EKTAKTO>Nτοκουμέντα φωτιά με συγγενικά πρόσωπα υψηλόβαθμων Συριζαίων

Φώφη>Το ΚΙΝΑΛ θα είναι σίγουρα δεύτερο κόμμα. Σε δύο χρόνια, υπό όρους, θα είμαστε κυβέρνηση...
Nτοκουμέντα φωτιά με συγγενικά πρόσωπα υψηλόβαθμων Συριζαίων και υπουργών με ανάρμοστη συμπεριφορά η οποία θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε πολυετή κάθειρξη διακινούνται πλέον στα δημοσιογραφικά γραφεία συγκεκριμένου μηντιακού ομίλου και είναι θέμα χρόνου η δημοσιοποιήσή τους.
Από την Ιόλη Πιερίδη
Προφανώς οι κάτοχοι των ντοκουμέντων αναμένουν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών ώστε να εξαπολύσουν την τελική επίθεση σε μια κυβέρνηση που παραπαίει και κορυφαία στελέχη της οποίας είναι πλέον ποινικά εκτεθειμμένα.

Είναι τέτοια η έκταση της διαφθοράς σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε-σύμφωνα με πληροφορίες-η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη του κινήματος να είναι πλέον πολύ προσεχτικά στις δηλώσεις τους καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν την αποκάλυψη σκανδάλων τα οποία θα αλλάξουν τον πολιτικό αλλά και τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας.
-Το ΚΙΝΑΛ θα είναι σίγουρα δεύτερο κόμμα. Σε δύο χρόνια, υπό όρους, θα είμαστε κυβέρνηση…
Αυτό υποστηρίζουν πλέον κορυφαίοι ΚΙΝΑΛίτες….
Την διερεύνηση της  υπόθεσης του μερακλή Manolo στο σύνολό της αποφάσισε να πραγματοποιήσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάνοντας αποδεκτό το σχετικό αίτημα της οξυδερκούς ΝΔ.
Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό σε περίπου δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η κλήτευση προσώπων που έχουν γνώση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα θα κληθεί η πρόεδρος της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος Αννα Ζαϊρη, το στέλεχος που διερευνούσε τις διαδρομές χρήματος μέσω offshore που σχετίζονται με τον κ. Πετσίτη αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την Αρχή ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος κ.α..
Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου χωρίς να δείξει ιδιαίτερη αντίσταση – σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος – έκανε αποδεκτό  το αίτημα της οξυδερκούς ΝΔ εξηγώντας πως «είναι προεκλογική περίοδος και είτε πρόκειται για σκάνδαλο είτε για συμψηφισμό σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να εξεταστεί» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «κάνω αποδεκτό το αίτημα για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τα δημοσιεύματα».
«Όπως γνωρίζετε ο καταστατικός χάρτης με τον οποίο ιδρύεται η Αρχή (σ.σ. για το «μαύρο» χρήμα) δεσμεύει τα μέλη της με εχεμύθεια και απόρρητο. Θα ρωτήσετε την κυρία Ζαϊρη ότι έδιωξε έναν υπάλληλο γιατί δεν της έκανε την δουλειά και θα σας απαντήσει;» ανέφερε αρχικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου για να προσθέσει στην συνέχεια « Είναι θέμα που εμπλέκεται για μια ακόμα φορά στις ανάγκες της αντιπολίτευσης. Εγώ υποχρεώνομαι να υπερασπιστώ το κύρος της επιτροπής. Παρα ταύτα είναι προεκλογική περίοδος και είτε πρόκειται για σκάνδαλο είτε για συμψηφισμό σκανδάλων πρέπει να εξεταστεί με απόλυτη διαφάνεια. Συναινώ να έρθει η κυρία Ζαϊρη και ο υπάλληλος ώστε μέσα από την ακρόαση να αποκτήσουμε αν αποκτήσουμε κάποια γνώμη».
Παράλληλα, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πρότεινε μετά την εξέταση της υπόθεσης Πετσίτη να κληθεί το ΕΣΡ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των fake news.
https://kourdistoportocali.com