Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Την 26η Μαϊου 2019 ημέρα Κυριακή έχει οριστεί η πολιτική δίκη του Αλέξη Τσίπρα, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας που διέσυρε και εξαθλίωσε τη χώρα επί τέσσερα χρόνια, στέλνοντάς την στον πάτο κάθε διεθνούς αξιολόγησης. Η λαϊκή ετυμηγορία θα αντικατοπτρίσει την απόφαση ενός λαού που έχασε τα πάντα εμπιστευόμενος αφελώς έναν λαοπλάνο καταληψία της εξουσίας και μνημονιακό οπαδό της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Τον επέλεξε για να κάνει τον μάγκα με το νταούλι αλλά στην πραγματικότητα εκείνος εργάστηκε για τη διάλυση της χώρας για να παραμείνει στην εξουσία.


Η Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια της παγκόσμιας ανάπτυξης βούλιαξε στις τελευταίες θέσεις κάθε κατάταξης με αποκορύφωμα αυτή του βιοτικού επιπέδου μας το οποίο βρίσκεται πλέον κάτω από της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ανταγωνιζόμενο μόνο με εκείνο της Αλβανίας. Αυτό φυσικά ισχύει για τη μεγάλη μάζα των Ελλήνων καθώς οι καθεστωτικοί παρακρατικοί, όπως όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, συνέχισαν να λεηλατούν ξεδιάντροπα τα δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια εις βάρος των πολλών και των αγέννητων Ελλήνων. Συνέχισαν να φωτογραφίζονται και να παραμυθιάζουν την κοινωνία με την προστασία της ισχύος του Κράτους, την ασυλία της Δικαιοσύνης και την επικοινωνιακή αβάντα πολλών.Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως κάθε γνήσιος αυταρχικός άρχοντας, στηριζόμενος στους ξένους αποικιοκράτες, την προπαγάνδα και τη θεσμική ισχύ εξασφάλισε την ασυλία του ακόμα και όταν ξεπούλησε ιδέες και αξίες αιώνων αντίθετα με τη συντριπτική βούληση των πολλών. Αυτό εξάλλου ήταν και το αντάλλαγμα για την παραμονή του στην εξουσία από τη διεθνή οργάνωση υποταγής των Κρατών και των λαών με στόχο τη διάλυση της Ελλάδας. Τώρα αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία, ενώ γνωρίζει ότι δεν έχει κανένα έρεισμα στο λαό, αποδοκιμάζεται παντού και επιβιώνει πολιτικά εκμεταλλευόμενος την προστασία της δημοκρατίας που επιδεικτικά αγνοεί σε καθημερινή βάση με μία Κυβέρνηση κατά φαντασίαν πλειοψηφική και δημοκρατική.Το μυστικό της καθεστωτικής του διακυβέρνησης δεν ήταν άλλο από την αδιαφορία για το λαό και το σπρώξιμο στον Καιάδα κάθε συνεργάτη του την κατάλληλη στιγμή. Τελικό θύμα του, αφού εξαντλήθηκαν τα πρόσωπα και τα άλλα κόμματα ,εμφανίζεται ακόμα και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που σε λίγο ο κ.Τσίπρας θα προσποιείται ότι δεν τον γνωρίζει, ενώ ο απώτερος σκοπός του δεν είναι άλλος από το να σπρώξει στον γκρεμό και την ίδια την Ελλάδα και τους Έλληνες μαζί για να επιβιώσει μέσα στον όλεθρο.


Ο σκληρός πυρήνας του, μία ομάδα πάλαι ποτέ αναρχικών, καταληψιών, άεργων, αυταρχικών και ιδεοληψιών συντρόφων μαζί με Υπουργούς του πεζοδρομίου χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση παρά μόνο τη δοτή εξουσία από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σε μία νύχτα, επεξεργάζεται καθημερινά εναλλακτικά σχέδια για την αποφυγή της δίκης της 26ης Μαίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Όλα όμως τα δόλια σχέδια της αποχωρούσας διεθνούς τάξης αποτυγχάνουν συνεχώς και η μέρα που ο Αλέξη Τσίπρας θα λάβει το αντίδωρο της εθχρικής προς την Ελλάδα και το λαό πολιτικής του πλησιάζει επικίνδυνα για τον ίδιο. 40 ημέρες έμειναν μέχρι τη 26η Μαίου 2019.Ας ελπίσουμε ένας λαός που φτωχοποιήθηκε, που εκμαυλίστηκε, που εξαθλιώθηκε και ρεζιλεύτηκε διεθνώς που ξεπουλήθηκε από τον Πρωθυπουργό του όπως και η ίδια η ιστορία του για κάποιους μήνες εξουσίας παραπάνω, για να μην ξεκινήσει μία ανοδική πορεία ανάλογη των δυνατοτήτων του, να μην ζήσει όπως του αξίζει, ας ελπίσουμε να μιλήσει ξεκάθαρα την 26η Μαίου. Να στείλει αυτούς που διέσυραν τη χώρα, που τον αγνόησαν, που εμπόδισαν την ευημερία του, που συνέχισαν να ανέχονται το λαθρεμπόριο, που κατήργησαν τα σύνορα της Ελλάδας επενδύοντας στο «μαύρο χρήμα» των ευπατρίδων διακινητών, να τους στείλει εκεί που τους αξίζει. Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για πάντα με την οριστική καταδίκη τους.


Ποτέ, ποτέ ξανά...