Πέμπτη, Απριλίου 18

Βόμβες Μαρινάκη: Ο Παππάς μου ζήτησε να δανείσω στον Καλογρίτσα για να πάρει κανάλι!

Σε μια απίστευτη καταγγελία κατά του Ν. Παππάπροχώρησε σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης....

«Το Μαξίμου ήθελε να τοποθετήσει ΣΥΡΙΖΑίους διευθυντές στον ΔΟΛ και εγώ αρνήθηκα», είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Σε μια απίστευτη καταγγελία κατά του Ν. Παππά προχώρησε σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησε ο Νίκος Παππάς, για λογαριασμό του πρωθυπουργού όπως ο ίδιο είπε, και του ζήτησε να δανείσει ολόκληρο το ποσό της πρώτης δόσης που χρειαζόταν για την αδειοδότηση των καναλιών
στον επιχειρηματία-εργολάβο Καλογρίτσα! Όπως αποκάλυψε ο Β. Μαρινάκης, το αίτημα του το μετέφερε τηλεφωνικά ο υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος του ζήτησε να συναντήσει τον Καλογρίτσα, μια συνάντηση που τελικά έγινε μετά από μερικά 24ωρα στο γραφείο του εφοπλιστή στον Πειραιά. Σύμφωνα με αυτά που είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην συνάντηση ο Καλογρίτσας ζήτησε από τον Μαρινάκη το ποσό των 24 εκατ. ευρώ σε μορφή δανεισμού για να πληρώσει την πρώτη δόση που ζητούσε το Ελληνικό δημόσιο για τις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες.
Στην ίδια συνέντευξη ο Β. Μαρινάκης προχώρησε σε μια ακόμα απίστευτη καταγγελία. Αποκάλυψε ότι η σύγκρουση με την κυβέρνηση ήρθε όταν η κυβέρνηση του ζήτησε μετά την αγορά του ΔΟΛ να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου, γνωστούς ΣΥΡΙΖΑίους δημοσιογράφους που έπαιρναν γραμμή απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού. Ο Β. Μαρινάκης αποκάλυψε ότι τους ξεκαθάρισε πως δεν ακολουθεί την γραμμή κανενός κόμματος και ειδικότερα της εξουσίας και από τότε το Μαξίμου άρχισε να τον πολεμά.
Σε ερώτηση ακροατών για τις ποινικές εκκρεμότητές του ο Β. Μαρινάκης υποστήριξε ότι είναι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση που χρησιμοποιεί διάφορα «όπλα» για να τον πλήξουν και υποστήριξε ότι όλες αυτές οι διώξεις θα καταρρεύσουν. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Β. Μαρινάκης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ΑΝθρώπινων Δικαιωμάτων εναντίον του Α. Τσίπρα, του Δ. Τζανακόπουλου και του Π. Καμμένου. «Θα είναι η πρώτη φορά που θα βγει καταδικαστική απόφαση εναντίον εν ενεργεία πρωθυπουργού, εάν ο Τσίπρας μείνει μέχρι τον Οκτώβριο στην εξουσία», είπε ο γνωστός εφοπλιστής.
Ρωτήθηκε και για τον Πέτρο Κόκκαλη. Αφορμή ασφαλώς η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο».
Ο Β. Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι «από το 2010 βάζω χρήματα συνέχεια στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, χωρίς καθυστέρηση και διακανονισμό. Χωρίς να έχω καμία σχέση και δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο.»
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θύμισε ότι η οικονομική κατάσταση στον Ολυμπιακό εκείνη την περίοδο που ανέλαβε ήταν πολύ χειρότερη από ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
«Τα είπα όταν αποδείχθηκε η ταύτιση Κόκκαλη με κέντρα εξουσίας» συνέχισε. Ο Β. Μαρινάκης τόνισε με έμφαση ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που έχει μείνει εκτός πολιτικών παιχνιδιών. Υπενθύμισε ότι πήρε το τιμόνι της ομάδας το 2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας μάλιστα την κόντρα που είχε με τον Παύλο Γερουλάνο. Αντιπαράθεση που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια επί κυβέρνησης Σαμαρά και σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.