Έρευνα: Η φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό και όχι η είσοδος μεταναστών ανησυχεί περισσότερο τους Έλληνάρες (φωτο)

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΌ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Η φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό και όχι η είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα ανησυχεί περισσότερο τους Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (European Council on Foreign Relations – ECFR).
Οπως φαίνεται σε γράφημα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για το brain drain και λιγότερο για το μεταναστευτικό.


Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων σε έρευνα που διεξήγαγε το YouGov στη χώρα μας και σε άλλες 14 χώρες της Ευρώπης ζητούν τη λήψη μέτρων ώστε οι Έλληνες να εμποδίζονται να φύγουν από τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τους Έλληνες την ίδια ανησυχία για την φυγή των πολιτών από τις χώρες τους μοιράζονται οι Ισπανοί, οι Πολωνοί, οι Ούγγροι και οι Ρουμάνοι, οι πολίτες, δηλαδή, έξι χωρών στις οποίες καταγράφεται μείωση του πληθυσμού.
Αντίστροφη είναι η εικόνα στις βορειότερες χώρες όπου υπερισχύει ο φόβος για το μεταναστευτικό.
Η έρευνα που διεξήχθη σε σύνολο 50.000 ανθρώπων καταγράφει επίσης ότι 1 στους 5 Ευρωπαίους ανησυχεί για τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ολλανδία.
Σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες αρκετών χωρών – αναμέσά τους και η Ελλάδα – αποτελεί και η διαφθορά με πάνω από το 50% των Ελλήνων, των Ούγγρων, των Ιταλών, των Πολωνών, των Ρουμάνων, των Ισπανών και των Σλοβάκων να θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ενώ για την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία η οικονομια είναι το νο1 πρόβλημα.
Ωστόσο σχεδόν σε όλες τις χώρες η πλειονότητα των πολιτών συμφωνεί ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει το περιβάλλον ακόμα και αν αυτό θα βλάψει την ανάπτυξη.