Κυριακή, Μαΐου 12

Νίκη Τραμπ: Το Πεντάγωνο δίνει 1,5 δισ. για το τείχος στα σύνορα με Μεξικό

Το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ αποφάσισε να δώσει το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων, προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση τμήματος του τείχους, στα σύνορα με το Μεξικό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, ενέκρινε το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση τμήματος του τείχους, μήκους 128 χιλιομέτρων.


Όπως τονίστηκε, ένα μέρος των χρημάτων αυτών (περίπου 600 εκατομμύρια), προοριζόταν για την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας στο Αφγανιστάν, αλλά θα δοθεί για την ανέγερση τμήματος του τείχους.

Ο Τραμπ είχε υπολογίσει χρήματα του στρατού για το τείχος

«Τα κονδύλια αυτά αντλήθηκαν από διάφορες πηγές, από την εξοικονόμηση δαπανών, τις προγραμματικές αλλαγές, τις αναθεωρημένες κοστολογήσεις και δεν θα επηρεάσουν την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων», επεσήμανε ο Σάναχαν.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Γενάρη, ότι χρήματα του στρατού θα πάνε στο τείχος. Ήδη έχει δοθεί από τον στρατό το ποσό του ενός δις για τον ίδιο λόγο και τώρα θα δαπανηθεί άλλο 1,5 δις για τον ίδιο σκοπό.

Την ίδια ώρα, Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι η τελευταία μεταφορά χρημάτων θα περιλαμβάνει κονδύλια ύψους 604 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονταν για τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες μάχονται για να προστατέψουν την χώρα από τους Ταλιμπάν.