Πέμπτη, Μαΐου 9

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί, από τις 22 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί, από τις 22 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου
«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί, από τις 22 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, λόγω  των Ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δικαστήρια της χώρας , με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.
Στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο  της  Αθήνας
η αναστολή της λειτουργίας θα παραταθεί έως τις 7 Ιουνίου, εφόσον διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Όσον αφορά τις ποινικές δίκες που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις  22 Μάιου,  θα συνεχιστούν μετά την  5η Ιουνίου 2019.
Επίσης, από τις 24 έως και τις 28 Μάιου, αναστέλλονται  οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας  ενώ σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών θα ανασταλούν και  πάλι, από  την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου 2019.
Τέλος τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ρυθμιστούν από τους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των κατά τόπους  δικαστηρίων.
Οι δίκες πάντως στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο  γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται  από την 20η  έως και την 29η Μαΐου 2019.