Πέμπτη, Μαΐου 2

«ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ Ο ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΛΟΧΑΓΟΣ. Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΡΟΜΟΥΣ. Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΚ. ΓΙΑΤΙ «ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ»

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΕΘΝΩΝ ΑΥΤΟ ΕΣΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
lohagos-kypros
Άνδρας με αλλόκοτα συναισθήματα, ηθικής και ντροπής. Τον κατέτρωγε ότι είναι αξιωματικός καριέρας των τεθωρακισμένων, αλλά από μάνα Βουλγάρα, που τον εγκατέλειψε σε παιδική ηλικία. Έβλεπε «ψίθυρους» στο χακί μέσα στο στρατόπεδο και δεν τους άντεχε, ένιωθε μειονεκτικά αλλά δεν το εξεδήλωνε … Ο πατέρας του, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει
απόλυτα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, είχε γνωρίσει στη Σόφια την γυναίκα που έγινε μητέρα του. Ο μπαμπάς, είχε πάει να σπουδάσει με υποτροφία του ΑΚΕΛ (Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου), τώρα είναι συνταξιούχος της ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου) δηλαδή της Κυπριακής ΔΕΗ. 
Το μυστικό είναι η άσπλαχνη μητέρα, που εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο δράστης ήταν μικρός. Ο γιος, μιλούσε άπταιστα την μητρική γλώσσα και αν και κατάφερε να ρίξει για φωτογράφιση στο κρεβάτι του μια καλλονή απ΄τη Βουλγαρία, στο τέλος δεν την σκότωσε όπως έκανε με τις άλλες τις Φιλιππινέζες, το Βιετνάμ και το Νεπάλ. Είναι ο ίδιος ο «mr Θάνατος» της Κυπριακής εθνικής φρουράς, που τώρα που έριξε τη μάσκα του, φόρεσε το βλέμμα του παρανοϊκού δολοφόνου, που έχει όμως σώας τας φρένας, δεν είναι σχιζοφρενής αλλά κάτι πολύ χειρότερο, έχει δηλητηριασμένη ψυχή. Και μάλιστα, ένας ψυχασθενής με τα χαρακτηριστικά του «νάρκισσου», ψωροεγωιστής,  με διογκωμένη αυτοπεποίθηση,  με πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους και  ικανότητα χειραγώγησης που καθιστούσε τον λοχαγό ικανό να εξαπατά συστηματικά το κρυφό περιβάλλον του.
killer_ar
Στην κορύφωση της ερωτικής πράξης φανέρωνε το «μεγαλείο» του, αυτό που τον ωθούσε να θριαμβεύει σαδιστικά απέναντι στις Ασιάτισσες πρόσκαιρες ερωμένες. Τις περιφρονούσε, χωρίς ενοχές, τις στραγγάλιζε πάνω στο κρεβάτι, γυμνές, αλλά  συνάμα σκότωνε και τους «μάρτυρες». Δυο από τα ανήλικα κοριτσάκια, δυο θυμάτων του, χωρίς έλεος!
Και όποια σορός  προοριζόταν για υγρό τάφο, άλλοτε την τοποθετούσε και σε βαλίτσα, με τσιμεντόπλακα, για να πιάσει πάτο, όπως οι «Σιτσιλιάνοι» μαφιόζοι  για να εκδικηθούν τους «σπιούνους» τα «καρφιά» στο  κοντραμπάντο  ναρκωτικών στα βάθη της Αδριατικής. Έτσι, ο λοχαγός Μεταξάς, αντλούσε δύναμη και επιβεβαίωση, κυρίως μειώνοντας ή ακόμα εξευτελίζοντας τους άλλους. Άβυσσος η ψυχή του, μέσω facebook, γνώρισε μια Βουλγάρα, τα ραντεβού  και τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ έγιναν στο σπίτι του, ξάπλωσε στο ίδιο κρεβάτι όπου στραγγάλισε άλλες γυναίκες, αυτήν όμως δεν την πείραξε, την … σεβάστηκε, ίσως επειδή είχε την ίδια καταγωγή με την μάνα του. Ο «Ορέστης» είχε προσφερθεί μάλιστα να της ενοικιάσει σπίτι που διατηρεί πάνω από το δικό του, ή μήπως ανέβαλε την δική της «θυσία»;  Άγνωσται αι βουλαί του! Επιδιώκεται τον θάνατο και τον είχε αποδεχτεί, έμοιαζε με εκδίκηση αλλά το ερώτημα είναι γιατί; Είχε πλήρη επίγνωση των αποτρόπαιων πράξεων του. Δρούσε ανενόχλητος και χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν, τουλάχιστον από το 2016 όταν και φέρεται να σκότωσε τα πρώτα του θύματα που ήταν η  Livia Florentina Bunea και η 8χρονη κόρη της.  Ο 35χρονος παρουσιαζόταν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Badoo) με το ψευδώνυμο «Ορέστης», ψαρεύοντας μερικά από τα υποψήφια θύματά του.
kipros3
ΤΟΝ «ΕΔΩΣΕ» ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ
Η πρώην σύζυγος του 35χρονου serial killer, με την οποία ο δράστης απέκτησε δυο παιδιά  τον είχε καταγγείλει τον περασμένο Ιούνιο στην αστυνομία. Όταν  του ζήτησε να χωρίσουν, αυτός αντέδρασε βίαια σπάζοντας πράγματα μέσα στο σπίτι και προειδοποιώντας την πως «δεν ξέρει τι είναι ικανός να κάνει». Η γυναίκα εξέφρασε φόβους για την σωματική ακεραιότητα της ίδιας και των παιδιών της, αλλά ζήτησε να γίνουν συστάσεις στον σύζυγό της ενώ δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη. Η αστυνομία, όντως προέβη σε συστάσεις και ο Ίλαρχος απολογήθηκε λέγοντας πως δεν σκόπευε να κάνει κακό στη γυναίκα του, αλλά ήταν εκνευρισμένο λόγω της απαίτησης της για διαζύγιο το οποίο ο ίδιος δεν επιθυμούσε. Ο 35χρονος Ίλαρχος σε μια άλλη περίπτωση είχε καταγγείλει στην αστυνομία μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες λέγοντας πως τον παρενοχλεί και τον εκβιάζει ισχυριζόμενη ότι την έχει βιάσει. Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν επιθυμούσε την δίωξη της γυναίκα αλλά έκανε την καταγγελία ώστε να προλάβει δική της καταγγελία για βιασμό, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ευσταθούσε.
serial_nekres_main
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
Τα  θύματα του 35χρονου μέχρι τώρα είναι:
-H Mary Rose, 38 ετών από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε πρώτη, τυχαία από ξένους τουρίστες  να επιπλέει στις 14/4 στο φρεάτιο του Μιτσερού και που είναι η μοναδική που ταυτοποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
-H Sierra 6 ετών, κόρη της Mary Rose, που ακόμη αναζητείται στην λίμνη του Ξυλιάτου.
-Η Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες, ήταν το δεύτερο πτώμα το οποίο εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό, ωστόσο, η σορός της ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.
-Η Maricar Valdez Arquila, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας σύμφωνα με τον 35χρονο βρίσκεται μέσα σε βαλίτσα στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.
-Η 30χρονη Kahda Anou, από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στο πεδίο βολής της Ορούντας μέσα σε λάκκο και δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.
-Η Livia Florentina Bunea 36 ετών από την Ρουμανία. Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, η σορός της βρίσκεται εντός βαλίτσας στην κόκκινη λίμνη.
-Η 8χρονη κόρη της Livia, Elena Natalia Bunea. Η σορός της βρίσκεται επίσης στην κόκκινη λίμνη του Μιτσερού μέσα σε βαλίτσα, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου.
Ως εκ τούτου φέρεται στην πρώτη βαλίτσα βρίσκεται ή η  30χρονη Maricar Valdez Arquila, ή η 36χρονη μητέρα  Livia Florentina Bunea.
ΦΟΝΟΣ-ΑΙΝΙΓΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Το πτώμα Βιετναμέζας, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο πεταμένο στην άκρη του δρόμου κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, στα κατεχόμενα, ερευνάται εάν είναι το όγδοο θύμα του serial killer της Κύπρου Νίκου Μεταξά.  Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε μέχρι στιγμής τους φόνους επτά ανθρώπων, πέντε γυναικών και δύο μικρών κοριτσιών και στην συνέχεια δήλωσε στις αρχές πως δεν έχει σκοτώσει καμία άλλη.  Ωστόσο οι αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και το γεγονός να είχε επεκτείνει την δράση του και στα κατεχόμενα. Τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα είχε ανακαλυφθεί το πτώμα μιας 40χρονης γυναίκας από το Βιετνάμ.  Εξάλλου, ο 35χρονος λοχαγός φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του στα κατεχόμενα τον Μάιο του 2018.
ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣτηΝ Κύπρο, φτάνουν από στιγμή σε στιγμή ειδικοί εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, μετά από πρόσκληση του αρχηγού αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Πρόκειται για ανακριτές με γνώσεις σε υποθέσεις κατά συρροή δολοφονιών, οι οποίοι θα παρέχουν συμβουλευτική συνδρομή στην ομάδα ανακριτών της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί παρόμοια εγκληματική δράση στη Κύπρο. Οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, θα μελετήσουν το υλικό της ανάκρισης και τα χαρακτηριστικά της δράσης του Νίκου Μεταξά, ώστε να δημιουργήσουν ένα προφίλ στη βάση του μοτίβο των δολοφονιών. Η επιλογή των θυμάτων, ο τρόπος προσέγγισης τους, τα κίνητρα των φόνων και ο τρόπος που διαχειριζόταν την κατάσταση ο 35χρονος Ίλαρχος, πριν και μετά τη σύλληψη του, θα μπουν κάτω από το μικροσκόπιο των ειδικών ώστε να δοθούν απαντήσεις, στα πώς και τα γιατί, αλλά και στην υποψία αν έχει διαπράξει και άλλα εγκλήματα που δεν έχει ομολογήσει. Στο πλαίσιο της ανάκρισης θα εξεταστεί ποτέ άρχισε την δράση του και με ποια αφορμή. Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία θεωρείται βέβαιο πως αν δεν είχε συλληφθεί θα συνέχιζε να σκοτώνει. Οι Κυπριακή κοινή γνώμη και όχι μόνο, έχουν μείνει άφωνη. Δύτες και πυροσβέστες, συνεχίζουν τις έρευνες ενώ παρών σ’ όλες τις αυτοψίες βρίσκονται οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους. Οι προσπάθειες για την ανάσυρση και της δεύτερης βαλίτσας, θα συνεχιστούν και αύριο, την ώρα που ο 35χρονος, τελεί σε καθεστώς  εξαντλητικής ανάκρισης …
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ- Γιάννης Κολοζώφ  
 makeleio.gr