Πέμπτη, Μαΐου 2

ΑΙΣΙΩΣ ... 150 ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ...

...ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


’’Συνεννόηση, ομόνοια, ομοψυχία... μηδέν.
του Βασίλη Κασιμάτη
Ο πατριωτισμός υπό σαφή αμφισβήτηση, αλλά και υπό διωγμό’’
- Η περίπτωση συνένωσης (συνασπισμού κομμάτων) των αντιμνημονιακών μικρών κομμάτων δίνει εκλογικά ποσοστά κυβερνητικού σχηματικού. 1ο κόμμα!
Σθένος υπάρχει;
- Η πραγματική εικόνα όλων των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Ήγγικεν η ώρα να μιλήσουμε για το αμφίσημο της πολιτικής.
Τα παραπάνω αποτελούν αδιαμφισβήτητα δεδομένα που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. 
Μια εποχή που τα γεγονότα της διαδραματίζονται υπό εντελώς αδιαφανείς για το λαό διαδικασίες. Οι πολίτες αδυνατούν πλέον να παρακολουθήσουν πολιτικές εκπομπές, καθώς οι συζητήσεις ανάγονται σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο(!) Για να καταφέρει κανείς να παρακολουθήσει και να κατανοήσει 100% τα λεχθέντα επί των τηλεοπτικών πάνελς, χρειάζεται πολλά πανεπιστημιακά πτυχία. Ποιός τα έχει;
Κι αν αδυνατεί ο λαός να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, δεν δύναται να αποτελεί υπεύθυνο και αξιόπιστο εκλογικό σώμα. Κοντολογίς, με την απύθμενη τηλε-παραφιλολογία, τα ακαταλαβίστικα άρθρα και τις δυσνόητες πολιτικο-οικονομικές αναλύσεις, ο πολίτης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το καλό του, άρα δεν είναι ικανός να ψηφίσει.
Αυτή είναι η μια πλευρά της σαθρής πραγματικότητας. Η άλλη πλευρά έχει να κάνει με την ρίζα του προβλήματος. Την πολιτική, τους πολιτικούς και κατ’επέκταση τα πολιτικά κόμματα και φορείς.
Κόμματα. Μια αθώα λέξη που σήμερα κρύβει μέσα της το όνειδος και την εθνική μας καταστροφή.
Πόσα, ποιά, και γιατί. Η ακτινογραφία της πολιτικής σκηνής
Η χώρα μας σήμερα έχει ενεργά 150 κόμματα. Ενδεικτικό του αποστήματος είναι ότι σχεδόν το 70% εξ αυτών, δηλαδή τα 105 ιδρύθηκαν τα μνημονικά χρόνια, ήτοι από το 2009 και έπειτα.
Από τα 45 υπόλοιπα κόμματα, τα 13 ιδρύθηκαν από το έτος 2000 έως το 2009, άλλα 11 ιδρύθηκαν τη δεκαετία του ’90 (1990-1999), άλλα 10 ιδρύθηκαν τη δεκαετία του ’80 (1980-1989) και μόνο 11 κόμματα ιδρύθηκαν πριν τον 1980, δηλαδή από τις αρχές των περασμένου αιώνα έως το 1979. Τα νούμερα αφορούν τα εν ενεργεία κόμματα και όχι αυτά που έχουν κλείσει (διαλυθεί). Αλλιώς θα μιλούσαμε για πολύ περισσότερα!!
1900-1979          =          11 κόμματα
1980-1989          =          10 κόμματα
1990-1999          =          11 κόμματα
2000-2009          =          13 κόμματα
2009-2016          =          105 κόμματα
Α’ τρίμηνο 2017 =          6 !!
Αφορμή αλλά και συνάμα θρυαλλίδα για το ρεπορτάζ αποτέλεσε η «χειμερινή» βροχή ανακοινώσεων από πρώην βουλευτές, για ίδρυση νέων κομμάτων, μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2017. 
Που να σφίξουν και οι ζέστες!
1) Νότης Μαριάς: Ιδρύει το: «ΕΛΛΑΔΑ - O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ». Δεν είναι η πρώτη φορά όμως. Είχε παλαιότερα ιδρύσει και το «Αντιμνημονιακοί Πολίτες». Μ’ αυτό το κόμμα συνεργάστηκε με τους ΑΝ.ΕΛ. και εξελέγη βουλευτής το 2012. Ευρωβουλευτής το 2014. Aνεξάρτητος σήμερα.
2) Ραχήλ Μακρή: Μετά τη βόλτα της από διάφορα κόμματα και τη συλλογή ψηφοδελτίων και τατουάζ, ιδρύει το: «Μέτωπο Νίκης».
3) Τα ορφανά του Κώστα Σημίτη. Οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης ιδρύουν το: «Ώρα Αποφάσεων» με τη δέσμευση… να μας σώσουν ξανά. Όπως και τότε, επί Σημίτη!
4) Τελευταία πολιτική πινελιά στο φετινό κάδρο, η «Δημοκρατική Ευθύνη». Μόλις αυτή τη βδομάδα ανακοινώθηκε το νέο κόμμα που στηρίζει ο πρώην (κι αυτός) υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Αρχικά το είχε οικειοποιηθεί ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης όταν πέρυσι το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι εκείνος ιδρύει αυτό το κόμμα. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο οικονομολόγος Βασίλης Παυλίδης, ενώ το πολιτικό στίγμα του φορέα έχει να κάνει με το χώρο της παγκοσμιοποίησης, των ευρωπαϊστών και γενικώς ευρω-υποτακτικών!
5) Κόμμα εξαγγέλλουν διάφοροι και στο όνομα του Βλαντιμήρ Πούτιν με αρχηγό στο ...παραβάν τον Ιβάν Σαββίδη που εκτός από το ποδόσφαιρο και τις τηλεοπτικές άδειες, είδε ανοικτά και στην πολιτική… και μπήκε! Μπροστά εμφανίζεται ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Το όνομα του κόμματος: ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ συνέργεια για την Ελλάδα
«Εσύ κι Εγώ φτιάχνουμε το εμείς, που θα μας κυβερνήσει».
Και μετά απ’όλα αυτά… χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν απαραιτήτως ότι οι νεόδμητοι αυτοί πολιτικοί φορείς δεν είναι αξιόλογοι. 
Αλλά ποιος ο λόγος ίδρυσης νέων κομμάτων και όχι η συμμετοχή σε ήδη υπάρχοντα, όταν εκ των αριθμητικών αποτελεσμάτων είναι … ήδη πάρα πολλά και υπερκαλύπτουν την όποια ιδεολογία ή πολιτικό προσανατολισμό. 
Το αρχηγιλίκι;
Από τα 150 συν τα 5 «νεότευκτα» φετινά κόμματα, το 2015 συμμετείχαν στις εκλογές του Ιανουαρίου μόνο τα 26, ενώ το Σεπτέμβρη του ιδίου έτους (με λίστα) συμμετείχαν τα 24. 
Νωρίτερα, στις ευρωεκλογές του 2014, εκεί που τα πράγματα είναι φθηνότερα και ευκολότερα, συμμετείχαν τα 43. 
Βέβαια τότε δεν ήταν 150, αλλά 45 λιγότερα. 
Μόνο το 2014 για τη «σκορδοκαΐλα» της συμμετοχής στις ευρωεκλογές ώστε να αποκτήσουν λόγο στην πολιτική, ιδρύθηκαν 25 κόμματα. 
Μεταξύ αυτών το «Το ΠΟΤΑΜΙ» του Στ. Θεοδωράκη και η «ΤΕΛΕΙΑ» του πρώην (ίσως και νυν) ηθοποιού και δημάρχου Στυλίδας Απόστ. Γκλέτσου. 
Τα 7 από τα 25 κόμματα του 2014 διαλύθηκαν αμέσως μετά τη διαδικασία!
Από τα νούμερα συμπεραίνει κανείς, ότι είμαστε …ίσως γεμάτοι «νούμερα».
Ακολουθούμε τη … μυρωδιά του χρήματος
Από την κίβδηλη κομματική υπερπληθώρα και τον πολιτικό συνωστισμό, καθίσταται σαφές, ότι η πολιτική στην Ελλάδα… έχει χρήμα, και πιθανόν και δόξα!...
Και η λεωφόρος του χρήματος περνά από τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 4304/14 (ΦΕΚ Α 234/23.10.2014). 
Ο νόμος αυτός αντικατέστησε τα περισσότερα άρθρα του ν.3023/2002 και ορισμένα του ν.3214/2004 που λίγο έως πολύ είχαν παρόμοια ευεργετικά άρθρα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων.
Επί του πρακτέου, όποιο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων δηλαδή «κομματική εταιρία» συγκεντρώνει 1,5% λαμβάνει 750.000 ευρώ ετησίως ως κρατική ενίσχυση! 
Και αφορολόγητα παρακαλώ. 
Κι αν το κόμμα δεν καταφέρει το 1,5%, τότε γεφυρώνεται με άλλα μικρότερα κόμματα και λαμβάνουν το «ζεστό» χρήμα όλοι μαζί. 
Ως παράδειγμα αναφέρουμε το κόμμα του πολλάκις δηλωμένου φίλου των Γερμανών και της κυρίας Μέρκελ προσωπικά, Θάνου Τζήμερου. «Δημιουργία Ξανά». 
Έλαβε ποσοστό μικρότερο του 1%. Συνενώθηκε όμως με άλλα 2 ακόμα μικρότερα κόμματα, το «Δράση» του Στέφανου Μάνου και το «Φιλελεύθερη Συμμαχία» (που έλαβε απειροελάχιστα ποσοστά) και από 2013 και σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που οι ίδιοι καταθέτουν στον ιστότοπό τους, λαμβάνουν κρατική ενίσχυση.
Και έτσι ακριβώς κάνουν ταμείο, οι «καθωσπρέπει» κύριοι των εξωκοινοβουλευτικών μικρών κομμάτων. 
Με τον νέο νόμο, παρόμοια εικόνα σε μικρότερα οικονομικά μεγέθη για τα κόμματα, ισχύει με το 1,5% και στα αποτελέσματα που απορρέουν από τις Ευρωεκλογές.
Έμαθε λοιπόν ο Έλληνας… ή πολιτικό φορέα (κόμμα) ή Μ.Κ.Ο.!
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί πρώην βουλευτές σχηματίζουν κόμματα. 
Η κρατική ενίσχυση (επιχορήγηση) είναι το «μήλο της Έριδος» και όχι - πάντα - ο πατριωτισμός.
Στο δια ταύτα
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 10 γνωστά μικρά κόμματα και αρκετά ακόμα μικρότερα που ως πολιτικό τους αφήγημα καταθέτουν τον αγώνα τους κατά των μνημονίων και του Ευρώ, ευαγγελίζονται μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης με εθνικό νόμισμα. 
Κοντολογίς, αυτά τα κόμματα αποτελούν το αντιμνημονιακό πατριωτικό τόξο.
Πόσο πατριώτες όμως είναι; Διότι σήμερα και εκεί που έφτασαν πλέον τα πράγματα η Ελλάδα δεν έχει τη πολυτέλεια να κάνει λόγο για δεξιά κι αριστερά.
Μνημόνιο Vs Αντιμνημόνιο! Σήμερα λοιπόν το πολιτικό ρινγκ έχει δύο μόνο ομάδες. 
Τα 5 οθνεία κοινοβουλευτικά κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια σε αγαστή συνεργασία με τα μικρότερα ενδοκοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά που στηρίζουν τα μνημόνια και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και από την άλλη πλευρά του ρινγκ τα αντιμνημονιακά κόμματα που αταλάντευτα οραματίζονται το Grexit με ότι αυτό συνεπάγεται.
Grexit που συντάσσεται μαζί με όλους τους ευρωσκεπτικιστές των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών και που τα ποσοστά τους πλέον αδιαμφισβήτητα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Αν λοιπόν τα ετερογενή αντιμνημονιακά κόμματα δεν είναι απλά η βαλβίδα της χύτρας για να εκτονώνεται ο εξοργισμένος κοσμάκης, αλλά όπως διατείνονται είναι πατριωτικοί φορείς, τότε οφείλουν να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι παραμερίζοντας τις αριστερές ή δεξιές ιδεολογίες/ιδεοληψίες τους και να εξασφαλίσουν για τον Ελληνικό λαό τη συσπειρωμένη γροθιά κατά των δανειστών, κατά των κατακτητών μας.
Εμείς σήμερα θα σας τους παρουσιάσουμε έναν-έναν με τα δημοσκοπικά ποσοστά που ενίοτε τους αποδίδονται, ώστε κανείς - ένθεν κακείθεν - να μην μπορεί να πει, ότι δεν γνώριζε.
«Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου περίπου 2,7%
«Λαϊκή Ενότητα» Παναγιώτης Λαφαζάνης περίπου 2,5%
«Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» Γιώργος Καρατζαφέρης περίπου 1,3%        
«Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος περίπου 1%
«ΕΠ.Α.Μ.» Δημήτρης Καζάκης περίπου 0,8%
«Σχέδιο Β’» Αλέκος Αλαβάνος περίπου 0,6%
«Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα» Νίκος Νικολόπουλος περίπου 0,5%
«Δημοκρατική Κίνηση 5 Αστέρων-Δραχμή» Θεόδωρος Κατσανέβας περίπου 0,5%
«Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» Νίκος Αλικάκος περίπου 0,5%
«Ελεύθερη Πατρίδα» Ταμουρίδης, Βασιλειάδης, Δρακωνάκης περίπου 0,4%
Αυτά τα 10 κόμματα συγκεντρώνουν περίπου το 11% των ψήφων. Σήμερα! 
Υπάρχουν όμως και άλλες 2 σημαντικότατες παράμετροι.
Πρώτον, είναι δεδομένο ότι οι Έλληνες πολίτες σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα Ευρώ ή Δραχμής, οι «υπέρ της δραχμής» έχουν ξεπεράσει πλέον τους «υπέρ του Ευρώ», στοιχείο που τα γκάλοπ αδυνατούν να κρύψουν πια. Αυτό φάνηκε άλλωστε και στο δημοψήφισμα, όταν ο Σόϊμπλε το μετέτρεψε σε μάχη του ευρώ κατά της δραχμής.
62% είπαν το «ΟΧΙ». Μια τέτοια λοιπόν ένωση αντιμνημονιακών κομμάτων (συνασπισμός) θα σαγήνευε τους Έλληνες πολίτες και θα εκτόξευε το ποσοστό σε πολύ μεγαλύτερο νούμερο.
Δεύτερον, αν συνυπολογίσει κανείς και αρκετές άλλες ατομικές πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται άλλοτε ξεκάθαρα και άλλοτε πλαγίως υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και της εξόδου από την ευρωζώνη, όπως του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά (που πλέον ανακοίνωσε νέο κόμμα), του πρώην βουλευτή Κώστα Λαπαβίτσα, ακόμα και του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, τότε μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική εικόνα.
Με απλά λόγια… αν αυτές οι δυνάμεις απεμπολήσουν την ραθυμία μαζί με τις όποιες διαφορές και παρωχημένες «χρωματικές» ιδεοληψίες τους και επικεντρωθούν στο δίπτυχο Grexit-Δραχμή που άλλωστε είναι και η βασική ρητορική τους, τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μιλάμε για ένα κομματικό συνασπισμό με βέβαιη κυβερνητική ισχύ. 
Τότε θα μιλάμε αναπότρεπτα για το ισχυρότερο κόμμα στη χώρα, τέτοιο που θα ήταν αδύνατο να «χτυπηθεί» από κανένα άλλο πολιτικό φορέα.
Κι αν αυτό δεν γίνει άμεσα κατανοητό από αυτούς τους 10 και πλέον πολιτικούς αρχηγούς, τότε στη συνείδηση του κόσμου θα αποτελούν το δόλιο «Δούρειο ίππο» του αντι-μνημονίου, τη ραστώνη εν καιρώ πολέμου!
Συνεπώς, εδώ που έφτασε η κατάσταση, το κέλευσμα για εθνική ομοψυχία είναι μονόδρομος. 
Η Σολομώντεια λύση! 
Και η προτεινόμενη σήμερα λύση για συνεύρεση σε κοινό τραπέζι αποτελεί τη «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον τόπο μας, αφού το αντίθετο συνάδει σε ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ διαίρεση των αντιμνημονιακών δυνάμεων και ενίσχυση των μνημονιακών πολιτικών πρακτικών.
Ή πάνε όλοι μαζί ή πάμε όλοι εμείς …κατά διαβόλου.
Με τις υγείες σας…
Τα 150 κόμματα και η ημερομηνία ίδρυσής τους:
Με αλφαβητική σειρά
1.    Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Ε.) 1914
2.    Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ.)   2014
3.    Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.)   1984
4.    Ανασύνθεση ΟΝΡΑ 2015
5.    Ανεξάρτητη ανανεωτική αριστερά, ανανεωτική δεξιά, ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, όχι στον πόλεμο κόμμα επιχείρηση χαρίζω οικόπεδα χαρίζω χρέη σώζω ζωές Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) 2009
6.    Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) 2012
7. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την  Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) 2009
8.    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (Α.Π.Ο.) 2009
9.    Αξιοπρέπεια 1995
10. Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.) 2003
11. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.)    1998
12. Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (Α.Ρ.Κ.) 2015
13. Αριστερή Συσπείρωση (ΑΡΙ.Σ.) 2012
14. Αυτοδύναμο Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής   (Α.Κ.Ε.Π.) 1989
15. Δημιουργία, ξανά! 2011
16. Δημοκρατική Αναγέννηση (ΔΗΜ.ΑΝ.) 2003
17. Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.) 2010
18. Δημοκρατική Ευθύνη 2016
19. Δημοκρατική Συμπαράταξη 2015
20. Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.) 1995
21. Δημοκρατικοί 2009
22. Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (Δ.Ε.Α.) 2001
23. Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ζωή Μετά 2016
24. Δράση 2009
25. Δραχμή 5 Αστέρων 2013
26. Δρόμος Ελλήνων 2010
27. Δυναμική Ελλάδα (Δ.Ε.) 2012
28. Εθνική Ελπίδα 2010
29. Εθνική Ενότητα 2016
30. Εθνικό Μέτωπο 2012
31. Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός 2014
32. Εθνικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος 2013
33. Εθνικό Πατριωτικό Ανανεωτικό Κίνημα
34. Ελεύθεροι Πολίτες (ΕΛ.ΠΟ.) 2011
35. Ελεύθερη Πατρίδα 2016
36. Ελλάδα Εμείς 2014
37. Ελληνική Λύση 2016
38. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας     (Ε.Λ.Κ.Α.Δ.) 2009
39. Ελληνικό Κίνημα Σωτηρίας της Ελλάδας (ΕΛ.ΚΙ.ΣΩ.)      2011
40. Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα 2009
41. Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας      (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.) 2010
42. Ελληνικό Όραμα 2012
43.  Ελληνοκρατία 2011
44.  Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση (ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.) 2012
45.  Ελλήνων Πολιτεία 2011
46.  Ελπίδα Πολιτείας 2010
47.  Ενεργοί Πολίτες 2002
48.  Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) 2011
49.  Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό (Ε.Π.Α.Λ.) 2014
50. Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης   (Ε.Δ.Ε.Μ.) 2014
51. Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.) 1976
52. Ένωση Κεντρώων 1992
53. Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Ε.ΚΙ.Ε.Α.)2015
54. Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας Ε.Κ.Κ.Ε.) 1970
55. Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Ε.Κ.Κ.) 2009
56. Επόμενη Ελλάδα 2016
57. Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) 1985
58. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Ε.Ε.Κ.) 1985
59. Ευρώπη Οικολογία 2014
60. Θεσμός 2012
61. Ισχυρή Ελλάδα 2013
62. Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική   Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) 2009
63. Κίνημα Δεν Πληρώνω 2012
64. Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.) 2015
65. Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Κ.Ε.ΑΝ.) 2012
66. Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης (ΚΙ.Ε.ΣΥ.) 2013
67. Κίνημα Ελευθερία 2015
68. Κίνημα Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση  (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) 2015
69. Κίνημα Υπέρβαση 2013
70. Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 1999
71. Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς    (Κ.Ε.Δ.Α.) 2000
72. Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας 2012
73.   Κοινωνία Αξιών 2012
74. Κοινωνία - Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια 2009
75.  Κοινωνία Πρώτα 2013
76.  Κοινωνική Συμφωνία (ΚΟΙ.ΣΥ.) 2012
77.  Κοινωνικός Σύνδεσμος 2011
78.  Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας (Κ.Ε.ΣΩ.) 2010
79.  Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.) 1990
80.  Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ.) 2012
81.  Κόμμα Νέων 2004
82. Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 2012
83. Κόμμα Φιλελευθέρων 1980
84. Κομμουνιστική Ανανέωση (ΚΟΜ.ΑΝ.) 2000
85. Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη (Κ.Ο.Α.) 2009
86. Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) 2003
87. Κομμουνιστική Τάση 2013
88.   Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) 1918
89. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό- λενινιστικό) (Κ.Κ.Ε.-μ.λ.) 1976
90.   Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.) 1990
91. Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική  Συνεργασία 2013
92. Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ.)   2015
93. Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) 2015
94.   Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) 2000
95. Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα    Ελλάδας (Μ.Λ.-Κ.Κ.Ε.) 1976
96.   Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς 2016
97.  Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη   (ΜΕ.ΔΗ.ΑΝΑ.) 2014
98.   Μπροστά 2012
99.   Νέα Δεξιά 2016
100.    Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) 1974
101.     Νέα Ελλάδα 2010
102. Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση   (Νέα ΜΕ.Ρ.Α.) 2013
103.          Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.) 1989
104.     Νέοι Μεταρρυθμιστές 2014
105.     Νέος Αγωνιστής 2006
106.     Ξεκίνημα 1974
107.     Οικολόγοι Ελλάδας 1988
108.     Οικολόγοι Εναλλακτικοί 1989
109.     Οικολόγοι Πράσινοι (Ο.Π.) 2002
110.  Όραμα Αναγέννησης Ελλάδος (ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ)   2016
111. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ   (Ο.Α.Κ.Κ.Ε.) 1985
112. Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.) 1934
113.   Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας    Σπάρτακος (Ο.Κ.Δ.Ε.-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) 1985
114.      Ουράνιο Τόξο 1995
115.      Παναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝ.ΚΙ.) 2012
116.      Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (Π.ΑΡ.Π.) 2011
117.      Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) 1974
118.      Πανελλήνιος Εθνεγερσία 2015
119.      Παρέμβαση 2012
120. Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)    2014
121.     Πατριωτική Λαϊκή Θέληση (ΠΑ.ΛΑΙ.ΘΕΛ)   2014
122.     Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.)   2014
123.     Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα   2012
124.     Πατριωτικό Μέτωπο   2009
125.      Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.)   2007
126.      Πλεύση Ελευθερίας   2016
127.      Πολιτεία 2012    2012
128.      Πολιτική Αναγέννηση   2014
129.      Πράσινοι-Αλληλεγγύη   2014
130.      Πράττω   2012
131.      Πρωτοβουλία Β   2013
132.   Πρωτοβουλία των 1000 Αριστερή Παρέμβαση. 2012
133.      Πρωτοβουλία των 58    2013
134.      Πυρίκαυστος Ελλάδα 2 013
135.    Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός (ΡΙΖ.Ε.Σ.) 2015
136.      Σοσιαλιστική Έκφραση  1992
137.      Σοσιαλιστική Προοπτική  2014
138.      Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Σ.Ε.Κ.)  1997
139.       Σοσιαλιστικό Κόμμα   2014
140.  Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γιάννης   Κορδάτος   2014
141.  Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)   2012
142.       Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 2011
143.       Σχέδιο Β 2013
144.       Τελεία 2014
145.       Το Ποτάμι 2014
146.       Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φ.Σ.) 2007
147.       Φιλόνικο Κίνημα 2012
148.       Χριστιανική Δημοκρατία 1953
149.       Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής 2013
150.       Χρυσή Αυγή 1993

ΠΗΓΗ
https://shmantikanea.blogspot.com/