Τρίτη, Απριλίου 16

Μητρόπουλος: Ο Παππάς χρηματοδοτεί την ταινία του Γαβρά για να μην αποκαλυφθούν τα γαμ...σταυρίδια

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Μητρόπουλος: Δεν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια στην ταινία του Κώστα Γαβρά
Την επιχορήγηση με 620 εκατ. ευρώ της ταινίας του Κώστα Γαβρά adults in the room, η οποία στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο διάσημος σκηνοθέτης θα τα παρουσιάσει όλα στρογγυλεμένα.

Ο κ. Μητρόπουλος, με αφορμή την ταινία του Κώστα Γαβρά και την επιχορήγηση των 620 εκατ. ευρώ από τον Νίκο Παππά, ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, ώστε να αποκαλυφθούν τα γαμ...σταυρίδια που ακούστηκαν για τις προδοτικές συμφωνίες.
Οσον αφορά την ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in the Room» αυτή καθεαυτή, ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες ότι θα αποτυπώσει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το δραματικό καλοκαίρι.
Αναφερόμενος στην ταινία του Κώστα Γαβρά, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 ότι αποσκοπεί στο στρογγύλεμα της αλήθειας, αφηγούμενος τις σκληρές κόντρες που είχαν υπάρξει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015.
«Το Φλεβάρη του ’15 υπήρχαν μεγάλες κόντρες στην κοινοβουλευτική ομάδα, κυρίως δικές μου προς τον Βαρουφάκη και τον Δραγασάκη, που τους θεωρούσα υπαίτιους της πρώτης ταπεινωτικής συμφωνίας. Κάποτε πρέπει να δοθούν τα πρακτικά της κοινοβουλευτικής ομάδας Φλεβάρη ΄15 μέχρι Ιούνη ΄15 και τι είπαν οι διάφοροι βουλευτές τότε. Κάποτε πρέπει να βγει, διότι λέγονται διάφορα, κάποιοι σιωπούν και δικαιολογημένα, αλλά το τι διημείφθη, και τι γαμ…σταυρίδια ακούστηκαν για τις προδοτικές συμφωνίες, κάποτε κάποιος από μας πρέπει να τα πει. Μπλέκονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν διαψεύδονται και επειδή κάποιοι δεν ασχολούνται ή φοβούνται να μπούνε στη συζήτηση, λέγονται πολλά και ψεύδη».
Ο κ. Μητρόπουλος πρόσθεσε ότι γνωρίζει και εκτιμά τον Κώστα Γαβρά αλλά δεν ξέρει πώς είναι δυνατόν να παίρνει κρατική χρηματοδότηση για να βγάλει κάτι το οποίο θα πρέπει να είναι κριτική υποτίθεται αποτίμηση, όπως είπε.

https://www.iefimerida.gr