Παρασκευή, Απριλίου 12

Ίσως δεν το ήξερες, αλλά το μπάνιο με μηλόξυδο έχει τελικά πολλά οφέλη!

μπάνιο με μηλόξυδο

Θα γνωρίζεις ήδη το μηλόξυδο, αφού όλοι οι stars έχουν εμμονή με αυτό, και τις υποτιθέμενες ιδιότητες ευεξίας, αλλά ίσως να μην έχεις σκεφτεί ποτέ την προσθήκη του στο μπάνιο σου! Το μπάνιο με μηλόξυδο, παρά την ενοχλητική μυρωδιά του, στην πραγματικότητα έχει πολλαπλά οφέλη!

Πράγματι, το μπάνιο με μηλόξυδο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό σου, και προτείνεται εάν το στομάχι σου είναι αρκετά βαρύ και μπορεί να αντέξει την μυρωδιά του! Ας δούμε σε τι μπορεί να ωφελήσει.

Ανακουφίζει το ξηρό δέρμα

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κατάλληλου pΗ του δέρματος. Είναι όξινο και το δέρμα σου πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο για να κρατάει υγρασία.
Αν έχεις ξηρό δέρμα μπορεί να βοηθήσει να το απαλύνει. Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό για άτομα με δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Απλά βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά τραύματα, πληγές ή ηλιακό έγκαυμα, αφού κάτι τέτοιο σίγουρα θα πονέσει!

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Το πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής με μηλόξυδο είναι μια έξυπνη κίνηση αν έχεις πιτυρίδα. Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής και βοηθά στην ενυδάτωση. Πιο συγκεκριμένα, έχει αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, και έτσι επιτίθεται στις μυκητικές ιδιότητες της πιτυρίδας.

Βοηθά την ακμή και τα κονδυλώματα

Εάν έχεις ακμή στο πρόσωπο ή στο σώμα, το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στο να καθαρίσεις και να ηρεμήσεις το γεμάτο φλεγμονή δέρμα σου. Το μηλόξυδο θα απαλλάξει το δέρμα από κάθε υπερβολική ποσότητα των ελαίων του, και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Αυτό το καθιστά μια χρήσιμη θεραπεία στο σπίτι για τα κονδυλώματα επίσης.

Είναι μια φυσική απολέπιση

Το μηλόξυδο περιέχει επίσης άλφα υδροξύ-οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση του δέρματος. Θα έχεις απαλή επιδερμίδα και ίσως λιγότερο ερεθισμό κατά το μήκος της γραμμής του μπικίνι σου ή οπουδήποτε αλλού ξυρίζεσαι.

Θα μπορούσε να βοηθήσει την κακή οσμή του σώματος

Βοηθά στην εξουδετέρωση της κακοσμίας των ποδιών, χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Ένα λουτρό με μηλόξυδο θα σε απαλλάξει από την κακοσμία του ιδρώτα στις επίμαχες του περιοχές.

Πώς μπορείς να το κάνεις;

Ενώ μερικοί προτείνουν να προσθέσεις δύο έως τρία φλιτζάνια μηλόξυδου σε ένα ζεστό μπάνιο, άλλοι προτείνουν να αρχίσεις με ένα μισό ή ολόκληρο φλιτζάνι για πρώτη φορά.
Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να δεις πώς αντιδρά το δέρμα σου όταν θα μουλιάσει σε αυτό, και να προσθέσεις περισσότερο την επόμενη φορά.
Βυθίσου στην μπανιέρα για τουλάχιστον 30 λεπτά και ξεπλύσου αργότερα, αλλά βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς σαπούνι, γιατί θα σε απογυμνώσει από όλα τα οφέλη του μηλόξυδου, τα οποία εξισορροπούν το pH του δέρματος σου.