Παρασκευή, Απριλίου 5

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα πάει φυλακή στο τέλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο Τσίπρας θα πάει φυλακή στο τέλος για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όταν
πέσει ο Τσίπρας θα τεθεί θέμα προδοσίας διότι ήξερε ότι το 80% του λαού διαφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως το ήξεραν και οι ξένοι ηγέτες», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Η Νέα Δημοκρατία «έκανε πλάτες», διότι δεν μίλησε ποτέ για το όνομα, αλλά μόνο για την εθνικότητα και την ταυτότητα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «διαχρονική θέση της ΝΔ ήταν η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα».

«Ο Τσίπρας «ξεβρακώθηκε» για τα πάντα, «ξεβρακώθηκε» στους ξένους, «ξεβρακώθηκε» για το Σκοπιανό, «ξεβρακώθηκε» για την πρώτη κατοικία», υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης», είπε ο κ. Λεβέντης, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του, η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει 4,2% και εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή , ενώ -όπως είπε ο κ. Λεβέντης- η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ είναι στο 6%.

Για τα δάνεια των κομμάτων ο κ. Λεβέντης είπε ότι «όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν και από την προσωπική τους περιουσία για να αποζημιωθεί το Δημόσιο, καθώς δεν είναι μόνο τα δάνεια προς τα κόμματα, αλλά και εκείνα που κατέληξαν αλλού, για τα οποία μεσολάβησαν οι εκάστοτε ιθύνοντες και εκπρόσωποι κομμάτων».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Μανώλη Πετσίτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε ότι «είναι λίαν πιθανόν αυτός να 'κονόμησε, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με τον Τσίπρα, είναι λίαν πιθανόν να ήταν και ο «ταμίας» του Τσίπρα. Ωστόσο, δεν μπορεί να λέει ο καθένας τα δικά του. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφανθεί για όσα συμβαίνουν. Δεν ξέρουμε αν λειτούργησε εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του, πρέπει να ψαχτεί η υπόθεση».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «προωθεί τη Γεννηματά για ''δεκανίκι''» ενώ υποστήριξε πως «ο Καμμένος έκαψε το χαρτί του, τελείωσε ο Καμμένος. Ο λαός τον θεωρεί συνένοχο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Είχε πει ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση, κάτι που όμως ουδέποτε έπραξε, επιτρέποντας την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού «πήρε πέντε υπουργεία και το “βούλωσε”».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Μένιου Φουρθιώτη, ο κ. Λεβέντης το διέψευσε κατηγορηματικά κάνοντας λόγο για ''πρωταπριλιάτικο αστείο''. «Πρωταπριλιάτικο ψέμα ότι θα είναι υποψήφιος ο Μένιος Φουρθιώτης με την Ένωση Κεντρώων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα, ο κ. Λεβέντης Δεν την πατήσαμε στο κόμμα γιατί υπήρχαν προδότες και έφυγαν. Η Μεγαλοοικονόμου όταν ήρθε σε μας ήταν σεμνή, ολιγομίλητη. Το κυλικείο της βουλής είναι διαφθορείο όταν δεν έχεις διαμορφωμένη προσωπικότητα. Σε όλα τα κόμματα πήγε».

«Με πρόδωσε ο Καρράς που ήταν οικογενειακός φίλος. ο Καρράς ήταν μία πισώπλατη μαχαιριά, ήταν δεκαπλάσιο το «λουμπάγκο» που έπαθα σε σχέση με την Μεγαλοοικονόμου», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «είναι πολύ κοντά οι εθνικές εκλογές, βρωμάει μπαρούτι, ο Τσίπρας έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι όσο μένει φθείρεται. Δεν έχει αποφασίσει όμως. Παιζόταν το χαρτί για εθνικές εκλογές με τις Ευρωεκλογές, αυτό το χαρτί τελειώνει στις 2 Μαΐου. Αν κάνει εκλογές τον Ιούνιο, ο Τσίπρας μπορεί να σωθεί με ποσοστό της τάξης του 20% στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, η διαφορά των 6 μονάδων που μπορεί να πάρει στις Ευρωεκλογές η ΝΔ, θα γίνει 16 μονάδες εάν γίνουν εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο».

«Τα αρπακτικά της ΝΔ θέλουν γρήγορα εκλογές για να πάρουν την εξουσία. Δεν αποκλείω ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κάνουν μαζί κυβέρνηση», πρόσθεσε.http://www.ksipnistere.com/