Τρίτη, Απριλίου 2

Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία Η ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΣΤΙΕΣ - ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΠΝΕΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ

Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο δάσος της Στροφυλιάς, στο ύψος του Κουνουπελίου Ηλείας.
Λόγω της έκτασης που έχει λάβει η πυρκαγιά κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ξεκίνησε από την Ελευσίνα ένα Canadair το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και γύρισε πίσω, έτσι στη συνέχεια ξεκίνησαν δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά έχει πολλές εστίες, ενώ το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πρόκειται για πυκνό πευκοδάσος, αλλά και επειδή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, υδροφόρες και μέσα του δήμου Ανδραβίδας, Κυλλήνης και της Π.Ε. Ηλείας.





Επί τόπου ο Περιφερειάρχης Α Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μπράμος, ο δήμαρχος κ. Μοράντ.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αφού, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.
«Είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή» επεσήμανε.

Πληροφορίες από: ilialive.gr, Φωτογραφίες: tempo24.news
.zougla.gr/