Σάββατο, Απριλίου 20

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ … ΣΑΝ ΕΝΑΣ

Του Γιώργου Νούτσου

Πόσα και πόσα σενάρια δεν διακινήθηκαν από το ξεκίνημα του αγώνα αυτού για πρόσωπα, συνδυασμούς, πολιτικές και προγράμματα…

Πολλά από αυτά φυσικά, δεν ήταν αβάσιμα, αφού έβρισκαν έρεισμα στις θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες συντοπιτών μας, στην διάθεσή τους να θέσουν εαυτόν, γνώσεις και εμπειρία στην κρίση των συμπολιτών μας  και στις συντονισμένες τους κινήσεις να επικοινωνήσουν
το μήνυμά τους με συγκεντρώσεις φίλων, συνεντεύξεις και πλούσια αρθρογραφία.
Οδεύοντας προς την τελική ευθεία των Αυτοδιοικητικών εκλογών, το προεκλογικό πεδίο δείχνει πια να ξεκαθαρίζει. Μπορεί λιγότεροι συνδυασμοί από τους αναμενόμενους να παραμένουν στον στίβο του εκλογικού ανταγωνισμού, όμως, θεωρώ, πως όλη αυτή η ευγενής και δημοκρατική άμιλλα που επιδείχτηκε, άφησε ένα πολύ ισχυρό θετικό αποτύπωμα…
Απέδειξε, πως η αγάπη για τον τόπο και το ενδιαφέρον για προσφορά,  μέσα από την διαχρονική ενασχόληση με τα κοινά, δεν είναι μια έννοια ευκαιριακή και πεπερασμένη, αλλά μετουσιώνει σε πραγματικότητα απτή, μέχρι τις μέρες μας, το νόημα της ρήσης του Αριστοτέλη, για τον άνθρωπο, που οφείλει να είναι και να το αποδεικνύει, όν πολιτικό, από αρχής μέχρι τέλους !
Απέδειξε επίσης, πως διαχρονικά υπάρχουν Γρεβενιώτες, που και όραμα έχουν και διάθεση να το μοιραστούν με όλους τους άλλους, χωρίς να φείδονται χρόνου, νοητικής διεργασίας και κόπου για να το κωδικοποιήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής, που με το χαρακτήρα ενός εποικοδομητικού πλαισίου προτάσεων για την ανάπτυξη του Τόπου μας, κατατίθενται στον Δημόσιο διάλογο.
Απέδειξε τέλος, πως την κρίσιμη στιγμή, η πολιτική ευθυκρισία κάποιων, υπήρξε αρκούντως ικανή, για να φέρει στην επιφάνεια την ομοθυμία, την πολιτική σωφροσύνη και την ενωτική διάθεση, που τόση ανάγκη έχουμε σαν τόπος.
Τι λιγότερο άλλωστε, θα περίμενε κανείς, από πρόσωπα, που αποδεδειγμένα διαθέτουν σωρευμένη πολιτική εμπειρία και εξαιρετικά ανεπτυγμένη κρίση, για να μπορούν κάθε στιγμή, να σταθμίζουν τα μηνύματα των καιρών και να προσαρμόζουν τις στοχεύσεις τους, που εκ προοιμίου θαρρώ, έχουν ένα και μόνο σκοπό… να υπηρετήσουν με όποιον τρόπο κριθεί δόκιμος, το καλό του τόπου μας.
Οφείλω δημόσια – και το πράττω με πλήρη επίγνωση, διάθεση ομοθυμίας και πρόσημο ενωτικό – να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους σε αυτόν τον αγώνα.
Προσωπικά, διδάσκομαι από το πάθος με το οποίο απευθύνονται στους συντοπίτες μας και την εποικοδομητική ματιά τους για όλο το φάσμα των δυσεπίλυτων προβλημάτων, που σαν τόπος αντιμετωπίζουμε. Πολλές από τις προτάσεις τους, θα αποτελέσουν μαζί με τις δικές μας προτάσεις - που ο συνδυασμός μας «ΓΡΕΒΕΝΑ-ΔΗΜΟΣ Για Όλους» έχει ήδη επεξεργαστεί και άμεσα θα καταθέσει στους συμπολίτες μας – το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο θα πατήσουμε για να οικοδομήσουμε τα Γρεβενά που πραγματικά μας αξίζουν.
Σε αυτόν τον δρόμο, οφείλουμε να ομονοήσουμε. Η συμπόρευσή μας τώρα αρχίζει, καθώς είναι βέβαιο, πως αυτά που πιθανά μας χωρίζουν, είναι αμελητέα, μπροστά σε όσα μας ενώνουν…
Όλοι… σαν ένας λοιπόν…………!
Αυτό απαιτούν από εμάς οι πολίτες………!