Σάββατο, Απριλίου 6

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ! Η σημερινή ανεργία στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη! Δεν επιτρέπετε πείνα όταν δίπλα σου υπάρχει κομμάτι ακαλλιέργητης γης

1
Η σημερινή  Ανεργία στον Ελλαδικό Χώρο είναι απαράδεκτη!

Δεν εννοείται στην Ελλάδα  (σε μία από τις πιο εύφορες χώρες αυτού του πλανήτη), να έχουμε ανεργία, όταν χερσαίες εκτάσεις της χώρας αυτής,  παραμένουν ακαλλιέργητες (βλέπε τι έλεγαν οι πρόγονοί μας πριν 2.500χρόνια «Οικονομικός-Πόροι» του Ξενοφώντα)!

Και από την άλλη να χάνουμε ετησίως συνάλλαγμα για  2-δισεκατομμύρια ευρώ μόνον για γαλακτοκομικά προϊόντα και 2-δισεκατομμύρια ευρώ μόνον  για κρέατα (εκτός των άλλων)!
Εδώ ερημικές κυρίως χώρες (πχ. όπως το Ισραήλ), κάνουν  εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα έναντι συναλλάγματος!
Η Γεωργία είναι η μεγαλύτερη  επιστήμη αυτού του πλανήτη (πχ. η Ιατρική είναι ένα παρακλάδι της)!
Δίχως διατροφική αυτάρκεια και υγεία (η τροφή σου το  φάρμακό σου/Ιπποκράτης)  δεν μπορεί να υπάρξει  η οποιαδήποτε κατοχύρωση οποιασδήποτε ελευθερίας !
Έπειτα η διατροφική αυτάρκεια ενός  έθνους, είναι η βάση κάθε ειρηνικής λαϊκής αντίστασης, κατά  του οποιοδήποτε «αποικιοκράτη» (Μαχάτμα Γκάντι).
Ιδού λοιπόν μία ευκαιρία αντιμετώπισης της σημερινής μας κρίσης!
Οι άνεργοι μας (μακριά από κάθε είδους  «κρατικής» επιχορήγησης) πρέπει  να στραφούν στις ανεκμετάλλευτες χερσαίες εκτάσεις της Πατρίδας μας (εφαρμόζοντας πχ. μία απλή Φυσική Καλλιέργεια) για την υγιή αναβάθμιση του εδάφους!
Διασφαλίζοντας από την μία πλευρά την αυτάρκεια διαβίωσης των ιδίων (ταυτοχρόνως με την διατροφική αυτάρκεια  της Χώρας μας)
και από την άλλη  πλευρά (μέσω της υγιούς  αναβάθμισης του εδάφους), να  διασφαλίζουμε και  την Πρόληψη των 90% των σημερινών ασθενειών!
Η δε θεραπεία (του 90% των σημερινών παθήσεων) περιλαμβάνει εκτός από μία πλησιέστερη  της Φύσης προερχόμενη διατροφή και μία καθημερινή σωματική άσκηση καθώς και μία θετική ψυχολογία!
Έλληνες Πατριώτες που διαθέτουν χερσαίες εκτάσεις , τις οποίες δεν μπορούν οι ίδιοι όλες να καλλιεργήσουν,  να τις διαθέσουν (δίχως να τις χαρίζουν),  με αντάλλαγμα  την αναβάθμιση  των εδαφών  τους, σε ανέργους  γείτονες τους,  μέσω  πχ. της Φυσικής Καλλιέργειας .
Δεν επιτρέπετε στις ημέρες μας να υπάρχουν Πατριώτες στην Ελλάδα, ασχέτου επαγγελματικής προέλευσης (δημόσιοι, ιδιωτικοί και κρατικοί υπάλληλοι, ιδιώτες,  κληρικοί κλπ.)  που αγνοούν και  παραμερίζουν τις ανάγκες των περιστάσεων
και  δίνουν προτεραιότητα σε καφενεία και καφετέριες,  σε γυμναστήρια, σε λέσχες,  σε «καναπέδες» και ούτω καθεξής.
Η πραγματική «ελευθερία» αρχίζει από τον καθένα μας μέσω της  προσαρμοσμένης ενημέρωσης,
καθώς και της  χρήσης  της σωστής αναβάθμισης του Εδάφους, που μας περιβάλει  και  μπορεί να συμβάλει σε μας διατροφικά.
Όπως την σημασία που μπορούν να έχουν  για μας, μια σωστή διαχείριση των ακαλλιέργητων  χερσαίων εκτάσεων,
καθώς  δάση, βουνά, βραχονησίδες,  βάλτοι, χωράφια, κήποι,  πάρκα,  προαύλιοι χώροι, μπαλκόνια, ρετιρέδες  ή οτιδήποτε άλλο είναι αυτό!
Του Κωνσταντίνου Λαμπριανίδη
Διδάκτωρ Ιατρικής και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
.makeleio.gr