Δευτέρα, Απριλίου 1

Ο μεσίτης Τσίπρας

Ο μεσίτης Τσίπρας
Βλέποντας το παιδί μου να με ρωτάει για το ηρωικό 21 -και το έπος του 40- του εξήγησα ότι από το 1821 έως και πρόσφατα η Ελλάδα μας διαρκώς… μεγάλωνε.
Αυτό συνέβη με τους Βαλκανικούς πολέμους και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό συνέβη και μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό συνέβη κι εν καιρώ ειρήνης, όπου η χώρα μας -μέσω συμμετοχής της σε διεθνείς οργανισμούς επισφράγισε την δημοκρατία της- απέφυγε κάθε είδους περιπέτειες, ενώ τριγύρω της κυριολεκτικά ο κόσμος κατέρρεε.

Ωστόσο, από το 2015 κι ένθεν η ιστορία μας έχει πάρει αντίθετη τροχιά. Ναι, από το 2015 κι ένθεν η χώρα μας ξεκίνησε να… μικραίνει. 

Συνέβη με τον αιφνιδιαστικό εποικισμό της από μουσουλμάνους τρίτων χωρών, οι οποίοι έρχονται επιδοτούμενοι για να ριζώσουν στην χώρα μας χωρίς καμία νομική και πραγματική αιτία.

Συνέβη με το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας με το 3ο αχρείαστο κι επαίσχυντο μνημόνιο, το οποίο προέκυψε για λόγους δημοτικότητας του νυν θλιβερού πρωθυπουργού, ο οποίος αρνούνταν και καλά να συνεχίσει την εφαρμογή του προηγούμενου μνημονίου, διότι είχε υπογραφεί από «Γερμανοτσολιάδες» κι έτσι μας φόρτωσε το δικό του, το επαίσχυντο.

Συνέβη με την επιτροπεία της χώρας για 99 έτη, πράξη που συνετέλεστηκε πάλι από το ίδιο θλιβερό πρόσωπο.

Συνέβη πιο φανερά με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και τους τυχάρπαστους βουλευτές που την ψήφισαν.

Και τώρα κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται να συμβεί με το ξεπούλημα της Θράκης (εκλογή Μουφτή = ξεπούλημα) και το ξεπούλημα του Αιγαίου. 

Οι δηλώσεις ότι οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα και πως το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο δεν είναι ούτε από βλακεία ούτε εκ παραδρομής ούτε τυχαίες, όσο αστείοι κι αν είναι αυτοί που τις λένε.

Είναι δηλώσεις… μεσιτών που ξεπουλάνε όσο – όσο την πατρίδα μας και ως τέτοιες μόνον μπορούν να ερμηνευθούν και να διαπιστωθεί το τι κρύβεται από πίσω τους.

Όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται και σπεύδουν να γιουχάρουν τους κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε εθνικιστές ούτε φασιστόμουτρα. 

Ναι, μπορεί να εκφεύγουν της αστικής ευγένειας ορισμένες φορές αλλά δεν ξεχνάμε πώς διαμαρτύρονταν οι νυν εξουσιομανείς από το 2010 έως και το 2015, προκειμένου να υφαρπάξουν την εξουσία για να παριστάνουν σήμερα τους μεσίτες στο ξεπούλημα που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πώς αυτή η πολιτική συμμορία έσπερνε το μίσος στο λαό για τους άλλους από το βήμα της βουλής, σε πλατείες, χωράφια, τρακτερ και δρόμους.

Τώρα, αυτός ο μικρός άνθρωπος φοβάται να πάει χωρίς διμοιρίες ΜΑΤ σε οποιαδήποτε εκδήλωση κι εγκαλεί τον λαό για τη… διαμαρτυρία του, όταν αυτός τον προέτρεπε να την κάνει πριν καθίσει στην «καρέκλα».

Ναι, δεν τρελάθηκαν ξαφνικά ούτε έπαθαν… φασισμό οι Έλληνες του τόπου μας αλλά και οι Έλληνες της διασποράς. 

Απλώς βλέπουν κάτι που δεν το χωράει ο νους τους.

Έναν πολιτικό τυχοδιώκτη εξουσιομανή να μικραίνει την πατρίδα τους και δεν τους «κάθεται». 

Δεν τους αρμόζει και δεν μας αρμόζει. Πώς να το πούμε αλλιώς.

Πήγαν σχολείο και έμαθαν ιστορία. Οι περισσότεροι είχαν και είδαν την… ιστορία στα σπίτια τους.

Ποιος δεν άκουσε από την γιαγιά του ή τον παππού του για το πώς χάθηκαν παιδιά, αδέρφια, ξαδέρφια, γονείς και φίλοι σε πολέμους και αγώνες με θυσίες;

Ναι, πάνω σε αυτό το αίμα αυτών των κοντινών μας προγόνων στήθηκε η χώρα και η σημερινή δημοκρατία και κανένας μικρός πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να γίνεται μεσίτης και να τα ξεπουλά όλα…


Του Νίκου Καραγιαννακίδη
politik.gr

 politika-gr.