο έχει ισχύ τεσσάρων ετών ενώ το τάγμα έχει διπλωματικές σχέσεις με 106 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά κάποιες χώρες δεν αποδέχονται τα διαβατήριά του – ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νέα Ζηλανδία.
Το τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας λειτουργεί ως φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελείται από 13.500 μέλη, 80.000 μόνιμους εθελοντές και 25.000 υπαλλήλους.


Sovereign military order of Malta