Δευτέρα, Απριλίου 15

Όταν η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου «βολεύτηκε» στο Δημόσιο και ο Κούλης την απέλυσε…(ΕΙΚΟΝΑ)

KOULIS LOVERDOS
«Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες» είχε πει το 2011 ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας! Μέσα στο ένα εκατομμύριο, πάντως, ήταν και… η σύζυγός του, Πηνελόπη Παπαϊωάννου, με σύντομη – ομολογουμένως και… δικαιολογημένως – θητεία!

Η οποία, παρεμπιπτόντως, από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία, βρέθηκε με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Εσωτερικών το 2010.
Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, που εδώ και μερικά χρόνια διατηρεί και εργαστήριο αγιογραφίας – ζωγραφικής – κατασκευών, ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή, από το 1993 μέχρι το 2009.
Το 2010, μετά από κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (σ.σ. επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ), μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Η πρόσληψη της κυρίας Παπαϊωάννου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε λίστα με άλλα οκτώ ονόματα, που επίσης προέρχονται από την Ολυμπιακή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, πρόκειται για «πρώην υπαλλήλους των Ολυμπιακών Αερογραμμών, Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες Α.Ε. και Ολυμπιακής Αεροπλοΐας Α.Ε., με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας».
Όταν λοιπόν το 2012 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι που είχαν διοριστεί εκτός ΑΣΕΠ, η κυρία Παπαϊωάννου τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Έτσι, η σύντομη καριέρα της στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έληξε άδοξα…
makeleio.grloverdos